Apple is van plan de iPhone-productie in India met 25% op te schalen: Piyush Goyal

0
36

Apple wil de iPhone-productie in India met maximaal 25 procent opschalen, zei Union Commerce and Industry Piyush Goyal maandag in Gandhinagar.

“Apple is een succesverhaal. Ze doen al 5-6 procent van hun productie in India. Als ik me niet vergis, streven ze ernaar om tot 25 procent van hun productie te verhogen', zei Goyal tijdens de B20 India Inception Meeting. “Zij lanceerden de meest recente modellen uit India, vervaardigd in India. Onze dominee heeft het bij zich: een Made in India Apple-telefoon. Het nieuwste model”, voegde hij eraan toe toen Ashwini Vaishnaw, minister van Spoorwegen van de Unie, op het podium zat en een mobiele telefoon in zijn hand hield.

Lees ook |Netflix's nieuwe CEO's bevestigen: het delen van wachtwoorden zal stoppen, de overgrote meerderheid zal moeten betalen

Goyal benadrukte de rol van het beleid van de regering van Narendra Modi dat een gunstig klimaat biedt voor industrieën. “India biedt een rechtsstaat. Transparant overheidsbeleid. We hebben geen ondoorzichtige bedrijfsmodellen. We hebben geen verborgen subsidies. We hebben niets in de regering dat niet bekend is bij het grote publiek,' voegde hij eraan toe.

Een ander voorbeeld gevend van een buitenlandse fabrikant van grondverzetmachines, zei Goyal, vanwege het concurrentievermogen van de Indiase productie, het bedrijf levert nu producten aan 110 landen tegen betaalbare tarieven vanuit India en doet ook nieuwe lanceringen. Hij noemde het bedrijf echter niet.

Verhalen alleen voor abonneesBekijk allesHet gebruik van dierennamen om elkaar te misbruiken is een stereotype dat we zouden kunnen doen met…

In Odisha's door regen gevoede Malkangiri helpt een waterplan boeren een sec…Delhi Confidential: een speciale gierstteller bij Delhi L-G’s At Home…

Minister van Buitenlandse Zaken S Jaishankar’s bezoek aan Sri Lanka: Key ta…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

In de marge van het evenement zei Goyal dat 2023 een jaar vol uitdagingen zal worden. “Dit jaar zit vol uitdagingen. De inflatie staat wereldwijd op recordhoogte. De landen die vroeger een inflatie van 1-2 procent hadden, zien nu een inflatie van 10-12 procent,” zei Goyal.

India had vóór 2014 een inflatie van 10-12 procent, beweerde hij. “Toen Narendra Modi premier werd, tekende hij een overeenkomst met de Reserve Bank of India dat het de verantwoordelijkheid van de centrale bank zal zijn om de inflatie onder controle te houden. In de afgelopen acht jaar onder het bewind van premier Modi was de gemiddelde inflatie 4,5 procent', voegde hij eraan toe.

Er op wijzend dat er een gevoel van “afgunst” is met betrekking tot de Indiase economie, zei de minister , “Onder leiding van premier Modi komt India naar voren als een wereldwijde kracht. Er is opwinding in de wereld met betrekking tot India. De manier waarop India en zijn economie vooruitgaan, is een kwestie van jaloezie in de wereld geworden.”

Advertentie

“De manier waarop India de inflatie onder controle heeft gehouden, is een punt van discussie geworden in de wereld. Terwijl economieën over de hele wereld afglijden, groeit India in een snel tempo onder grotere economieën,” voegde hij eraan toe.

© The Indian Express (P) Ltd