Het World Economic Forum stemt ermee in wijzigingen aan te brengen in de criteria voor rapporten over de genderkloof

0
58

Het World Economic Forum (WEF) zal rekening houden met de deelname van vrouwen op panchayat-niveau om landen te rangschikken in zijn toekomstige Global Gender Gap-rapporten, die de positie van India op mondiaal niveau zullen verbeteren. Het internationale orgaan is bezig met het opnieuw onderzoeken en wijzigen van de indexen voor de ranglijst volgens een schriftelijke verzekering die is gegeven aan minister van Ontwikkeling van Vrouwen en Kinderen van de Unie, Smriti Irani, die onlangs een Indiase delegatie naar Davos had geleid, en herhaalde de “gebreken” in het classificatiesysteem.

“Het volledig negeren van politieke participatie op panchayat-niveau in India leidt tot een gebrekkige en onrechtvaardige kijk op empowerment van vrouwen. Het is één ding dat een systeem niet bestaat… maar iets heel anders voor een systeem om te bestaan, maar volledig genegeerd te worden. Het WEF heeft er nu mee ingestemd om dit op te nemen in de ranglijst, wat een enorme overwinning is voor India. Het zal ook landen wereldwijd ten goede komen en een meer feitelijk beeld geven van de empowerment van vrouwen'', aldus een hoge regeringsfunctionaris.

Er zijn 1,4 miljoen vrouwen in het Indiase panchayat-systeem wier politieke bijdrage nu zal worden opgeteld, voegde functionarissen eraan toe.

Tot nu toe heeft het WEF gekeken naar vier belangrijke verticale factoren om de genderkloof in een land te beoordelen: economische participatie, politieke participatie, gezondheid en opleidingsniveau. Voor de politieke participatie van vrouwen kijkt het WEF naar het aantal vrouwen in het kabinet van de Unie en leden in beide huizen van het parlement.

Alleen abonneesVerhalenAlles bekijken

UPSC-sleutel – 25 januari 2023: weten over Egypte, India en niet-gebonden beweging…

Het gebruik van dierennamen om elkaar te beledigen is een stereotype dat we zouden kunnen…

In Odisha's door regen gevoede Malkangiri helpt een waterplan boeren een seco te verbouwen …

Delhi Confidential: een speciale gierstteller in Delhi L-G’s At Home…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

“Er werd niet eens rekening gehouden met staatsministers, vrouwelijke MLA's en ministers van staat, wat volgens ons een grote omissie is en nodig was verholpen,'' voegden ambtenaren toe.

Uitgelegd

Panchayat Push

In het WEF 2022-rapport over de wereldwijde genderkloof stond India op plaats 135, zelfs achter op Sri Lanka, Bangladesh en Nepal. Ambtenaren zijn van mening dat het opnemen van gegevens over de participatie van vrouwen op panchayat-niveau de positie van India op het wereldtoneel zeker zal verhogen.

Saadia Zahidi, de algemeen directeur van het Centrum voor de Nieuwe Economie en Samenleving dat namens het forum de ranglijst opstelt, heeft Irani geschreven dat het WEF de komende jaren zal samenwerken met de Indiase regering over kwesties die door de minister aan de orde zijn gesteld. op het forum, “om op een wereldwijd vergelijkbare manier de deelname van vrouwen aan de lokale politieke besluitvorming te beoordelen''.

Het WEF zal op zijn digitale platform ook laten zien welke impact de Indiase regering heeft bereikt via haar genderbudgetteringssysteem, “het bevorderen van gendergelijkheid in alle sectoren en op alle bestuursniveaus”. Hiervoor zal het WEF samenwerken met de 15e Financiële Commissie.

Advertentie

Het WEF zal ook een ‘Skills and Gender Parity Accelerator’ in India om gerichte publiek-private initiatieven te identificeren en op te schalen die de Indiase beroepsbevolking zullen voorbereiden op de toekomst, zei Zahidi in haar brief.

“India is het enige land ter wereld met een gendergerelateerde verspreiding van fondsen en genderbudgettering. Het was belangrijk om in overweging te worden genomen. We hebben onderhandeld dat deze indicatoren worden opgenomen, en het WEF heeft ingestemd. India heeft ook meegedeeld hoe verschillende programma's – zoals Jan Dhan Yojana, Mudra en Stand Up India – een impact hebben gehad op de empowerment van vrouwen'', aldus de functionarissen.

© The Indian Express (P) Ltd