De bästa budget-tv-apparaterna 2023

0
39
Andrey_Popov/Shutterstock.com

Innehållsförteckning

< blockquote class="moka_autotoc">

Vad man ska leta efter i en budget-tv 2023
Vanliga frågor
Bästa budget-tv totalt: Hisense U6H
Bästa budget-spel-tv: Hisense U7H< br/>Bästa budget Roku TV: TCL S555
Bästa budget TV under 800 USD: TCL 55R655
Bästa budget TV under 500 USD: TCL 55S546
Bästa budget TV under 300 USD: Vizio V435M-K04

Uppdatering, 2022-01-17: Vi har förnyat våra rekommendationer med de senaste och bästa TV-apparaterna. Ta en titt!

Vad du ska leta efter i en budget-tv 2023

Som de flesta hemelektronik är budget-tv-apparater mycket mer kapabla och funktionsrika än någonsin tidigare. Som ett resultat behöver du inte längre bryta banken för att få en bra TV. Men inte alla prisvärda tv-apparater är lika, så du måste ha några saker i åtanke när du väljer en ny budget-tv. Det är trots allt skillnad mellan en billig tv och en budget!

Det viktigaste är att välja en tv med 4K-upplösning. 4K-TV var tidigare dyra, men nuförtiden är de lika prisvärda som deras 1080p-motsvarigheter. Med en så liten skillnad i pris finns det inte mycket anledning att investera i en upplösning lägre än 4K. Eftersom du sannolikt kommer att använda en tv i flera år vill du att den ska vara tillräckligt framtidssäker, och 4K-upplösning ger dig det, oavsett om du för närvarande tittar på 4K-innehåll eller inte.

RELATERATSka du skaffa en “Ultra HD” 4K-TV?

För det andra vill du välja ett varumärke som är känt för kvalitetsprodukter och bra support efter försäljning. Flera märken inom budgetsegmentet erbjuder TV-apparater med lockande funktioner, men många av dem har dåligt långsiktigt servicestöd. Förutom premiummärken som alla känner till är Hisense, TCL och Vizio fantastiska TV-märken, särskilt inom budgetsegmentet. De erbjuder korrekt servicesupport och är prisvärda TV-apparater.

Med dessa två saker ur vägen, låt oss hoppa in i de bästa budget-tv-apparaterna på marknaden. Om du vill ha en djupare dykning i de viktigaste TV-funktionerna och teknologierna har vi en utmärkt guide som täcker allt du behöver veta innan du köper en TV.

Vanliga frågor

Vilken är den bästa budgeten för en TV?

Det finns ingen enskild prisklass för att få en bra TV. TV-apparater är oftast prissatta baserat på tekniken och funktionerna som finns i dem. Så ditt TV-pris kommer att bero på vilka funktioner du letar efter. Men om du inte vill ha den absolut bästa bildkvaliteten eller den senaste tekniken behöver du inte nödvändigtvis spendera de stora pengarna för att få en bra TV. Från och med 2023 finns det en hel del utmärkta TV-apparater under 1 000 USD, inklusive våra rekommendationer.

Hur hittar jag de bästa inställningarna för min TV?

+

Om du har köpt en ny TV eller planerar att skaffa en, är recensionswebbplatsen Rtings.com en bra resurs för att få de bästa inställningarna för en TV. Den publicerar de rekommenderade inställningarna för varje TV som den granskar. Men om du inte hittar din TV på webbplatsen kan du be TV-entusiaster på AV-forum och Reddit om hjälp.

Hur rengör jag min TV-skärm utan att skada den ?

+

En torr mikrofiberduk är det bästa alternativet för att rengöra din TV-skärm utan att skada den. Men om du har att göra med en irriterande fläck kan du spraya destillerat vatten på trasan för att göra det lättare. Kom ihåg att rengöringsmedel med alkoholhalt, pappershanddukar eller slipande kuddar kan skada skärmen eller eventuella beläggningar på den.

Spelar uppdateringsfrekvensen någon roll för en TV?

+

Uppdateringshastigheten kan ha betydelse beroende på vad du gör på din TV. Till exempel hjälper en högre uppdateringsfrekvens att leverera en smidigare upplevelse om du spelar. På liknande sätt, om din TV har en uppdateringsfrekvens på 120 Hz och du tittar på ett innehåll som bemästras i 24 fps, kommer din TV att ha lättare att undvika skakningar eftersom den helt enkelt duplicerar varje bildruta fem gånger för att matcha skärmens uppdateringsfrekvens. Annars beror det antingen på en variabel uppdateringsfrekvens (VRR)-funktion, om den är tillgänglig, eller visar innehåll med rysningar.

