Reset uw Hue Bridge niet om problemen op te lossen, gebruik een van deze apps

0
61
Philips

Apps van derden voor het Hue smart light-systeem geven je toegang tot instellingen en items op je Hue Bridge die je niet kunt vinden met de Hue-app .

Af en toe kun je een probleem tegenkomen met je Hue slimme verlichtingssysteem dat onoplosbaar lijkt, een echte geest in de machine. Probeer een van deze apps voordat je je individuele lampen of zelfs je hele systeem reset.

De Hue-app is geweldig, maar eenvoudig

< p>Als een oude Hue-gebruiker (mijn originele lampen van de eerste generatie doen het na tien jaar nog steeds goed!) Kan ik met vertrouwen zeggen dat de Hue-app echt geweldig is. Het is gemakkelijk te gebruiken, de gebruikersinterface is gepolijst en 99,99% van de tijd kan alles wat je met je Hue-systeem moet doen met de app worden gedaan.

Maar de eenvoud en super gepolijst UI is eigenlijk een beetje een beperking als het een beetje raar gaat met je Hue-systeem. Je zult al snel merken dat je geen opties meer hebt voor het oplossen van problemen en dat je te maken krijgt met klungelige oplossingen zoals het handmatig resetten van lampen en armaturen of zelfs het resetten van je Hue Bridge om ogenschijnlijk fantoomproblemen op te lossen.

Hier is bijvoorbeeld een van die fantoomproblemen vanaf de testbank voor slimme verlichting die mijn huis is. Een paar maanden geleden heb ik nieuwe Hue-lampen gekocht.

GERELATEERD Slimme lampen zijn de gemakkelijkste decoraties voor de feestdagen

Als onderdeel van dat proces heb ik een aantal oude lampen verplaatst, de nieuwe helderste en beste lampen op een meer prominente plaats gezet en de oudere lampen naar buitenarmaturen gemigreerd, omdat kleurrijke slimme lampen supergemakkelijke vakantieverlichting zijn.

Kort daarna kwam ik het raarste probleem tegen. De oude lampen gingen willekeurig aan. Ik kwam thuis van een boodschap en merkte op dat een portieklamp vaak aan was (en in een vreemde kleur zoals dieprood of felroze).

Maar toen ik in de Hue-app keek, leek er niets aan de hand. Elke lamp zat in de juiste kamer en zone. Er zijn geen willekeurige lampen of lampen gekoppeld aan Hue-schakelaars op een manier die ik niet zou verwachten.

Als ik alleen de Hue-app zou gebruiken om dit probleem op te lossen, lijkt het alsof mijn enige oplossing zou zijn om reset een of meer lampen of zelfs, behoudens die resolutie, reset mijn Bridge.

Iedereen die dit leest en al zwaar geïnvesteerd heeft in het Hue-ecosysteem, weet precies wat een pijn dat zou zijn. Niemand met slimme lampen en armaturen overal in huis en tuin wil een hele zaterdagmiddag verspillen aan het resetten van het systeem.

Apps van derden Ontgrendel geavanceerde probleemoplossing

Als het resetten van mijn Hue Bridge geen smakelijke optie voor mij was, wat dan wel? De beste oplossing voor het oplossen van problemen met Hue-lampen is niet je systeem vernietigen en opnieuw beginnen, maar je wenden tot de talloze uitstekende Hue-apps van derden op de markt om diep in te graven.

Het Hue-systeem was het eerste echt gepolijste kant-en-klare slimme verlichtingssysteem voor consumenten dat op de markt werd gebracht. Als zodanig trok het alle early adopters aan, waaronder mensen die graag sleutelen en alles aan hun slimme huis aanpassen. Apps van derden zijn ontstaan ​​om die leemte op te vullen en meer gedetailleerde controle over het Hue-systeem te bieden.

Hoewel de mogelijkheid om coole scènes toe te voegen, zoals gesimuleerde onweersbuien of andere handige trucs voor slimme verlichtingssalons, echt cool is, wat& #8217; nog cooler is het zien van de onbewerkte gegevens en ingangen op de Hue Bridge. De mogelijkheid om dit te doen is precies wat me heeft geholpen mijn verlichtingsprobleem op te lossen zonder resets.

