Geen staatsbelofte, zegt TIPRA Motha, klaar om alleen te strijden

0
54

ZONDER enige schriftelijke garantie van welke partij dan ook over haar eis voor een aparte staat, zei de TIPRA Motha maandag dat het klaar was om 50-55 zetels in de 60 leden tellende Tripura Assembly alleen te betwisten. Tegelijkertijd leek het de deur open te houden voor een alliantie die zei dat de partij eventuele voorstellen voor de Greater Tipraland-kwestie van de regering van India zou accepteren.

“We streven ernaar om op eigen kracht de absolute meerderheid te overschrijden. De partijleiding legt de laatste hand aan de kandidatenlijst. Voor elke TIPRA-strijder zijn ons volk en onze partij oppermachtig, en de beslissing van voorzitter Pradyot Kishore Manikya Debbarma met betrekking tot de parlementsverkiezingen zal voor iedereen aanvaardbaar zijn. Zei Motha-president Bijoy Kumar Hrangkhawl.

Lees ook |Dagen na de aanval op het Congres houden oppositiepartijen in Tripura een bijeenkomst tegen opiniepeilingen.

De Motha zei dat het van plan was kandidaten uit alle gemeenschappen en religies op te stellen, zowel gereserveerd als niet- gereserveerde zitplaatsen.

De leidende stampartij van de staat, de Motha, heeft de afgelopen dagen in Guwahati twee gespreksronden gehouden met de stambondgenoot van de BJP, IPFT, voor de fusie van de twee partijen. Sinds de laatste verkiezingen hebben verschillende IPFT MLA's ontslag genomen en zijn ze overgestapt naar de Motha, die de Tripura Tribal Areas Autonomous District Council regeert.

Alleen abonnees VerhalenAlles bekijken

UPSC Key- 25 januari 2023: weten over Egypte, India en niet-gebonden beweging.. .

Dierennamen gebruiken om te misbruiken elkaar is een stereotype dat we zouden kunnen doen w…In Odisha's door regen gevoede Malkangiri helpt een waterplan boeren een sec…Delhi Confidential: een speciale gierstbalie bij Delhi L-G’s At Home…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Met 20 zitplaatsen in de staat gereserveerd voor Scheduled Tribes, alle partijen, van de CPI(M) en het Congres van de BJP, hebben geprobeerd een alliantie met de Motha te smeden. Pradyot Debbarma's recente discussies met de BJP hadden geleid tot speculaties dat het zich zou kunnen aansluiten bij de regerende partij, hoewel het vaak de verschillen tussen hen heeft onderstreept.

Lees ook |Beyond the Ballot: CPM, Congress, and a view van de nationale politiek uit Agartala

In een bericht aan partijmedewerkers maandag beloofde Debbarma een kandidatenlijst in een dag of twee en drong er bij partijactivisten op aan klaar te staan ​​en verenigd te blijven om de verkiezingen indien nodig alleen te strijden.

Het Congres en Links, die al hebben aangekondigd dat ze samen zullen strijden, zijn maandag begonnen met besprekingen om te beslissen over de stoelaanpassing en de kandidaten af ​​te ronden. Een senior linkse leider beweerde dat ze “belangrijke” beslissingen hadden genomen en dat er dinsdag een formele briefing over de lijst zou kunnen worden gehouden.

© The Indian Express (P) Ltd