Behöver jag oroa mig för att jag bränner mig på min TV?

+

Burn-in förknippas främst med OLED-skärmar. OLED-skärmarna använder organiskt material, som kan försämras med tiden. Så när nedbrytningen är ojämn visas den som en inbränd bild på skärmen. Lyckligtvis, allt eftersom OLED-tekniken har mognat, har inbränning blivit ett mindre problem tack vare flera inbyggda skyddsåtgärder i OLED-TV:erna. Så om du inte ständigt tittar på innehåll med statiska element, kommer inbränning förmodligen inte att vara ett problem för dig.

Bästa budget-tv totalt: Hisense U6H

Hisense

Proffs

 • ✓ Kvantprickar för livfulla färger
 • ✓ Full-array lokal dimning
 • ✓ VRR- och ALLM-stöd
 • ✓ Dolby Vision HDR-stöd

Nackdelar

 • ✗ 50-tums, 55-tums och 65-tums modellerna har smala betraktningsvinklar
 • ✗ Inga HDMI 2.1-portar
 • ✗ 60Hz uppdateringsfrekvens

Hisense U6H toppar våra rekommendationer för den bästa budget-TV:n tack vare dess imponerande prisförslag och respektabla funktioner. Dessutom kommer TV:n med flera avancerade teknologier som traditionellt är reserverade för mycket dyrare modeller, såsom kvantpunkter, lokal nedbländning i full array och variabel uppdateringsfrekvens (VRR).

RELATERATEdge-Lit vs. Direct-Lit vs. Full-Array-TV: Vad är skillnaden?

Medan quantum dot-tekniken gör det möjligt för TV:n att visa rikare och mer verklighetstrogna färger, hjälper den lokala dimningen i full array till att förbättra dess kontrastförhållande. Tänk på att även om TV:ns 50-tums, 55-tums och 65-tums modeller har en panel av VA-typ med ett utmärkt kontrastförhållande, kommer 75-tumsmodellen med en panel av IPS-typ med ett sämre naturligt kontrastförhållande.

U6H blir också mycket ljus för att ge en bra upplevelse i ett starkt upplyst rum eftersom den effektivt kan motverka bländning. Dess relativt höga ljusstyrka hjälper också till med HDR-innehåll. På tal om HDR, den stöder alla större HDR-format, inklusive Dolby Vision.

Du kommer att bli glad att veta att den här Hisense-TV:n inte har några problem med att uppskala innehåll med lägre upplösning, inklusive DVD-skivor och kabelkanaler.

I andra funktioner kommer casual spelare att uppskatta närvaron av VRR-stöd, en låg ingångsfördröjning och ALLM. Tyvärr toppar TV:n med en uppdateringsfrekvens på 60Hz och har inga HDMI 2.1-portar för att leverera 4K 120fps-spel. Så om du vill njuta av 120 fps-spel, kommer vårt lite dyra spelval att vara mer lämpligt.

Till sist hittar du operativsystemet Google TV på U6H. Den är snabb och ger tillgång till alla populära streamingappar.

Bästa Budget 55-tums TV

Hisense 55U6H

En del av Hisenses ULED-sortiment, 55U6H är ett utmärkt värde för pengarna. Den har quantum dot-teknik, lokal dimning och fyra HDMI-portar.

Amazon

369,99 USD
579,99 USD Spara 36 %< /p> Bästa köp

369,99 USD
569,99 USD Spara 35 %

Bästa budgetspel-TV: Hisense U7H

Hisense

Proffs

 • ✓ Inbyggd 120Hz uppdateringsfrekvens
 • ✓ Två HDMI 2.1-portar
 • ✓ AMD FreeSync och HDMI Forum VRR-stöd
 • ✓ Dolby Vision IQ och HDR10+ Adaptivt stöd

Nackdelar

 • ✗ Smala betraktningsvinklar
 • ✗ Dyrare än Hisense U6H

U7H ligger ett steg över U6H i Hisenses TV-portfölj. Den erbjuder allt du får med U6H, men en av de särskiljande faktorerna mellan de två TV-apparaterna är U7H’s solida spelfunktioner. Till exempel har TV:n en 120Hz uppdateringsfrekvens och två HDMI 2.1-portar, så att du kan njuta av 4K 120fps-spel på din PS5 eller Xbox Series X.

