Goedkope telefoons zouden niet moeten bestaan

0
16
Justin Duino/Review Geek

Alle telefoons moeten gemaakt zijn van topkwaliteit. Dit zou de prijs van nieuwe apparaten verhogen, maar het zou leiden tot een sterke aftermarket, uitgebreide softwareondersteuning en een grotere repareerbaarheid.

Smartphones leggen een belachelijke druk op onze portemonnee. En, enigszins ironisch genoeg, zou het wegwerken van goedkope telefoons deze spanning kunnen verlichten. Fabrikanten moeten hoogwaardige smartphones bouwen die tien jaar meegaan en goedkope nieuwe telefoons vervangen door een sterke en klantvriendelijke aftermarket.

Voor alle duidelijkheid: er is niets mis met het kopen van een goedkope smartphone. Als ik niet in technologie zou werken, zou ik er waarschijnlijk een gebruiken! Mijn klacht is dat goedkope telefoons verspilling op de smartphonemarkt in de hand werken. We zouden goede telefoons moeten hergebruiken en geen slechte telefoons moeten vervangen.

Inhoudsopgave

/p>

Goedkoop versus duur: wat is het echte verschil?
Flaggenschiptelefoons zouden tien jaar ondersteuning moeten krijgen
Natuurlijk is herstelbaarheid een onderdeel van de vergelijking
Deze droom waarschijnlijk Komt niet uit

Goedkoop versus duur: wat is het echte verschil?

< figure style="width: 1920px" class="wp-caption alignnone">Justin Duino/Review Geek

Iedereen heeft zijn unieke winkelgewoonten, maar over het algemeen delen we allemaal één basisidee: we geloven dat nieuwe dingen beter zijn dan oude dingen. Dit geldt vooral als het om elektronica gaat, omdat het moeilijk is om de eindeloze stroom van technologische “verbeteringen” en “vooruitgang.

De smartphonetechnologie verbeterde eind jaren 2000 en begin 2010 in snel tempo. Maar de zaken zijn wat vertraagd. Als je een twee jaar oude iPhone neemt en deze vergelijkt met het meest recente model, zul je merken dat ze niet zo heel veel verschillen. Hetzelfde geldt voor Android-apparaten.

Maar wat gebeurt er als je een oude “dure” telefoon naar een nieuwe “goedkope” telefoon? Nou, je zult snel leren dat het oude vlaggenschip beter is dan het glimmende nieuwe budgetapparaat. Het zal een snellere processor gebruiken en de camerakwaliteit zal vergelijkbaar zijn met die van een nieuw vlaggenschip.

Neem bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S20 Ultra. Deze telefoon kost ongeveer $ 300 op de aftermarket, maar hij gebruikt een Snapdragon 865 5G-chipset en heeft waanzinnig goede camera's. Nieuwe telefoons van een vergelijkbare prijs, zoals de Moto Edge, blijven achter bij de Galaxy S20 Ultra in prestatiebenchmarktests en hebben merkbaar slechtere camera's.

Goedkope telefoons missen vaak ook belangrijke functies zoals draadloos opladen. En ze hebben vaak last van vreemde problemen die nooit door de fabrikant worden opgelost. De iPhone SE is een goed voorbeeld; de mobiele service is belachelijk onbetrouwbaar.

Om nog maar te zwijgen, vlaggenschiptelefoons hebben een veel hogere bouwkwaliteit dan budgetopties. En dit gaat over meer dan alleen uiterlijk – vlaggenschipapparaten maken gebruik van duurzaam Gorilla Glass en zijn gecertificeerd voor stof- en waterbestendigheid. Goedkope telefoons gebruiken daarentegen goedkoop glas en doen zelden moeite met IPX-certificering voor waterbestendigheid. Als je onhandig bent, kan het zijn dat je elk jaar een nieuwe goedkope telefoon koopt!

Vlaggenschiptelefoons zouden tien jaar ondersteuning moeten krijgen

Andrew Heinzman/Review Geek

Het is duidelijk dat een oud vlaggenschip beter presteert dan elke nieuwe budgettelefoon. Maar hier is het probleem; Android-smartphones krijgen slechts enkele jaren software-updates. De Galaxy S20 Ultra die ik eerder noemde, krijgt zijn laatste beveiligingsupdate in 2024. Daarna wordt hij langzaam kwetsbaar voor hackers en malware.

Om eerlijk te zijn, goedkope Android-telefoons krijgen zelden iets langer dan een jaar van updates. En sommige goedkope telefoons krijgen nooit een update! Maar het punt staat nog steeds: als we van goedkope telefoons afkomen, hebben we fabrikanten nodig die tien jaar software-ondersteuning bieden voor vlaggenschepen. Dat is de enige manier om een ​​sterke aftermarket op te bouwen waar hoogwaardige telefoons goedkoop zijn en lang meegaan.

Sommige fabrikanten naderen dit niveau van softwareondersteuning. Samsung en Google beloven nu vijf jaar beveiligingsupdates voor hun nieuwste vlaggenschepen. Maar Apple is de regerend kampioen, aangezien het nog steeds de iPhone 8 ondersteunt, die al in 2017 werd gelanceerd.

