Home Dutch Het schokkende dat magnetronpopcorn en chardonnay gemeen hebben

Het schokkende dat magnetronpopcorn en chardonnay gemeen hebben

0
BAZA Production/Shutterstock.com

Als je een wijnliefhebber bent, ken je waarschijnlijk de boterachtige tonen van een chardonnay. Voor sommigen (zoals ik) is het gewoon niet jouw sfeer, maar voor degenen die van een goede boterachtige wijn houden, zal het je misschien verbazen wat de drank gemeen heeft met magnetronpopcorn.

Zoals het is. blijkt dat de boterachtige smaak in een Chardonnay hetzelfde ingrediënt is dat ervoor zorgt dat popcorn uit de magnetron boterachtig smaakt.

Ja, dit klinkt wild, maar we beloven dat echte boter niet in je wijnfles wordt gegoten. Het ingrediënt is een molecuul genaamd diacetyl dat van nature voorkomt tijdens een proces genaamd malolactische fermentatie, een tweede fermentatieproces.

Tijdens de malolactische gisting wordt appelzuur omgezet in melkzuur, een veel zachter zuur dat geen harde smaak aan de wijn geeft. Wanneer dit gebeurt, wordt diacetyl gemaakt en daar komt de boterachtige smaak vandaan.

JoyJolt Layla witte wijnglazen

Pak een set glazen voor je volgende wijnavond.

Amazon

$ 28,95
$ 49,95 Bespaar 42%

Doel

$ 30,95
$ 59,95 Bespaar 48%

Macy's

$ 36,99
$ 63,00 bespaar 41%

Maar wijn is niet het enige dat diacetyl bevat. Het zijn dezelfde ingrediënten die bedrijven eerder gebruikten om een ​​botersmaak te creëren in bijvoorbeeld magnetronpopcorn! Hier komt het echter op neer: diacetyl is niet langer een populair ingrediënt bij de meeste merken. In de jaren 2000 won een groep arbeiders in een popcornfabriek een rechtszaak wegens vermeende ziekte die verband hield met de inademing van diacetyl (onder andere inhalatiemiddelen) in fabrieken.

Sindsdien hebben veel merken het gebruik ervan stopgezet. Diacetyl is echter nog steeds legaal en wordt als veilig beschouwd als smaakstof, zolang het niet in grote hoeveelheden wordt geconsumeerd of bij hoge temperaturen en niveaus wordt ingeademd. Sommige merken gebruiken het misschien nog steeds.

Dus is uw chardonnay veilig? Ja. Serious Eats sprak met Maggie Campbell, een expert op het gebied van wijn en gedistilleerde dranken, die uitlegde dat er momenteel geen veiligheidsvoorschriften zijn rond de compound in wijn en gedistilleerde dranken. Bovendien wordt het in een laag gehalte in wijn geproduceerd en wordt het waarschijnlijk niet ingeademd.

Opmerking: als u zich zorgen maakt over diacetyl in uw dieet, is het altijd het beste om de consumptie van verdachte voedingsmiddelen en dranken te staken en een arts te raadplegen.

De volgende keer dat u zin ​​heeft in popcorn of 's avonds een lekker glas chardonnay drinkt, de smaken hebben misschien meer gemeen dan je zou denken.