RELATERAT2022 års bästa spel-TV

Dessutom stöder TV:n VRR, inklusive AMD FreeSync. Det kommer inte att finnas någon skärm som går sönder när du spelar spel på en konsol eller speldator med ett AMD-grafikkort. Och dess låga ingångsfördröjning säkerställer att du får en lyhörd spelupplevelse.

Även bortom spel är U7H en utmärkt tv och kan leverera en effektfull HDR-upplevelse tack vare TV:ns höga ljusstyrka och breda färgomfång. Företaget har även inkluderat Dolby Vision IQ och HDR10+ Adaptive-stöd, så att du inte kommer att ha några problem med att njuta av HDR-innehåll på streamingtjänster eller fysiska medier.

Precis som U6H, sköter Google TV programvaruuppgifterna på U7H, och den är snabb och enkel att använda.

Tyvärr är det inte problemfritt. TV:n har smala betraktningsvinklar, och en av de två HDMI 2.1-portarna på TV:n fungerar också som en eARC-port. Så om du ansluter en soundbar till TV:n har du bara en HDMI 2.1-port kvar för spelkonsoler och PC. Till sist, alla uppgraderingar i U7H gör den dyrare än U6H.

Bästa Budget 55-tums TV

Hisense 55U6H

En del av Hisenses ULED-sortiment, 55U6H är ett utmärkt värde för pengarna. Den har quantum dot-teknik, lokal dimning och fyra HDMI-portar.

Amazon

369,99 USD
579,99 USD Spara 36 %< /p> Bästa köp

369,99 USD
569,99 USD Spara 35 %

Bästa budget Roku TV: TCL S555

TCL

Proffs

 • ✓ Quantum dot tech och full-array lokal dimning
 • ✓ Stöd för Dolby Vision och HDR10+
 • ✓ Låg inmatningsfördröjning
 • ✓ Lättanvänd smart TV-plattform

Nackdelar

 • ✗ Smala betraktningsvinklar
 • ✗ 480p-innehåll är inte uppskalat ordentligt
 • ✗ Kan inte skicka Dolby Atmos eller DTS:X-ljud via eARC
 • ✗ 60Hz uppdateringsfrekvens

Om du föredrar Roku OS framför Google TV finns det inget bättre alternativ än TCL S555. Det är en fantastisk budget-TV, precis där uppe med Hisense U6H. Liksom Hisense-modellen innehåller den även kvantpunktsteknologi, vilket ger dig ett brett färgomfång och utmärkt färgåtergivning. Dessutom har TCL inkluderat full-array lokal dimning för att producera djupa svärta och förbättra det övergripande kontrastförhållandet på skärmen.

RELATERATDe bästa Roku-TV:erna 2023

Dess andra funktioner inkluderar stöd för formaten Dolby Vision och HDR10+ och fyra HDMI 2.0-portar. En av dessa är märkt eARC, men den verkar inte kunna skicka Dolby Atmos- eller DTS:X-ljud till en ansluten soundbar. Istället nedmixas båda ljudformaten.

S555 är också en anständig TV för spel eftersom den erbjuder en låg ingångsfördröjning, VRR-stöd och ALLM. Men du kommer att få liten användning av VRR eftersom panelen toppar vid 60 Hz.

På mjukvarufronten är Roku OS utan tvekan ett av de enklast att använda smarta TV-operativsystemen på marknaden, och det fungerar felfritt på S555. Den innehåller även appar för alla populära streamingtjänster.

Tyvärr, eftersom TV:n använder en panel av VA-typ, har den smala betraktningsvinklar, vilket innebär att färgerna ser uttvättade om du tittar på skärmen från en vinkel . TCL S555 har också problem med att uppskala 480p-innehåll. Innehåll i 720p och 1080p är dock oskalat utan problem.

Bästa Budget Roku TV

TCL S555

Det finns liten konkurrens om TCL S555 bland Roku-drivna budget-TV-apparater, men det betyder inte att den sänker prestanda.

