Hur många gånger kan du tina rester?

0
35
AB-7272/Shutterstock.com

Vi försöker alla att få maten att sträcka sig så mycket som möjligt just nu. Låt oss vara verkliga: mat är dyra. Om du fryser in rester kan du ha en tendens att dubbla dopp när det kommer till upptining. Men hur många gånger kan du tina rester?

Tyvärr kan du bara tina och äta rester en gång utan att öka risken för livsmedelsburna sjukdomar och öka dina chanser att sluta med en grötig middag.

Så här är grejen: du kan tina och frysa in mat igen på en teknisk nivå. Det är omöjligt. Men bara för att du kan göra något betyder det inte att du borde. Det finns två viktiga skäl till varför upptining och återfrysning är ett dåligt samtal.

För det första kommer du sannolikt att sluta med grötig eller urvattnad mat. När du fryser mat expanderar vatteninnehållet i den, cellväggarna bryts ner och vid en andra upptining kommer du att få vatteninnehållet att rusa tillbaka in i din maträtt. Detta händer inte med frysta middagar och andra frysta måltider eftersom de är snabbfrysta medan att frysa mat i din frys hemma är en mycket långsammare process.

FineDine 24-delade superior matförvaringsbehållare i glas

Förvara rester lufttäta i dessa behållare .

Amazon

36,99 $
 

För det andra öppnar du dig för livsmedelsburna sjukdomar. När mat är fryst upphör bakterietillväxten. Att frysa mat dödar dock inte bakterier. Om du tinar mat och värmer upp den igen, låter du den tillväxtprocessen starta igen och fler bakterier kan växa innan du fryser in den igen. I huvudsak sätter du tillbaka den i “farozonen,” temperaturintervallet från 40-140 grader Fahrenheit där bakterier trivs. Visst, vi vill alla spara pengar, förmodligen inte på bekostnad av en matburen sjukdom.

Vad är lösningen för att tänja ut rester? Dela upp din mat i portioner. Istället för att frysa en hel sats soppa eller en hel gryta, dela upp den i separata behållare med portionsstorlekar i åtanke. Sedan kan du förvara det du inte ska äta omedelbart fryst och säkert.

Nästa gång du går och lagrar spaghettin för senare, se till att du delar upp den innan du fryser in.