Alumni van IIT Madras doneren Rs 50 lakh voor een beursfonds, onderzoek naar de ziekte van Parkinson

0
34

De Class of 1972 van het Indian Institute of Technology, Madras (IIT-M) heeft vandaag aangekondigd dat de partij 50 lakh zal doneren aan het beursfonds van IIT Madras. Deze aankondiging werd gedaan ter gelegenheid van hun Golden Jubilee Reunion.

Naast de donatie aan het beurzenfonds, kondigde de klas ook aan dat de groep de oprichting van 'Parkinson's Therapeutics Lab' in het instituut zal sponsoren om de inspanningen voor de behandeling van de ziekte van Parkinson te stimuleren. “Dit lab zal een grote stimulans zijn voor onderzoekers van het Institute Biotechnology Departments' Laboratory for Computational Neuroscience (CNS Lab) om een ​​computermodel te ontwikkelen van een hersengebied genaamd 'Basal Ganglia' (BG) waar het verlies van cellen leidt aan de ziekte van Parkinson,” aldus het persbericht. Lees |JEE Main Admit Card 2023 LIVE Updates

Het onderzoek naar de ziekte van Parkinson bij de CNS Lab omvat onderzoek naar basale ganglia en de ziekte van Parkinson, modelgebaseerde klinische toepassingen voor de ziekte van Parkinson, simulatoren voor de werking van medicijnen tegen de ziekte van Parkinson zoals 'LDopa', diepe hersenstimulatie voor de ziekte van Parkinson en een kwantitatief diagnostisch systeem voor de ziekte van Parkinson.

Dit project zal worden beheerd door Prof. V. Srinivasa Chakravarthy, Faculteit, Afdeling Biotechnologie, IIT Madras, hoofd van het Laboratorium voor Computational Neuroscience (CNS Lab) aan de Bhupat en Jyoti Mehta School of Biosciences, Afdeling Biotechnologie, IIT Madras. © IE Online Media Services Pvt Ltd