Tusenvis protesterer i Brussel og krever løslatelse av belgisk hjelpearbeider i Iran

0
55

Tusenvis av mennesker tok til gatene i Brussel søndag for å protestere mot interneringen i Iran av den belgiske hjelpearbeideren Olivier Vandecasteele, som ble dømt til 40 års fengsel for blant annet spionasje.

Den belgiske regjeringen har sagt at anklagene er falske.

“Livet hans er i fare, bidra til hans frihet,” “#Gratis Olivier Vandecasteele,” lese bannere holdt av demonstranter som inkluderte Vandecasteeles familie, venner og kolleger.

Etter at Vandecasteele ble dømt i forrige måned, sa Belgias justisminister at belgieren hadde blitt fengslet “for en oppdiktet serie av forbrytelser” og hadde blitt dømt som gjengjeldelse for 20 års fengsel Belgiske domstoler pålagt en iransk diplomat i 2021.

Subscriber Only StoriesView All

Delhi Konfidensielt: Bollywood-stjerner hyller PM for å navngi Andaman & Nico…

Laget i Chanpatia: Migranter nå gründere i oppstartssonen

Express Investigation – Del 2 | Mistenkt statsminister Awaas lister opp i Vest-Bengal: A…

Forstå Keralas mann-elefant-konflikt Bruk nyttårskampanjekode SD25

Belgias forfatningsdomstol vil neste måned holdes en høring om lovligheten av en belgisk fangeutvekslingstraktat med Iran. Belgiske medier har antydet at dette kan føre til et fangebytte mellom de to landene som involverer den iranske diplomaten, dømt for å ha planlagt et bombekomplot mot en eksilert opposisjonsgruppe, og Vandecasteele.