India sier at G20-presidentskapet har mange lærdommer for verden

0
13

Harlig å selge Indias økonomiske veksthistorie til verden på B20 India Inception Meeting på Gandhinagar på mandag, sa unionsministrene Ashwini Vaishnaw og Piyush Goyal at resten av verden kan lære av Indias tilnærming til økonomisk ledelse og digital økonomi.

“Jeg vil gjerne dele fire tilnærminger som India har tatt under ledelse av statsminister Narendra Modi som kanskje kan være gode tilnærminger å dele blant oss alle og se om mange av disse tilnærmingene kan hjelpe oss med å løse noen av de presserende problemene verden står overfor,” sa Vaishnaw, unionsministeren for elektronikk og informasjonsteknologi.

Les også |Regjeringen setter opp Indias G20-oppgavegruppe for digital offentlig infrastruktur

Han siterer Indias tilnærming til økonomisk ledelse, digital økonomi, regulering i den digitale økonomien og tilnærming til nye teknologier, og sa: “I denne turbulente perioden de siste to årene har verden sett det den ikke har gjort på mer enn et århundre. Og vårt svar har vært i henhold til lærebøkene våre i mange geografier og store økonomier. Å sammenligne dette med tilnærmingen som Indias statsminister Modi tok, er noe jeg trodde var bra for oss alle å tenke på og se og om noen av disse leksjonene er relevante for oss alle.»

En kombinasjon av fokusert forbruk rettet mot sårbare deler av samfunnet og investeringer som ga et langsiktig produktivitetsløft til økonomien har ført til en situasjon der India har en god, robust vekst på 6,9-7 prosent og moderat inflasjon på rundt 5,8 prosent. cent, sa ministeren. «Å skape robust vekst, sammen med moderat inflasjon, er resultatet av denne tilnærmingen. Kan denne tilnærmingen gi oss ny innsikt for å håndtere lignende situasjoner andre steder i verden? Ja det kan det. Kan økonomene, tilknyttet denne gruppen, se om den klassiske finanspolitiske stimulansen ved å sende ut sjekker versus en kombinasjon av forbruk og investeringer; hva er den riktige veien videre», spurte Vaishnaw på møtet der utenlandske og indiske delegater og hederspersoner var til stede.

Subscriber Only StoriesView All

I Odishas regnmatte Malkangiri, et vannopplegg hjelper bøndene med å dyrke…

Delhi Confidential: En spesiell hirsedisk ved Delhi L-G’s At Home…

Utenriksminister S Jaishankars besøk på Sri Lanka: Nøkkel til…

Hæren ser ut til å bli høyteknologisk droner, robotiske muldyr som erstatter dyretransport. Bruk nyttårskampanjekode SD25

Forbundsminister for handel og industri, Piyush Goyal, understreket at til tross for visse svarte svane-hendelser, har den indiske økonomien vokst 11,8 ganger til 3,2 billioner USD de siste tre tiårene .

«India i dag er et lyspunkt i verden. Rundt 35 millioner familier har fått et gratis hus med strøm, kokegass-tilkobling, toaletter og digital tilkobling.

Les også |2500 år i lag: Purana Qila forbereder historievandring for G20-gjester

Dette var folket kl. det laveste trinnet i pyramiden – det mest fortjente og forsømte … Alle (regjeringens) initiativer har samlet sørget for at enhver indianer i dag kan strebe etter bedre ting i livet. Han har beveget seg bort fra problemene med helse, utdanning, behov for mat, klær, husly,» sa Goyal.

Annonse

«Med alle disse grunnleggende behovene ivaretatt, har vi et ambisjonssamfunn. Takket være digital tilkobling har nesten alle hjem en smarttelefon, har et TV-apparat og ild i magen for bedre ting i livet, sa han og la til at India vil trenge 150-200 millioner oppvaskmaskiner, vaskemaskiner og tørketromler i løpet av de neste 10 -15 år.

«India vil gjerne dele med verden den store muligheten for økonomisk vekst, for å drive verdensøkonomien, for samarbeid og samarbeid… Vi ønsker å benytte denne muligheten til å inspirere verden; å ha en større grad av dialog og bekymring, både for planeten og for fremtiden til barna våre,” la han til.

Amitabh Kant, Indias sherpa til G20, gjentok lignende synspunkter. “Verden er sterkt påvirket på grunn av geopolitikk. Det er en stor krise med drivstoff, mat og gjødsel.

Annonse

Det er en krise med stigende energipriser i Europa. Vi har sett effekten etter Covid av at 200 millioner mennesker går under fattigdomsgrensen, 100 millioner mennesker har mistet jobben. Det er en krise med klimahandling og klimafinansiering. Det er også en krise med 75 land i verden som står overfor en global gjeldskrise. Som IMF-sjefen har sagt, er en tredjedel av verden under resesjonstrend. Så Indias statsminister har sagt at Indias ledelse av G20 vil være avgjørende; det vil være inkluderende og det vil være handlingsorientert.»

Kant påpekte at leksjonene fra Global South ikke ble videreført til den utviklede verden og omvendt, sa Kant: “Det er flere lærdommer som det indiske presidentskapet kaster opp. Noen av disse handler om den unike fortellingen om India som har brukt digitaliseringsprosessen til å transformere innbyggerne. Det har gitt digital identitet til hver enkelt indianer, og det har gitt kobling av digital identitet til banker og for å sikre raske betalinger. Som Bank of International Settlements har sagt, har India oppnådd på åtte år det som normalt ville tatt 50 år, for å forandre livene til innbyggerne. Verden har i dag fire milliarder mennesker uten digital identitet og to milliarder mennesker uten bankkonto og 133 land uten raske betalinger. Derfor vil mye transformasjon måtte skje med privat sektor over hele verden.”

“Mens du er i India, vil vi at du skal tenke nytt; Tenk på å transformere verden ved å bli digital og grønn og sikre at den globale verdikjeden blir mer inkluderende og robust, la han til.

© The Indian Express (P) Ltd.