Amazon

369,99 USD
429,99 USD Spara 14 %< /p> Bästa köp

369,99 USD
499,99 USD Spara 26 %

Bästa budget-tv under 800 USD: TCL 55R655

TCL

Proffs

 • ✓ Ljus, levande bild
 • ✓ Roku OS är lätt att använda
 • ✓ 144Hz uppdateringsfrekvens och två HDMI 2.1-portar
 • ✓ Solid HDR-prestanda

Nackdelar

 • ✗ Dåliga betraktningsvinklar
 • ✗ Problem med uppskalning av 480p-innehåll

TCL’s 6-serie R655 är utmärkt, och dess 55-tumsmodell är perfekt om du vill ha något under $800. TV:n levererar fantastisk bildkvalitet med förstklassig HDR-prestanda. Och detta är möjligt eftersom företaget har inkluderat allt från kvantprickar till Mini-LED-bakgrundsbelysning för att säkerställa att R655 har den bästa TV-tekniken.

RELATEDHur du får ut det mesta av din Roku: Sex saker du bör göra

Det är också en av de enda TV-apparaterna på marknaden som stöder en inbyggd uppdateringsfrekvens på 144Hz, vilket innebär att spelare kommer att få en ännu smidigare upplevelse med sina spel och datorn kan stödja det.

Dessutom , TV:n har VRR, inklusive NVIDIA G-Sync-stöd, så det finns ingen skärm som rivs över en rad uppdateringsfrekvenser, och du kan välja mellan två HDMI 2.1-portar för att ansluta din speldator eller konsol. Dessutom blockerar inte eARC-funktionen en av 4K/144Hz HDMI-portarna.

I andra höjdpunkter har TCL R655 en premiumdesign och bra byggkvalitet. Så det kommer att se bra ut i ditt vardagsrum. Dessutom drivs TV-programvaran av Roku, en lättanvänd plattform med ett stort urval av streamingappar.

Tyvärr kan R655, precis som TCL S555, inte uppskala 480p-innehåll ordentligt. och har smala betraktningsvinklar.

Bästa budget-tv under 800 $

TCL 55R655

< p class="product-features">Med solid bildkvalitet, en förstklassig design och en uppdateringsfrekvens på 144Hz är TCL 55R655 TV:n att slå under $800.

Bästa köp

Bästa budget-tv under 500 USD: TCL 55S546

TCL

Pros< /p>

 • ✓ Quantum dot-teknik för verklighetstrogna färger och ett brett färgomfång
 • ✓ Utmärkt kontrastförhållande
 • ✓ Låg inmatningsfördröjning

Nackdelar

 • ✗ Ljusblommande
 • ✗ Problem med uppskalning av 480p-innehåll
 • ✗ Dåliga betraktningsvinklar
 • ✗ Låg HDR-ljusstyrka

En del av TCL’s 5-serie, 55S546 är en prisvärd 55-tums 4K-tv som ger mest valuta för pengarna om din budget är begränsad till 500 USD . Denna QLED-TV erbjuder utmärkt bildkvalitet med tanke på priset och har alla grunderna (och mer) för att ge en bra upplevelse.

RELATERATQLED förklarat: Vad är en “Quantum Dot”-TV exakt ?

En av dess viktigaste höjdpunkter är det enastående kontrastförhållandet, som möjliggjorts av implementeringen av lokal dimning i full array. Naturligtvis är de svarta inte lika mörka som en OLED-TV, men du får fortfarande ganska djupa svarta. Lokal nedtoning resulterar dock i ljusblomning, men det kommer inte att skada din TV-upplevelse.

Istället för Roku OS som andra TCL-val på den här listan, körs 55S546 på Google TV-plattformen. Så du får ett utmärkt apputbud i Google Play-butiken och Google Assistant för röststyrning. Du kan också ansluta en USB-webbkamera till TCL TV:n för videosamtal via Google Duo-appen.

Även om vi föreslår att du väljer vårt spelval om spel är viktigt för dig, är denna TCL-TV inte dålig för enstaka spel. Dess låga ingångsfördröjning resulterar i en lyhörd spelupplevelse, och VRR-stöd hjälper till med skärmrivning. Men eftersom panelen är på 60 Hz kommer du inte att få full nytta av VRR-funktionen.