In feite is de iPhone een goed voorbeeld van waarom we van goedkope telefoons af moeten. In plaats van zichzelf uit te rekken met een heleboel goedkope apparaten, richt Apple zijn energie op het ondersteunen van een kleine selectie premium iPhones. Het is niet ongebruikelijk dat iemand een iPhone koopt die drie of vier jaar oud is, maar dat geldt niet voor Android-producten.

De enige wrat op Apple& De line-up van #8217 is de iPhone SE. Het is goedkoop gemaakt en als gevolg daarvan is het niet bestand tegen oudere iPhones die voor dezelfde prijs worden verkocht.

The 4 Best iPhones of 2022 Best Overall iPhone 13 Shop Now Best Midrange iPhone 13 SE Shop Now Best Premium iPhone 13 Pro Max Shop Now Best Small iPhone 13 Mini Shop Now

Natuurlijk maakt herstelbaarheid deel uit van de vergelijking

iFixit

Zelfs met uitgebreide software-ondersteuning gaat een smartphone misschien niet langer dan een paar jaar mee. Vallen, morsen en andere ongelukken zijn onvermijdelijk. En als je je telefoon niet verbrijzelt, zal de batterij uiteindelijk leeg raken en onbruikbaar worden.

Deze problemen kunnen worden verholpen. Reparatiebedrijven zijn overal en de aftermarket voor vervangende telefoononderdelen is redelijk robuust. Het probleem is dat het repareren van een telefoon vaak duurder of moeilijker is dan het kopen van een nieuwe.

Als fabrikanten goedkope telefoons afschaffen en uitgebreide ondersteuning bieden voor vlaggenschepen, moeten ze deze apparaten ook gemakkelijk te repareren maken. Schermvervangingen zouden goedkoop moeten zijn, en het zou slechts een paar minuten moeten duren om de batterij van een telefoon te vervangen.

GERELATEERDMicrosoft financierde een onderzoek naar recht op reparatie, en de resultaten zijn bemoedigend

Repareerbaarheid groeit langzaam uit tot een belangrijk onderwerp, en wetgeving inzake recht op reparatie is populair aan beide kanten van de gangpad. Bovendien werken bedrijven als Google en Samsung nu rechtstreeks samen met iFixit, een website die aftermarket-onderdelen verkoopt en reparatiehandleidingen voor apparaten publiceert. Het gaat steeds beter op dit gebied.

Dat gezegd hebbende, de gemiddelde persoon kan zijn eigen telefoon nog steeds niet repareren. En de ommezwaai van goedkope en wegwerptelefoons zal pas plaatsvinden als herstelbaarheid een prioriteit wordt.

iFixit Essential Electronics Toolkit – reparatieset voor pc, laptop, telefoon

De iFixit Essential-kit bevat alle gereedschappen die u nodig hebt voor elementaire elektronicareparaties. Haal je telefoon uit elkaar, stop een nieuwe schijf in je laptop, repareer een oude radio of pak andere klussen aan met deze doe-het-zelfkit!

Amazon

$ 29,99
 

Beste koop

$29,99
 < /p> Doel

$ 29,99
 

Deze droom zal waarschijnlijk niet uitkomen

Andrew Heinzman/Review Geek

Het wegwerken van goedkope smartphones kan ons helpen geld te besparen en verspilling tegen te gaan. Maar goedkope telefoons gaan nergens heen. Het winkelend publiek zit vastgeroest in hun gewoonten, fabrikanten bieden geen tien jaar softwareondersteuning voor wat dan ook, en de wetgeving op het recht op reparatie zal de repareerbaarheid alleen maar verbeteren voor degenen die er actief naar op zoek zijn.

Bovendien zouden een aantal bedrijven crashen en in brand vliegen als iedereen zijn telefoon langer dan twee jaar zou houden. Ik weet niet zeker of een bedrijf, investeerder of econoom het idee dat ik voorstel zou waarderen.

GERELATEERDHet reparatieprogramma van Apple zal het bedrijf helpen zijn slechtste praktijken te verdubbelen

Op het moment van schrijven is Motorola het op twee na grootste smartphonemerk in de Verenigde Staten. En het is voor het grootste deel een budgetmerk. Samsung staat op de tweede plaats en een behoorlijk deel van de omzet komt van goedkope “A-series” apparaten.

De enige uitschieter is Apple, dat op de eerste plaats komt. Het heeft een enorm marktaandeel omdat het trouwe klanten heeft en meerdere jaren software-updates voor de iPhone aanbiedt. Als Apple besluit om de “goedkope telefoons zouden niet moeten bestaan” mentaliteit, kunnen andere bedrijven dit voorbeeld volgen. Maar gezien de staat van dienst van Apple op het gebied van repareerbaarheid, vermoed ik dat dit weer een doodlopende weg is.

The 6 Best Android Smartphones of 2022 Best Overall Samsung Galaxy S22+ Amazon

$824.00
$ 999,99 Bespaar 18%

Beste midrange Google Pixel 6 Shop nu Beste budget OnePlus Nord N10 5G Shop nu Beste Premium Samsung Galaxy S22 Ultra Amazon

$949.00
$1199.99 Bespaar 21%

Beste kleine Google Pixel 4a Shop nu Beste opvouwbare Samsung Galaxy Z Flip3 Shop nu