Op de geboortedag van Subhas Chandra Bose zegt premier Modi dat hij eraan werkt om zijn visie te realiseren

0
59

Netaji Subhas Chandra Bose zal herinnerd worden vanwege zijn felle verzet tegen de koloniale overheersing, zei premier Narendra Modi maandag terwijl hij hulde bracht aan Bose op zijn geboortedag, die is gemarkeerd als Parakram Diwas.

“Diep. beïnvloed door zijn gedachten, werken we aan het realiseren van zijn visie voor India,” voegde premier Modi toe.

De premier heeft ook virtueel een model ingehuldigd van een voorgesteld gedenkteken gewijd aan Bose op de Andamanen en Nicobaren, en noemde 21 eilanden naar de winnaars van Param Vir Chakra. Het monument zal worden opgericht op Ross Island, dat in 2018 werd omgedoopt tot Netaji Subhash Chandra Bose Dweep.

Het zal een museum, een kabelbaan, een laser-en-geluidshow, een geleid erfgoed parcours door historische gebouwen, en een thema-gebaseerd kinderpretpark, zeiden ambtenaren.

Alleen in Express |Subhas Chandra Bose, voorbij de selectieve verbeelding van de BJP

Tijdens de gelegenheid zei Modi: “De herdenking van Netaji op de Andamanen en Nicobaren zal gevoelens van patriottisme in de harten van mensen opwekken. Er waren eisen om openbare geheime bestanden over Netaji te maken, en dat hebben we gedaan. Het hele land, van Delhi en Bengalen tot de Andaman- en Nicobar-eilanden, brengt hulde aan Netaji en behoudt het erfgoed dat met hem verbonden is. inspiratiebron voor toekomstige generaties. Mensen bezoeken nu Andamanen om onze geschiedenis (van vrijheidsstrijd) te leren kennen,” zei hij.

Minister van Binnenlandse Zaken Amit Shah van de Unie is bij de gelegenheid in Port Blair, waar hij ook een openbare bijeenkomst zal toespreken ter gelegenheid van Netaji's 126e geboortedag. Shah zal waarschijnlijk overdag de nationale vlag hijsen en een openbare toespraak houden in het Netaji-stadion, dezelfde plaats waar de vrijheidsstrijder op 30 december 1943 de driekleur had ontvouwd.

President Droupadi Murmu bracht ook haar eerbetoon aan Netaji en noemde hem een ​​van de grootste zonen van India. “Op Parakram Diwas brengen we hulde aan een van de grootste zonen van Bharat Mata, Netaji Subhas Chandra Bose. Netaji belichaamt uitzonderlijke moed en patriottisme. Onder zijn leiding sloten miljoenen zich aan bij de strijd voor de vrijheid van India. Indiërs zullen hem voor altijd in het krijt staan', twitterde de president.

Wat betreft het hernoemen van de 21 eilanden naar de winnaars van Param Vir Chakra, zei de regering zondag in een verklaring: “Het grootste naamloze eiland zal worden vernoemd naar de eerste winnaar van Param Vir Chakra, het op een na grootste naamloze eiland zal worden vernoemd naar de tweede Param Vir Chakra. opdrachtnemer, enzovoort.”

Deze stap zal een eeuwigdurend eerbetoon zijn aan onze helden, van wie verschillende het ultieme offer hebben gebracht om de soevereiniteit en integriteit van de natie te beschermen, aldus het. Naast het hernoemen van Ross Islands Netaji Subhash Chandra Bose Dweep in 2018, werden Neil Island en Havelock Island ook omgedoopt tot respectievelijk Shaheed Dweep en Swaraj Dweep.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Delhi Confidential : Geen run of Millet-tarief

UPSC Key- 24 januari 2023: Weet over Netaji Subhas Chandra Bose, Trans …De terughoudendheid van Duitsland ten opzichte van tanks komt voort uit zijn geschiedenis en zijn politiek< /figuur>Upendra Singh Kushwaha en Nitish Kumar: een lange haat-liefdeverhoudingPas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

De 21 winnaars van Param Vir Chakra zijn onder meer majoor Somnath Sharma; Subedar en Ere-kapitein (toen Lance Naik) Karam Singh, MM; tweede luitenant Rama Raghoba Rane; Nayak Jadunath Singh; Bedrijf Havildar Majoor Piru Singh; Kapitein GS Salaria; Luitenant-kolonel (toen majoor) Dhan Singh Thapa; Subedar Joginder Singh; Majoor Shaitan Singh; Abdoel Hamid; Luitenant-kolonel Ardeshir Burzorji Tarapore; Lance Naik Albert Ekka; Majoor Hoshiar Singh; tweede luitenant Arun Khetrapal; Vliegende officier Nirmaljit Singh Sekhon; Majoor Ramaswamy Parameswaran; Naib Subedar Bana Singh; Kapitein Vikram Batra; Luitenant Manoj Kumar Pandey; Subedar Major (toen Schutter) Sanjay Kumar; en Subedar Major Retd (erekapitein) Grenadier Yogendra Singh Yadav, volgens een regeringsverklaring.