Dagelijkse briefing: Express Investigation onthult anomalieën in het PMAY-G-schema in Bengalen; Rijiju steunt de gepensioneerde HC-rechter die zei dat SC de grondwet 'kaapte'; en meer

0
51

Big Story

Een pucca-huis van drie verdiepingen uitgerust met een CCTV-camera aan de voorkant, een binnenplaats en een garage op de begane grond; een pucca-huis met twee verdiepingen en airconditioning; nog een pucca-huis met vier kamers en een koeienstal in de voortuin – De lijst gaat maar door, van huizen als deze, die allemaal ver verwijderd zijn van de criteria om in aanmerking te komen voor de Pradhan Mantri Awaas Yojana-Gramin (PMAY-G). Toch, als een onderzoek door The Indian Expresslaat zien, deze huiseigenaren, velen van hen verbonden aan het regerende Trinamool-congres in West-Bengalen, staan ​​op officiële lijsten als potentiële begunstigden van PMAY-G.

Alleen in Express

In de laatste editie van The Idea Exchange spreekt Madhav Chavan, de mede-oprichter van Pratham Education Foundation, over de verrassingen die ASER 2022 opleverde, de toekomst van hybride onderwijsmodellen en zijn beoordeling van het nationale onderwijsbeleid.

Alleen verhalen van abonneesBekijk alles

UPSC-sleutel – 24 januari 2023 : Weet over Netaji Subhas Chandra Bose, Trans …

De terughoudendheid van Duitsland ten opzichte van tanks komt voort uit zijn geschiedenis en zijn politiekUpendra Singh Kushwaha en Nitish Kumar: een lange haat-liefdeverhouding

Voor technologiebedrijven leveren jaren van gemakkelijk geld op in moeilijke tijdenApply New Jaarpromotiecode SD25

Nu de begroting van de Unie eraan komt, schrijft Ashok Gulati:“Nu de inflatie relatief onder controle is, is de op één na grootste taak van de minister van Financiën het hebben van een begroting die een voldoende hoge groei kan garanderen in de periode 2023-24. Als ze een begroting kan samenstellen die erin slaagt een groeipercentage van ergens tussen de 6,5 en 7 procent te realiseren, zou dat een groot succes zijn en het beste voorbeeld geven aan G20-landen wanneer India het peloton leidt.”

Van de voorpagina

Het debat over de benoeming van rechters in de hogere rechterlijke macht escalerend, deelde minister van Justitie van de Unie Kiren Rijiju een interviewfragmentvan een gepensioneerde rechter van het Hooggerechtshof van Delhi die zei dat het Hooggerechtshof de grondwet had “gekaapt” door te besluiten zijn eigen rechters te benoemen. “Eigenlijk heeft de meerderheid van de mensen vergelijkbare gezonde opvattingen”, zei Rijiju in een tweet, een dag na het delen van de videoclip van het interview.

Na de sluiting van de twee cementfabrieken in Himachal op 15 december – drie dagen later Sukhvinder Singh Sukhu van het Congres nam de leiding als eerste minister – vanwege meningsverschillen met vrachtwagenchauffeurs heeft de Adani Group gezegd dat de vakbonden moeten overeenkomen om 50.000 km per jaar te rijden, de inzet van voertuigen terug te brengen tot 550 (een zesde van de huidige 3.311), en laat alle operationele beslissingen aan het bedrijf over, zodat het de productie kan hervatten. Dit is de eerste grote test voor CM Sukhu in de staat met meer dan 20.000 gezinnen getroffen door de sluiting van de twee cementfabrieken.

Must Read

< p>De Indian Railways heeft met succes de massale proef afgerond van een programma voor kunstmatige intelligentie dat het heeft gebouwd om een ​​eeuwigdurend, irritant pijnpunt op te lossen: wachtlijsten. Het begin van een nieuw tijdperk van hoe de Spoorwegen hun gigantische inventaris van ligplaatsen verdelen, de AI-gestuurde module, 'Ideal Train Profile', kon de omvang van de wachtlijst met “vijf tot zes procent” verkleinen. De AI-module is ontwikkeld door de interne softwareafdeling van de Spoorwegen, CRIS.

Advertentie

Het Hooggerechtshof heeft onlangs geoordeeld dat chargesheets geen 'openbare documenten' zijn en dat het gratis openbaar maken ervan in strijd is met de bepalingen van de CrPC omdat het de rechten van de beschuldigde, het slachtoffer en de onderzoeksbureaus in gevaar brengt. Wat is een lastenboek? Waarin verschilt een toeslagformulier van een FIR? En waarom is een lastenboek geen ‘openbaar document’? We leggen uit

Een man, die werd gearresteerd omdat hij zich naar verluidt voordeed als werknemer van de koninklijke familie van Abu Dhabi en het Leela Palace Hotel van lakhs bedroog, werkte samen met een sjeik in Dubai en werd < b>verbluft door zijn luxueuze levensstijl, aldus de politie. Toen hij terugkeerde naar zijn huis in Karnataka, voelde hij zich niet op zijn plaats en besloot hij in een vijfsterrenhotel te blijven om zich “beter te voelen”. Hij verbleef meer dan drie maanden in het hotel en vertrok zonder de rekening te betalen. Volgens officieren kan hij niet slapen als hij niet in een hotel zit.

En tot slot…

Gastheer India crashte uit de FIH Men's 8217;s Hockey World Cup na een 4-5 verlies via strafschoppen tegen het lager geplaatste Nieuw-Zeeland na een 3-3 patstelling na de reguliere speeltijd in een crossover-wedstrijd op zondag. De geschiedenis van het Indiase hockey is bezaaid met ernstig hartzeer, de een nog pijnlijker dan de ander. Deze blijft echter nog even hangen. Want het brengt een team dat boven de wolken vloog na het winnen van de bronzen medaille op de Olympische Spelen in Tokio, neerstortend op de aarde.

Advertentie

Delhi Confidential: Dagen na foto's van een of andere Bihar BJP leiders die hem bezochten voedden speculaties over zijn vertrek uit de JD(U), zei voormalig minister van de Unie Upendra Kushwaha dat veel meer leiders van zijn partij contact hebben met de BJP. Kushwaha is naar verluidt ontevreden over CM Nitish Kumar voor het uitsluiten van een andere plaatsvervangende CM naast Tejashwi Yadav. Hij probeerde echter het belang te bagatelliseren van het feit dat BJP-leiders hem een ​​bezoek brachten.

🎧 In de aflevering van vandaag van de '3 Things'-podcast bespreken we de SC Collegium&#8217 ;s recente stap om de bezwaren van de regering tegen haar genomineerden voor de functie van HC-rechters openbaar te maken. De Indian Express’ Apurva Vishwanath gaat dieper in op wat het onthult over de staat van gerechtelijke benoemingen.

Tot morgen,

Rounak Bagchi en Anandu Suresh