De bouw van geprefabriceerde schuilplaatsen begint in Joshimath

0
11

Het Central Building Research Institute (CBRI) is maandag begonnen met de bouw van een, twee en drie BHK-prototype geprefabriceerde schuilplaatsen op het land in de buurt van Horticulture Department, Herbal Research and Development Institute (HDRI) voor ontheemde gezinnen in door bodemdaling getroffen Joshimath in Uttarakhand.

De media werd geïnformeerd door de secretaris van rampenbeheer, Ranjit Kumar Sinha, en zei dat een bedrag van Rs 3,45 crore is verdeeld onder 261 getroffen families als tijdelijke hulp. p>

Sinha zei dat in het dorp Dhak in het district Chamoli ook begonnen is met het egaliseren van het land, het aanleggen van elektriciteit, water en riolering, voorafgaand aan de bouw van modelschuilplaatsen. De optie om onderdak te regelen voor de ontheemde families in de hostels van Bhararisain Vidhansabha is opengehouden, zei Sinha.

“Ik heb gesproken met de districtsmagistraat en andere betrokken ambtenaren. We zouden geprefabriceerde modelconstructies bouwen van sets met één, twee en drie slaapkamers en deze aan de mensen laten zien. Als ze vinden dat ze in orde zijn, kunnen ze erin gaan wonen', zei hij.

Alleen abonneeverhalenBekijk allesUPSC-sleutel – 25 januari 2023: weten over Egypte, India en niet-gebonden beweging…

Het gebruik van dierennamen om elkaar te beledigen is een stereotype dat we zouden kunnen…

In Odisha's door regen gevoede Malkangiri helpt een waterplan boeren een seco te verbouwen …Delhi Vertrouwelijk: Een speciale gierstbalie bij Delhi L-G’s At Home…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Volgens de administratie worden naast de bouw van geprefabriceerde structuren meerdere opties geëvalueerd voor permanente rehabilitatie van gezinnen. Een optie, zei R. Meenakshi Sundaram, secretaris van de CM, is om mensen geld en vrijheid te geven om zich te vestigen waar ze maar willen. De tweede optie is om naar alternatieve locaties te zoeken en land beschikbaar te stellen.

© The Indian Express (P) Ltd