Apple vill skala upp tillverkningen i Indien till 25 %, säger handelsminister Piyush Goyal

0
59

Fackets handels- och industriminister Piyush Goyal sa i måndags att iPhone-tillverkaren Apple var ute efter att skala upp tillverkningen i Indien till 25 procent.

”Apple är en framgångssaga. De gör redan 5-6 procent av sin tillverkning i Indien. Om jag inte har fel så siktar de på att gå upp till 25 procent av sin tillverkning”, sa Goyal vid B20 India Inception Meeting i Gandhinagar, Gujarat.

“De lanserade de senaste modellerna från Indien, tillverkade i Indien. Vår minister har med sig en tillverkad i Indien Apple-telefon, den senaste modellen”, tillade han när järnvägsminister Ashwini Vaishnaw, sittande på läktaren, höll upp en mobiltelefon i handen.

“ Indien erbjuder en rättsstat. Transparent regeringspolitik. Vi har inga ogenomskinliga affärsmodeller. Vi har inga dolda subventioner. Vi har inget i regeringen som inte är känt för allmänheten i stort”, sa han.

Subscriber Only StoriesView All

I Odishas regnmatade Malkangiri, ett vattensystem hjälper bönder att odla…

Delhi Confidential: A special hirs counter at Delhi L-G’s At Home…

Utrikesminister S Jaishankars besök på Sri Lanka: Nyckeltal…

Armén ser ut att få högteknologiska drönare, robotmulor för att ersätta djurtransporter Ansök om nytt år kampanjkod SD25

Genom att ge exemplet med en utländsk tillverkare av schaktmaskiner, sa Goyal, på grund av konkurrenskraften i Indiens tillverkningssektor, levererade företaget produkter till 110 länder till överkomliga priser kommer från Indien och gör även nya lanseringar.