NIA dient aanklacht in tegen twee CPI (maoïstische) grondwerkers

0
26

Het National Investigation Agency (NIA) heeft een aanklacht ingediend tegen twee mannen, die zijn gearresteerd in een zaak die verband houdt met financiering aan de kaders van de verboden Communistische Partij van India (Maoïsten). Het bureau zei dat uit zijn onderzoek is gebleken dat enorme bedragen zijn afgeperst van aannemers en via verschillende kanalen zijn gerouteerd.

“De NIA heeft een aanklacht ingediend tegen twee verdachten geïdentificeerd als Tarun Kumar en Pradyuman Sharma in NIA Special Court, Ranchi, Jharkhand in een zaak, die betrekking heeft op een samenzwering uitgebroed door de leden van CPI (Maoist), voor de heropleving ervan in Magadh Zone en om geld in te zamelen voor de organisatie, & #8221; zei een woordvoerder van NIA.

De zaak werd op 30 december 2021 door NIA op suo-moto geregistreerd.

“Uit onderzoek is gebleken dat een prominent CPI (maoïstisch) kader Pradyuman Sharma, samen met FIR genaamd Abhinav alias Gaurav Kumar en anderen samenzweerden om de CPI (maoïstische) organisatie in de Magadh-zone nieuw leven in te blazen. Ter ondersteuning van dit sinistere motief spanden ze samen om geld in te zamelen voor de aanschaf van wapens en munitie en om maoïstische kaders te trainen in het fabriceren van geïmproviseerde explosieven (IED's) en om contacten te onderhouden met gedetineerde Naxals en bovengrondse arbeiders (OGW's) in verschillende Gevangenissen voor het plegen van terroristische daden en activiteiten,” voegde de woordvoerder eraan toe.

Alleen verhalen van abonneesBekijk allesIn Odisha's door regen gevoede Malkangiri helpt een waterplan boeren een sec…

Delhi Confidential: Een speciale gierstteller bij Delhi L-G’s At Home…

Minister van Buitenlandse Zaken S Jaishankar’s bezoek aan Sri Lanka: Key ta. ..Leger ziet eruit om hi-tech drones te krijgen, robotmuilezels om dierentransport te vervangen Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

Beide verdachten zijn aangeklaagd op beschuldiging van criminele samenzwering en afpersing en onder de Unlawful Activities (Prevention) Act (UAP A).