Amerika's oudste woordenboekbedrijf koopt Word Game-app 'Quordle'

0
29
WAYHOME studio/Shutterstock.com

Woordspel Quordle heeft een thuis gevonden dat past bij zijn thema: Merriam-Webster, uitgever van Webster’s Dictionary. De Wordle-kloon heeft nu een Merriam-Webster-logo bovenaan de webinterface en de website verwijst nu door naar het merriam-webster.com-domein.

Geen van beide bedrijven maakte veel ophef over de overname. De enige indicatie van de verkoop (naast het logo en de locatie van de website) is een opmerking in de tutorialsectie van de game. 'Ik ben verheugd aan te kondigen dat Quordle is overgenomen door Merriam-Webster! Ik kan geen beter thuis voor dit spel bedenken. Er komen nog veel nieuwe functies aan, dus houd het in de gaten!,” schrijft Quordle-maker Freddie Meyer.

GERELATEERDHoe Deel uw 'Wordle'-score (zonder spoilers)

Webster’s Dictionary werd voor het eerst gepubliceerd in 1828 door de Amerikaanse lexicograaf Noah Webster. Dat was echter niet het eerste woordenboek dat hij publiceerde. Dat was A Compendious Dictionary of the English Language, gepubliceerd in 1806. Sinds de publicatie van zijn eerste woordenboek heeft Merriam-Webster (opgericht in 1831) tal van woordenboeken en andere naslagwerken gepubliceerd. De term “Webster’s” is nu synoniem met woordenboeken.

Merriam-Webster was ook een van de eerste diensten die online ging. In 1996 lanceerde het bedrijf gratis toegang tot het volledige woordenboek en de thesaurus op hetzelfde domein dat nu Quordle host.

Bronnen: TechCrunch, Engadget