För att vara en prisvärd TV har 55S546 några brister. Till exempel, precis som andra TCL-TV-apparater, kan den inte uppskala 480p-innehåll ordentligt och har dåliga betraktningsvinklar. Det blir inte heller särskilt ljust i HDR. Så HDR-innehåll kommer att se ganska platt ut på TV:n. Vårt bästa övergripande val är mer lämpligt om du behöver bättre HDR-prestanda.

Bästa budget-tv under $500

TCL 55S546

The TCL 55S546 är ett utmärkt val för alla som har begränsad budget. Den ger livfulla bilder och har ett utmärkt kontrastförhållande.

Amazon

399,99 USD
 

Bästa budget-tv under 300 USD: Vizio V435M-K04

Vizio

Proffs

 • ✓ Bra kontrastförhållande
 • ✓ Stöd för Dolby Vision och HDR10+
 • ✓ Låg ingångsfördröjning och VRR-stöd
 • ✓ Wi-Fi 6E-stöd

Nackdelar

 • ✗ Problem med uppskalning av 480p-innehåll
 • ✗ Blir inte särskilt ljust
 • ✗ Inga HDMI 2.1-portar
 • ✗ 60Hz uppdateringsfrekvens

Även om man inte skulle förvänta sig mycket av en tv som kostar under $300, är ​​Vizio V435M-K04 förvånansvärt kapabel. Naturligtvis är den mindre funktionsrik än våra andra rekommendationer, men den ger fortfarande en anständig prestanda.

RELATERATDe bästa Amazon Fire TV-apparaterna 2022

Du får dynamiskt HDR-stöd, inklusive Dolby Vision, en funktion som du inte hittar på många TV-apparater i denna prisklass. Företaget har även inkluderat tre HDMI 2.0-portar, inklusive en eARC-port som felfritt kan leverera Dolby Atmos eller DTS:X ljudformat till en ansluten soundbar. Dessutom får du Wi-Fi 6E-stöd. Så du får förbättrad Wi-Fi-prestanda om du har en kompatibel router.

Vizio TV är också utmärkt för vardagsspel eftersom den har en låg ingångsfördröjning och stöder VRR- och ALLM-funktioner. Men skärmpanelen är på 60 Hz, så du får bara spelfritt spel mellan 40 Hz och 60 Hz uppdateringsfrekvenser.

I andra funktioner, medan V435M-K04 kan uppskala 720p- och 1080p-innehåll utan problem, har den problem med att göra detsamma med 480p-innehåll. TV:n är inte heller särskilt ljusstark för att ge en effektfull HDR-upplevelse, men den har ett rimligt kontrastförhållande och kan visa djupa svärta, tack vare sin VA-typ LCD-panel.

Slutligen använder den, precis som andra Vizio-TV, operativsystemet SmartCast, som stöder Chromecast och AirPlay 2. Men appurvalet är begränsat. Tack och lov får du fortfarande appar som Netflix, Prime Video, Disney+, HBO Max, Hulu och YouTube.

Bästa budget-tv under $300

Vizio V435M-K04

Denna Vizio TV innehåller mycket till ett lågt pris. Den har Dolby Vision HDR-stöd, VRR, eARC och ett bra kontrastförhållande.

Bästa köp

The Best TVs of 2022 Best TV Overall Samsung S95B Amazon

$1797.99
$2997.99 Save 40%

Best Budget TV Hisense U6H Amazon

498,00 USD
597,99 USD Spara 17 %

Bästa 8K-tv:n Samsung QN900B Amazon

4497,99 $
6497,99 $ Spara 31 %

Bästa spel-TV LG C2 Amazon

1 696,99 $
 

Bästa TV för filmer Sony A95K Amazon

2998,00 USD
 

Bästa Roku TV TCL 6-serien R635 Amazon

862,91 USD
1199,99 USD Spara 28 %

Bästa LED-TV Hisense U8H Best Buy LÄS NÄSTA

 • › HTG Deal Favorites: Spara upp till 38 % på saker vi gillar
 • › Cyber ​​Monday 2021: Bästa tekniska erbjudanden
 • › Varför låter TV-högtalare så dåligt?
 • › De bästa Amazon Fire TV-apparaterna 2022
 • › De bästa 65-tums TV-apparaterna 2022
 • › Super Bowl 2022: Bästa tv-erbjudanden
 • › De bästa tv-apparaterna 2022
 • › Varför 4K-spel inte är den grafiska uppgraderingen du kan förvänta dig