Det er fornærmende for daliter, stammer, OBC-er: Nå kritiserer SPs Swami Prasad Maurya Ramcharitmanas

0
19

Tidligere minister og Samajwadi-partiets MLC Swami Prasad Maurya på søndag startet en kamp og sa at episke Ramcharitmanas, skrevet av Goswami Tuslidas, har “støtende språk” for daliter, stammer og tilbakestående klasse.

I en snakk med nyhetskanalen Aaj Tak sa Maurya: «Koi crore log isko nahi padhte. Sab bakwas hai. Yeh Tulsidas ne apni prashansa aur khushi ke liye likha hai. Dharm ho, hum uska swagat karte hain. Par dharm ke navn par gaali kyun? Dalit ko, adivasiyon ko, pichdon ko. Jaati lekar ke navn. Shudra keh kar ke, kyun gaali de rahe hain? Kya gaali dena dharm hai? (Det er en løgn at tusenvis av mennesker leser den. Den ble skrevet av Tulsidas for selvros og hans egen lykke. Vi ønsker religion velkommen. Men hvorfor overgrep i religionens navn? Overgrep mot daliter, stammer, baklengs. Ved å navngi deres kaster, og kaller dem shudra. Er det å gi overgrep religiøst?)”

Les |Ramcharitmanas rad: En professors lesning, og en politikers

Bemerkningene fra Maurya, en OBC-leder, kommer i kjølvannet av lignende kommentarer fra Bihars utdanningsminister og RJD-leder Chandra Shekhar. «Jeg respekterer alle religioner. Men hvis et samfunn eller kaste blir ydmyket i religionens navn, så er det kritikkverdig,” sa Maurya, som hadde byttet til SP fra BJP før UP-målingene i fjor.

BJP reagerte sterkt på Mauryas kommentarer. «Da Swami Prasad Maurya var i BJP, hørte vi aldri slike uttalelser fra ham. Siden han har vært i SP har han begynt å respektere hinduer som er en del av SPs agenda. Han motsetter seg Ramcharitmanas for å splitte samfunnet…. SP vil måtte ta konsekvensene av dette,” sa BJP-talsperson Rakesh Tripathi.

Subscriber Only StoriesView All

UPSC Key- 24. januar 2023: Vet om Netaji Subhas Chandra Bose, Trans …

Tysklands motvilje på stridsvogner stammer fra dens historie og politikk

Upendra Singh Kushwaha og Nitish Kumar: Et langt kjærlighet-hatforhold

< /figure>For teknologiselskaper, år med enkle penger gir etter for vanskelige tider. Bruk nyttårskampanjekode SD25

© The Indian Express (P) Ltd