Byggingen av prefabrikkerte tilfluktsrom begynner i Joshimath

0
67

The Central Building Research Institute (CBRI) startet mandag byggingen av én, to og tre BHK-prototype prefabrikkerte tilfluktsrom på landet som ligger i nærheten av Horticulture Department, Herbal Research and Development Institute (HDRI) for fordrevne familier i innsynkningsrammede Joshimath i Uttarakhand.

For å orientere media, sa Katastrofehåndteringssekretær Ranjit Kumar Sinha at et beløp på Rs 3,45 crore har blitt fordelt blant 261 berørte familier som midlertidig nødhjelp.

Sinha sa at utjevningsarbeid, tilrettelegging av elektrisitet, vann og kloakk også har blitt startet i landsbyen Dhak i Chamoli-distriktet før byggingen av tilfluktsrom. Muligheten for å arrangere innkvartering for de fordrevne familiene i herbergene i Bhararisain Vidhansabha har blitt holdt åpen, sa Sinha.

“Jeg har snakket med distriktsdommeren og andre berørte tjenestemenn. Vi ville bygge prefabrikkerte modeller av ett, to og tre-roms sett, og vise det til folket. Hvis de finner dem i orden, kan de begynne å leve i dem,» sa han.

Subscriber Only StoriesView All

UPSC Key – 25. januar 2023: Vet om Egypt, India og Non-Aligned Movem…

Å bruke dyrenavn for å misbruke hverandre er en stereotypi som vi kunne gjøre med…

I Odishas regnfôrede Malkangiri hjelper en vannordning bøndene med å dyrke en seco …

Delhi Konfidensielt: En spesiell hirsedisk ved Delhi L-G’s At Home…Bruk nyttårskampanjekode SD25

I følge administrasjonen, sammen med bygging av prefabrikkerte strukturer, blir flere alternativer evaluert for permanent rehabilitering av familier. Et alternativ, sa R ​​Meenakshi Sundaram, sekretær for CM, er å gi folk penger og frihet til å bosette seg hvor de vil. Det andre alternativet er å se etter alternative steder og skaffe land.

© The Indian Express (P) Ltd