Amerikaans visum: Ambassade opent speciale slots op zaterdag voor nieuwe aanvragers

0
58

De Amerikaanse ambassade heeft op zaterdag speciale interviewslots opengesteld voor een snellere verwerking van visa voor nieuwe aanvragers, in wat volgens haar een veelvoudig initiatief was om de achterstand in visa aan te pakken veroorzaakt door de pandemie van Covid-19.

De missie, die naast Delhi kantoren heeft in Mumbai, Chennai, Kolkata en Hyderabad, heeft ook de sterkte van haar consulaire personeel vergroot, zei het in een verklaring.

Lees ook |Wachten op afspraak voor Amerikaans visum? Amerikaanse ambassades in het buitenland opengesteld voor Indiërs om lange wachttijden aan te pakken

De eerste van deze speciale interviews vond vorige week plaats, zei de ambassade, eraan toevoegend dat de Amerikaanse missie de komende maanden tijdslots op zaterdag zal blijven toevoegen

“Op 21 januari lanceerde de Amerikaanse missie in India de eerste van een reeks speciale interviewdagen op zaterdag, als onderdeel van een grotere inspanning om de wachttijden voor nieuwe visumaanvragers te verkorten”, aldus de verklaring.

>Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Delhi Confidential : Een speciale gierstteller bij Delhi L-G’s At Home…

Leger zoekt naar hi-tech drones, robotmuilezels om dierentransport te vervangen

25 januari 1983, veertig jaar geleden: Gouverneur van Tamil Nadu dringt er bij Centrum op aan…

Status van graftApply-promotiecode voor het nieuwe jaar SD25

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ook de verwerking op afstand geïmplementeerd van sollicitatievrijstellingen voor aanvragers met eerdere Amerikaanse visa. Deze sollicitanten hoeven niet meer persoonlijk te verschijnen voor de sollicitatiegesprekken.

De afdeling breidt ook het aantal consulaire ambtenaren uit dat permanent op de ambassade en de consulaten wordt ingezet. Tussen januari en maart 2023, aldus de verklaring, zullen tijdelijke consulaire functionarissen van andere ambassades in India aankomen om de capaciteit voor het verwerken van visa te vergroten.

“Tegen deze zomer zal de Amerikaanse missie in India volledig bezet zijn en we verwachten visa te verwerken op het niveau van vóór de Covid-19-pandemie”, aldus het bedrijf.

Advertentie

Voor Indiase burgers die een visum voor de VS zoeken, is de reikwijdte van de interviewvrijstelling onlangs uitgebreid. De dropbox-faciliteit — deze wordt gebruikt om een ​​Amerikaans visum te verlengen zonder het interview te hoeven doorlopen — is nu van toepassing op verschillende soorten visa, waaronder studentenvisa, zaken- en toeristenvisa en visa voor geschoolde werknemers.

De Amerikaanse missie in India zei dat het meer dan 2.50.000 extra B1/B2-afspraken heeft vrijgegeven, respectievelijk met betrekking tot zaken en toerisme. Nu de reisbeperkingen zijn versoepeld, zei de missie dat het in 2022 meer dan 8 lakh niet-immigrantenvisa heeft beoordeeld, inclusief recordaantallen van zowel studenten- als werkvisa.

“In elke andere visumcategorie zijn de wachttijden voor sollicitatiegesprekken in India op het niveau van vóór de pandemie of lager”, verklaarde het.

Advertentie

India staat momenteel op nummer 3 – na Mexico en China – wat betreft het totale aantal door de VS afgegeven visa.

Maar er wordt verwacht dat India komende zomer naar de tweede plaats zal springen, zei een functionaris, eraan toevoegend dat India in dit opzicht topprioriteit is voor Washington.

© The Indian Express (P) Ltd