Nesten 30 prosent av fagfolkene sier at de har prøvd ChatGPT på jobben

0
63

Noen tidlige brukere eksperimenterer allerede med det generative AI-programmet ChatGPT på kontoret. I løpet av sekunder tryller konsulenter frem kortstokker og notater, markedsførere lager nye kopier og programvareingeniører feilsøker kode.

Nesten 30 % av de nesten 4500 fagpersonene som ble spurt denne måneden av Fishbowl, en sosial plattform som eies av arbeidsgivervurderingsnettstedet Glassdoor, sa at de allerede har brukt OpenAIs ChatGPT eller et annet kunstig intelligens program i arbeidet sitt. Respondentene inkluderer ansatte ved Amazon, Bank of America, JPMorgan, Google, Twitter og Meta. Chatboten bruker generativ AI for å spytte ut menneskelignende svar på meldinger i løpet av sekunder, men fordi den har blitt trent på informasjon som er offentlig tilgjengelig fra internett, bøker og Wikipedia, er ikke svarene alltid nøyaktige.

Mens ChatGPT satte visse hjørner av internett i brann da det ble lansert for offentlig bruk i november, filtreres bevisstheten fortsatt ut til den bredere offentligheten. Eksperter forventer at denne typen kunstig intelligens vil være transformativ: ChatGPT vil bli «kalkulatoren for skriving», sier en toppøkonom ved Stanford University. Microsoft er i samtaler med OpenAI om å investere så mye som 10 milliarder dollar. Programvaregiganten er også ute etter å integrere GPT, språkmodellen som ligger til grunn for ChatGPT, i den mye brukte Teams- og Office-programvaren. Hvis det skjer, kan AI-teknologi meget godt bli brakt inn i mainstream.

Les også |ChatGPT-brukere ser $42 Professional Plan med fordeler

Markedsførere har vært spesielt opptatt av å prøvekjøre verktøyet: 37 % sa at de har brukt AI på jobben. Tekniske arbeidere var ikke langt bak, med 35 %. Konsulenter fulgte med 30 %. Mange bruker teknologien til å utarbeide e-poster, generere ideer, skrive og feilsøke kodebiter og oppsummere undersøkelser eller møtenotater.

Subscriber Only StoriesSe alle

Å bruke dyrenavn for å misbruke hverandre er en stereotyp vi kunne gjøre med…< figure>

I Odishas regn -matet Malkangiri, en vannordning hjelper bøndene med å dyrke en seco…

Delhi Confidential: En spesiell hirsedisk i Delhi L-G’s At Home…

Utenriksminister S Jaishankars besøk på Sri Lanka: Nøkkel til…Bruk nyttårskampanjekode SD25

Administrerende direktører bruker ChatGPT til å brainstorme og skrive e-postene deres også. “Alle som ikke bruker dette vil snart være i en alvorlig ulempe. Som, snart. Veldig snart, sa Jeff Maggioncalda, administrerende direktør for den nettbaserte læringsplattformen Coursera, til CNN. “Jeg tenker bare på min kognitive evne med dette verktøyet. I forhold til før er det mye høyere, og min effektivitet og produktivitet er mye høyere.»

Hastigheten og allsidigheten til verktøyet har blendet mange brukere. «Jeg oppdaget ChatGPT for omtrent en måned siden», la en person som identifiserte seg som administrerende direktør på FishBowl. “Jeg bruker det hver dag. Det har forandret livet mitt. Og bemanningsplanen min for 2023.»

Noen lener seg til og med på den som en krykke: En nyansatt produktsjef i et fintechfirma ba om råd om FishBowl og sa at de var «100 % tapt» i deres ny rolle. «Fake det til du gjør det som om du gjorde intervjuet. Spør ChatGPT når du er i tvil,» kom svaret.

Midt i spenningen har forskerne uttrykt forsiktighet.

Les også annonse |Elon Musk sier Twitter for å lansere abonnementsmodell med null annonser < p>Mens mye av angsten har konsentrert seg om hva ChatGPT betyr i utdanning – offentlige skoler i New York City har forbudt bruken – sier eksperter at bedrifter må tenke gjennom retningslinjene deres for det nye verktøyet før heller enn senere. Hvis de ikke gjør det, risikerer de noen av fallgruvene ChatGPT og andre AI-modeller kan introdusere, som faktafeil, brudd på opphavsrett og lekkasjer av sensitiv bedriftsinformasjon.

Teknikken er imidlertid kommet for å bli, og vil sannsynligvis bli stadig mer gjennomgripende. Mange AI-assisterte programmer eksisterer allerede, og med OpenAI satt til å frigi APIen, eller applikasjonsprogrammeringsgrensesnittet, vil antallet spesialiserte applikasjoner som er bygget på verktøyet multipliseres.

Selv om noen profesjonelle ikke selges på praktiske brukstilfeller eller kvaliteten på produksjonen, andre er overbevist om at arbeiderne bare er noen få år unna å bli erstattet av teknologien. «Hvis ChatGPT begynner å lage lysbilder, er jeg ferdig med det», skrev en Deloitte-ansatt. (“Beklager bro … eksisterer allerede,” skrev to andre tilbake.)