Door mijn Hue Bridge op te laden in de populaire hueDynamic-app (beschikbaar voor iOS, Android en Windows) kon ik het fantoomprobleem onmiddellijk lokaliseren. Het probleem was ook zichtbaar toen ik mijn Bridge bekeek met iConnectHue, een andere geweldige app, maar helaas alleen voor iOS.

Mijn specifieke probleem? De Hue Bridge-software had de zich misdragende lampen gegroepeerd in een kamergroepering die ik niet herkende. Deze groepering was alleen zichtbaar in de apps van derden (of, als je geneigd bent de handen uit de mouwen te steken en documentatie te lezen, met behulp van de Hue-ontwikkelaarsfoutopsporings-API).

De groep had een vreemde naam A.bedroom1 wat geen geldige door de gebruiker gemaakte naam is, dus het is onmogelijk dat ik het op enig moment heb gemaakt. Deze mysterieuze kamer was een soort overblijfsel van een oude kamer die uit de Hue-app was verwijderd, maar met een corrupte naam en niet aanwezig in de officiële Hue-app.

Sommige van de oude lampen die buiten mijn huis in schijnbaar willekeurige kleuren veranderden, veranderden niet willekeurig. Ze veranderden telkens wanneer iemand scènes activeerde in een huidige kamer waar vroeger de lampen hadden gestaan. De verandering van scène zou de scène voor het fantoom A.slaapkamer1 veranderen en de lampen blauw, rood, roze kleuren of wat de scène dan ook nodig had.

Door de fantoomkamer uit mijn Hue Bridge te verwijderen, kon ik om het probleem onmiddellijk op te lossen zonder een enkele lamp te hoeven resetten of, gelukkig, mijn Bridge te resetten.

Ik beschrijf het probleem hier in detail, niet alleen om te benadrukken hoe nuttig Hue-apps van derden zijn bij het oplossen van problemen, maar ook in de hoop dat door de magie van zoeken op internet iemand met precies het vreemde maar moeilijk vast te stellen probleem Ik heb ervaren dat ik dit artikel zal vinden.

Dit is ook niet de eerste keer dat apps zoals hueConnect mij te hulp schieten in de jaren dat ik Hue-lampen gebruik. In de loop der jaren ben ik verschillende keren in een situatie terechtgekomen waarin ik, ondanks mijn beste inspanningen, geen Hue-lampen van de eerste partij of compatibele lampen van derden kon krijgen om goed te koppelen met mijn Bridge. In alle gevallen kon ik dit doen met behulp van de gedwongen acceptatiemethoden die beschikbaar zijn via de Hue Lights iOS-app (als je geen toegang hebt tot een iOS-apparaat, kun je ook adoptie afdwingen met de op Java gebaseerde tool Hue Lamp Zoeker).

Dus als je een Hue-fan bent die nog nooit eerder met apps van derden heeft gewerkt, raad ik je ten zeerste aan om er een paar te downloaden en er nu mee te spelen. Mocht er later een fantoomprobleem optreden in je overigens soepel lopende Hue-systeem, dan kun je je verdiepen en het probleem oplossen zonder je haren uit je hoofd te hoeven trekken en een volledige reset uit te voeren.

The Best Smart Lights of 2022 Beste Smart Light System Philips Hue Starter Kit Amazon

$167.00
$199.99 Bespaar 16%

Beste slimme lamp Philips Hue-lamp Amazon

$ 87,99
 

Beste slimme stripverlichting Algehele Govee 20 meter lange LED-stripverlichting Amazon < p class="product-prijs">$ 49,99
 

Beste Outdoor Smart Light Govee Outdoor Ground Lights Amazon

$69.99
$79,99 Bespaar 13%

Beste slimme kerstverlichting Twinkly Strings Generation II Amazon

$173.48
$231.99 Bespaar 25%

LEES VOLGENDE

  • › Uw monitor overklokken
  • › Google-dia's met notities afdrukken
  • › Berichten op een Mac verwijderen
  • › Games zijn nu $ 70, maar dat hoef je eigenlijk niet te betalen
  • › Hoeveel cachegeheugen moet uw volgende CPU hebben?
  • › Hoe worden slimme jaloezieën aangedreven?