21 Andaman-eilanden vernoemd naar winnaars van Param Vir Chakra

0
53

Premier Narendra Modi heeft maandag 21 eilanden op de Andamanen en Nicobaren vernoemd naar de winnaars van Param Vir Chakra.

Tijdens een online evenement ter gelegenheid van de geboortedag van Subhas Chandra Bose, heeft Modi onthulde ook het model van een voorgesteld gedenkteken gewijd aan Bose, dat zal worden opgericht op de Andaman- en Nicobar-eilanden.

Read in Explained |PM Modi noemt 21 Andaman-eilanden naar ontvangers van Param Vir Chakra: Meet the bravehearts

“Vandaag is het een trots moment voor mij als ik de mensen van Andamanen toespreek, omdat dit het land is waar Subhas Chandra Bose voor het eerst de nationale vlag ontrolde in 1943,” zei Modi.

” Eilanden die vandaag zijn genoemd naar de winnaars van Param Vir Chakra zullen het land van inspiratie zijn voor de komende generaties, 'zei hij, eraan toevoegend dat het een boodschap is van de onsterfelijkheid van de offers die voor het land zijn gebracht en de moed en moed van het Indiase leger. /p>Alleen abonneeverhalenAlles bekijken< /figuur>UPSC-sleutel – 25 januari 2023: weten over Egypte, India en niet-gebonden beweging…

Het gebruik van dierennamen om elkaar te beledigen is een stereotype dat we zouden kunnen…

In Odisha's door regen gevoede Malkangiri helpt een waterplan boeren een seco te verbouwen …

Delhi Confidential: een speciale gierstteller in Delhi L-G’s At Home…Nieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Modi merkte op dat de soldaten uit verschillende staten kwamen, verschillende talen en dialecten spraken en verschillende levensstijlen leefden, maar de dienst van het land verenigde hen . “Zoals de zee verschillende eilanden met elkaar verbindt, verenigt het gevoel van Ek Bharat, Shrestha Bharat elk kind van moeder India,” zei hij.

PM Narendra Modi met congresvoorzitter Mallikarjun Kharge in de centrale hal van het parlement op Maandag. APK

De eilanden zijn vernoemd naar Major Somnath Sharma, Subedar en Hony Captain (toen Lance Naik) Karam Singh, 2nd Lt Rama Raghoba Rane, Nayak Jadunath Singh, Company Havildar Major Piru Singh, Capt GS Salaria, Lt Col (toen Major) Dhan Singh Thapa, Subedar Joginder Singh, majoor Shaitan Singh, CQMH Abdul Hamid, luitenant-kolonel Ardeshir Burzorji Tarapore, Lance Naik Albert Ekka, majoor Hoshiar Singh, 2e luitenant Arun Khetrapal, Flying Officer Nirmaljit Singh Sekhon, majoor Ramaswamy Parameswaran, Naib Subedar Bana Singh, kapitein Vikram Batra, Lt Manoj Kumar Pandey, Subedar Major (toen Schutter) Sanjay Kumar en Subedar Major (Honorary Captain) Yogendra Singh Yadav.

Eerder op de dag, ter ere van Bose op zijn geboortedag, gemarkeerd als Parakram Diwas, zei Modi: “Netaji Subhas Chandra Bose zal herinnerd worden vanwege zijn felle verzet tegen de koloniale overheersing. Diep beïnvloed door zijn gedachten, werken we aan het realiseren van zijn visie voor India. ” hij zei. Hij zei dat velen lange tijd eisen hebben gesteld om de bestanden van Bose openbaar te maken, maar dat het zijn regering was die uiteindelijk de bestanden heeft vrijgegeven.

Het voorgestelde monument zal worden opgericht op Ross Island, dat in 2018 werd omgedoopt tot Netaji Subhas Chandra Bose Dweep. Het zal een museum, een kabelbaan, een laser-en-geluidshow, een geleide erfgoedroute door historische gebouwen en een thema-gebaseerd kinderpretpark, naast een restro-lounge, zei een ambtenaar.

Eerder prees de minister van Binnenlandse Zaken van de Unie, Amit Shah, het initiatief om de 21 eilanden een naam te geven, en zei dat deze inspanning zal worden een bron van aanmoediging voor de strijdkrachten van het land. De regering zei: “Het grootste naamloze eiland zal worden vernoemd naar de eerste Param Vir Chakra-winnaar, het op een na grootste naamloze eiland zal worden vernoemd naar de tweede Param Vir Chakra-winnaar, enzovoort.”

Advertentie

Ondertussen, President Droupadi Murmu twitterde: “Op Parakram Diwas brengen we hulde aan een van de grootste zonen van Bharat Mata, Netaji Subhas Chandra Bose. Netaji belichaamt uitzonderlijke moed en patriottisme. Onder zijn leiding sloten miljoenen zich aan bij de strijd voor de vrijheid van India. Indianen zullen hem voor altijd in het krijt staan.”

© The Indian Express (P) Ltd