Het is beledigend voor Dalits, tribals, OBC's: nu bekritiseert SP's Swami Prasad Maurya Ramcharitmanas

0
30

Voormalig minister en Samajwadi-partij MLC Swami Prasad Maurya opende zondag een ruzie door te zeggen dat het epische Ramcharitmanas, geschreven door Goswami Tuslidas, “aanstootgevende taal” heeft voor Dalits, stammen en achterlijke klasse.

In een gesprek met nieuwszender Aaj Tak zei Maurya: “Koi crore log isko nahi padhte. Sab bakwas hai. Yeh Tulsidas ne apni prashansa aur khushi ke liye likha hai. Dharm ho, hum uska swagat karte hain. Par dharm ke naam par gaali kyun? Dalit ko, adivasiyon ko, pichdon ko. Jaati lekar ke naam. Shudra keh kar ke, kyun gaali de rahe hain? Kya gaali dena dharm hai? (Het is een leugen die miljoenen mensen lezen. Het is geschreven door Tulsidas voor zelfverheerlijking en zijn eigen geluk. We verwelkomen religie. Maar waarom misbruik in naam van religie? kasten, en ze shudra noemen. Is schelden religieus?)”

Lees |Ramcharitmanas row: De lezing van een professor en die van een politicus

De opmerkingen van Maurya, een OBC-leider, komen in de nasleep van soortgelijke opmerkingen van Bihar onderwijsminister en RJD-leider Chandra Shekhar. “Ik respecteer alle religies. Maar als in naam van religie een gemeenschap of kaste wordt vernederd, dan is dat verwerpelijk”, zei Maurya, die vorig jaar voorafgaand aan de UP-peilingen van de BJP naar de SP was overgestapt.

De BJP reageerde heftig op de opmerkingen van Maurya. “Toen Swami Prasad Maurya in de BJP zat, hebben we nog nooit zulke uitspraken van hem gehoord. Sinds hij in de SP zit, begint hij hindoes te minachten, wat deel uitmaakt van de agenda van de SP. Hij verzet zich tegen de Ramcharitmanas om de samenleving te verdelen. De SP zal de gevolgen hiervan onder ogen moeten zien”, zei BJP-woordvoerder Rakesh Tripathi.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

UPSC Key- 24 januari 2023: weten over Netaji Subhas Chandra Bose, Trans …

De terughoudendheid van Duitsland ten aanzien van tanks komt voort uit zijn geschiedenis en zijn politiek Upendra Singh Kushwaha en Nitish Kumar: een lange haat-liefdeverhouding< /figuur>Voor technologiebedrijven leveren jaren van gemakkelijk geld op in moeilijke tijdenPas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

© The Indian Express (P) Ltd