Kongresssjef i Telangana, Revanth Reddy, er på vei etter påstanden om BRS “innblanding” i meningsmålingene i Karnataka

0
51

Bharat Rashtra Samiti (BRS)-ledere har avvist Telangana PCC-president A Revanth Reddys påstander om at sjefsminister K Chandrashekar Rao prøver å påvirke kongressledere i Karnataka for å sikre partiets nederlag i det kommende forsamlingsvalget.

Transportminister Puvvada Ajay sa at det ikke var nødvendig å blande seg noe sted for å beseire kongressen. «Vår kamp er mot BJP. Tror du BRS vil kaste bort tiden sin på å prøve å beseire kongressen, som beseirer seg selv overalt? Disse påstandene er tåpelige,'' sa han.

Må leses |Etter BRS-show i Khammam, puster kongressen og BJP ild: 'Misbruk av midler', 'flopshow'

Tidligere Karnataka-minister B Z Zameer Ahmed Khan, som Reddy påsto ble kontaktet av KCR, har innrømmet å ha møtt Telangana CM, men sa at det var over en landavtale og at det ikke var noen diskusjon om politikk. Kilder i Telangana-kongressen sa at Khan også hadde gitt sin uttalelse til AICC-ledere etter Reddys påstander.

KCR selv har ikke reagert på påstandene.

Subscriber Only StoriesSe alle

I Odishas regnfylte Malkangiri hjelper en vannordning bøndene med å dyrke et…

Delhi Confidential: En spesiell hirseteller ved Delhi L-G’s At Home…

Utenriksminister S Jaishankars besøk på Sri Lanka : Tast…

Hæren ser ut til å få høyteknologiske droner, robot-muldyr for å erstatte dyretransport. Bruk nyttårskampanjekode SD25 Les |Nasjonal tonehøyde på BRS-scenen, men i publikum mistet budskapet stort sett

Reddy kom med påstanden mens han reagerte på kommentarer fra KCR på sitt Khammam-møte 18. januar, deltatt av toppledere for partier som ikke er BJP. CM, som blir sett på som prøver å sette sammen en ikke-BJP, ikke-kongress-koalisjon, sa at kongressen ikke har noen fremtid i landet.

Reddy hevdet at KCR hadde forsøkt å lokke til Karnataka-kongressledere og dette var grunnen til at JD(S)-sjef HD Kumaraswamy ikke deltok på BRS-møtet. JD(S) hadde tidligere deltatt på møtet der BRS offisielt ble lansert av KCR.

Kilder i kongressen sa at AICC har tatt et kritisk syn på Reddys kommentarer og bedt ham om å avstå fra å komme med slike påstander. “Senior AICC-ledere ser på saken, men foreløpig har de bedt Telangana PCC- og Karnataka-kongressens ledere om ikke å skape kontroverser igjen. Revanth Reddy har blitt bedt om å ikke kommentere andre stater,'' sa en kilde.

Kilder sa at ledere i Karnataka-kongressen også hadde formidlet sin ulykkelighet over at Reddy «drar en av sine ledere» inn i en kontrovers.

Annonse

Det er imidlertid indikasjoner på at Telangana Congress-ledelsen er skranglet av KCR’s møte med Zameer Ahmed Khan. En seier for kongressen i Karnataka ville også øke utsiktene til Telangana-kongressen.

Selv om det også ville hjelpe Reddys utsikter, kunne den offentlige irettesettelse fra kongressen ikke ha kommet på et tidspunkt verre tid for ham – like før starten av kongressens Haath se Haath Jodo padyatra i staten, som skal ledes av ham.