IIT Delhi gaat in twee maanden tijd studenten van meer dan 100 scholen opleiden in robotica

0
32

Het Indian Institute of Technology (IIT), Delhi gaat binnen een tijdsbestek van twee maanden studenten van meer dan 100 scholen in Delhi opleiden in robotica.

Deze verantwoordelijkheid is overgenomen door IHFC (I-Hub Foundation for Cobotics), het technologie-innovatiecentrum van IIT Delhi. De hub had onlangs de Delhi Robotics League (DRL) gelanceerd.

De DRL 2023 staat open voor alle Delhi-scholen en scholen van alle besturen (ICSE, CBSE, etc.) in Delhi komen in aanmerking om deel te nemen. Registratie voor deze competitie is gratis en heeft al meer dan 100 scholen bereikt. De registratiedeadline is 26 januari 2023.

IHFC zal verschillende bootcamps organiseren, die zullen worden ondersteund door haar geïncubeerde startups, Rancho Labs en The Innovation Story. Het instituut beweert dat tot nu toe meer dan 800 studenten hebben geprofiteerd van 26 van dergelijke bootcamps die de afgelopen weken zijn gehouden.

Alleen verhalen van abonneesAlles bekijken

Delhi Confidential: Een speciale gierstteller bij Delhi L-G’s At Home…

25 januari 1983, veertig jaar geleden: Tamil Nadu Gouverneur dringt er bij Centrum op aan… Staat van graftUPSC Key- 24 januari 2023: Weet over Netaji Subhas Chandra Bose, Trans …Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen Lees ook |IIT Madras' alumni doneren 50 lakh voor studiebeursfonds, onderzoek naar de ziekte van Parkinson

Het doel hiervan bootcamps is om jonge geesten aan te moedigen hun vaardigheden toe te passen en robots in teams te ontwikkelen. In deze bootcamps trainen experts de studenten niet alleen in de basis van robotica, maar ook in het gebruik van robotica in het dagelijks leven. Hierdoor kunnen de studenten ook deelnemen aan “Robo-Kancha”, dat wordt gespeeld onder de DRL 2023, een initiatief van de regering van Delhi dat is gelanceerd in samenwerking met IHFC.

De DRL zal uitmonden in de finale in de eerste week van juli. Als beloning krijgen de winnaars geldprijzen en mentorschap van IHFC-IIT Delhi, evenals een Pre-SEED-beurs voor startups die eigendom zijn van studenten.

© IE Online Media Services Pvt Ltd