IIT Madras 'alumni donerer Rs 50 lakh til stipendfond, forskning for Parkinsons sykdom

0
23

Klassen 1972 ved Indian Institute of Technology, Madras (IIT-M) kunngjorde i dag at gruppen vil donere 50 lakh til stipendfondet til IIT Madras. Denne kunngjøringen ble gjort for å markere anledningen til deres Golden Jubilee Reunion.

I tillegg til donasjonen til stipendfondet, kunngjorde klassen også at gruppen vil sponse opprettelsen av “Parkinson's Therapeutics Lab” i instituttet for å øke innsatsen for å behandle Parkinsons sykdom. “Denne laboratoriet vil være et stort løft for forskere ved Institute Biotechnology Departments Laboratory for Computational Neuroscience (CNS Lab) for å utvikle en beregningsmodell av en hjerneregion kalt “Basal Ganglia” (BG) der tap av celler fører til til Parkinsons sykdom,” i pressemeldingen het det. Les |JEE Main Admit Card 2023 LIVE-oppdateringer

Forskningen på Parkinsons sykdom ved CNS Lab inkluderer forskning på basalganglier og Parkinsons sykdom, modellbaserte kliniske anvendelser for Parkinsons sykdom, simulatorer for virkningen av medisiner fra Parkinsons sykdom som 'LDopa', dyp hjernestimulering for Parkinsons sykdom og et kvantitativt diagnostisk system for Parkinsons sykdom.

Dette prosjektet vil bli administrert av Prof V Srinivasa Chakravarthy, fakultet, Institutt for bioteknologi, IIT Madras, som leder Laboratory for Computational Neuroscience (CNS Lab) ved Bhupat og Jyoti Mehta School of Biosciences, Institutt for bioteknologi, IIT Madras. © IE Online Media Services Pvt Ltd