America's Oldest Dictionary Company köper ordspelsappen “Quordle”

0
64
WAYHOME studio/Shutterstock.com

Ordspelet Quordle har hittat ett hem som passar sitt tema—Merriam-Webster, utgivare av Webster’s Dictionary. Wordle-klonen har nu en Merriam-Webster-logotyp överst i webbgränssnittet, och dess webbplats omdirigerar nu till merriam-webster.com-domänen.

Inget av företagen gjorde någon större hype om förvärvet. Den enda indikationen på försäljningen (förutom logotypen och webbplatsens plats) är en anteckning i spelets handledningssektion. “Jag är glad att kunna meddela att Quordle förvärvades av Merriam-Webster! Jag kan inte tänka mig ett bättre hem för det här spelet. Massor av nya funktioner och kul att komma, så håll utkik!,” skriver Quordle-skaparen Freddie Meyer.

RELATERATHur man Dela ditt “Wordle”-resultat (utan spoilers)

Webster's Dictionary publicerades första gången 1828 av den amerikanske lexikografen Noah Webster. Det var dock inte den första ordboken han publicerade. Det var A Compendious Dictionary of the English Language, publicerad 1806. Sedan dess första ordbok publicerades har Merriam-Webster (grundad 1831) publicerat mängder av ordböcker och andra uppslagsböcker. Själva termen “Webster’s” är nu synonymt med ordböcker.

Merriam-Webster var också bland de första tjänsterna som gick online. 1996 lanserade företaget fri tillgång till hela sin ordbok och synonymordbok gratis på samma domän som nu är värd för Quordle.

Källor: TechCrunch, Engadget