Hoe vaak kun je restjes ontdooien?

0
28
AB-7272/Shutterstock.com

We proberen nu allemaal om voedsel zoveel mogelijk te laten rekken. Laten we eerlijk zijn: boodschappen zijn duur. Als je restjes invriest, heb je misschien de neiging om dubbel te dippen als het gaat om ontdooien. Maar hoe vaak kun je restjes ontdooien?

Helaas kun je restjes maar één keer ontdooien en opeten zonder het risico op door voedsel overgedragen ziekten te vergroten en de kans op een papperig diner te vergroten.

Dit is het punt: je kunt voedsel ontdooien en opnieuw invriezen op technisch vlak. Het is onmogelijk. Maar alleen omdat je iets kunt doen, wil nog niet zeggen dat je het moet doen. Er zijn twee belangrijke redenen waarom ontdooien en opnieuw invriezen een slecht idee is.

Ten eerste krijg je waarschijnlijk papperig of verwaterd voedsel. Wanneer je voedsel invriest, zet het watergehalte erin uit, breken de celwanden af ​​en bij een tweede ontdooiing krijg je dat watergehalte terug in je gerecht. Dit gebeurt niet met diepvriesdiners en andere diepvriesmaaltijden omdat ze snel worden ingevroren, terwijl het invriezen van voedsel in uw vriezer thuis een veel langzamer proces is.

FineDine 24-delige Superior Glass Food Storage Containers Set

Bewaar restjes luchtdicht in deze containers .

Amazon

$ 36,99
 

Ten tweede stel je jezelf open voor door voedsel overgedragen ziekte. Wanneer voedsel wordt ingevroren, stopt het bacteriegroeiproces. Het invriezen van voedsel doodt echter geen bacteriën. Als je voedsel ontdooit en opnieuw opwarmt, laat je dat groeiproces opnieuw beginnen en kunnen er meer bacteriën groeien voordat je het weer invriest. In wezen breng je het terug in de “gevarenzone” het temperatuurbereik van 40-140 graden Fahrenheit waar bacteriën gedijen. Natuurlijk willen we allemaal geld besparen, waarschijnlijk niet ten koste van een door voedsel overgedragen ziekte.

Wat is de oplossing voor het uitrekken van restjes? Scheid uw eten in porties. In plaats van een hele partij soep of een hele braadpan in te vriezen, verdeelt u deze in afzonderlijke bakjes met portiegroottes in gedachten. Dan kun je wat je niet gaat eten meteen ingevroren en veilig bewaren.

De volgende keer dat je die spaghetti gaat bewaren voor later, zorg er dan voor dat je het splitst voordat je het invriest.

p>