Efter Youtube-censuren: “Arga blatten” lägger ned verksamheten

0
15

Scrolla för video…

Publicerad 25 januari 2023 kl 10.17

Media. “Angry Foreigner”, även känd som “En arg blatte talar”, är en av Sveriges mest populära politiska kommentatorer på Youtube. Men på grund av den Google-ägda plattformens smygcensur väljer han nu att helt avsluta sin opinionsbildande verksamhet.

Gilla artikeln på Facebook

“Angry Foreigner” har gjort stor succé med sina kritiska Youtube-filmer om det politiskt korrekta Sverige och har över 200.000 följare på videotjänsten.

Han har dock länge kritiserat Youtube för att “skuggblockera” hans videor. På Substack skriver profilen nu att 20.000 av hans prenumeranter mystiskt har försvunnit.

Han har därför nu bestämt sig för att helt sluta med Youtube och all annan opinionsbildande verksamhet.

– Ja det stämmer. 2023 blir mitt sista år, och då har jag varit aktiv nästan ett decennium, säger “Angry Foreigner” till Fria Tider.

Han har inga planer på att fortsätta satsa på alternativa plattformar.

– Jag har funnits på Bitchute, Rumble och Odysee länge. Men en stor utmaning med cancelkulturen är latheten av de som använder sociala medier. Alla klagar på Facebook och Youtube men ingen orkar byta till något bättre. Få orkar ändra sina vardagliga konsumtionsvanor, säger han.

“Angry Foreigner”, som har bosnisk invandrarbakgrund, tänker avrunda sitt opinionsbildande verksamhet med en bok som snart ges ur.

– “En Arg Blatte Talar” är boken som kommer släppas om några veckor. I den sammanfattar jag min personliga resa, varpå boken naturligt knyter an till en arg blattes perspektiv på migrationspolitik såväl som kändisskap, internetkultur och psykisk ohälsa.

Tanken är enligt “arga blatten” att skriva “ett unikt bidrag till samhällsdebatten där man tar i de tuffa frågorna”. Exempelvis vad i kulturskillnaderna som gör att så kallade integrationsproblem uppstår, varför invandrare blir kriminella, och vad som gör det svenska mångkultursexperimentet är dömt att misslyckas.

– Boken kommer att göras helt DIY (gör-det-själv) och släppas via min officiella hemsida, där man även kan skriva upp sig på nyhetsbrev för att få notiser om mina sista videoprojekt, säger “Angry Foreigner”.