PPC 2023: KV houdt vandaag landelijke schilderwedstrijd

0
21

Pariksha Pe Charcha 2023: In de aanloop naar Pariksha Pe Charcha 2023 wordt op 23 januari een landelijke schilderwedstrijd gehouden in 500 Kendriya Vidyalaya's in het hele land. De dag wordt gevierd als Parakram Diwas , de geboortedag van Netaji Subhas Chandra Bose.

Het thema van de wedstrijd wordt een ‘Exam Warrior ‘ gebaseerd op het boek geschreven door de minister-president. Er worden ongeveer 50.000 studenten verwacht aan het evenement deel te nemen.

De schilderwedstrijd zal getuige zijn van deelnemers van verschillende CBSE-scholen, staatsbesturen, Navodaya Vidyalayas en Kendriya Vidyalayas.

Lees ook |Pariksha Pe Charcha 2023: NMC dringt er bij medische hogescholen op aan om 'brede publiciteit te geven aan PPC 2023'

Het knooppunt Kendriya Vidyalaya, waar het evenement wordt georganiseerd, zal 100 leerlingen van verschillende scholen als deelnemers aan deze wedstrijd hebben. In grote lijnen zijn 70 studenten uitgenodigd van nabijgelegen staatsbestuur en CBSE-scholen in het district, 10 deelnemers zouden afkomstig zijn uit Navodaya Vidyalaya en 20 studenten van nodale KV's en nabijgelegen KV's, indien aanwezig in het district.

Alleen abonnees VerhalenBekijk alles

Delhi Confidential: Bollywoodsterren loven premier voor naamgeving Andaman & Nico…

Made in Chanpatia: Migranten nu ondernemers in Start-up Zone

Uitdrukkelijk onderzoek – Deel 2 | Verdachte premier Awaas lijsten in West-Bengalen: A…

Het mens-olifantconflict in Kerala begrijpenNieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

De vijf beste inzendingen worden beloond met een set boeken over vrijheidsstrijders en onderwerpen van nationaal belang en een certificaat.

>

Parakram Diwas wordt gevierd om studenten te inspireren over het leven van de grote leider en om de geest van patriottisme bij te brengen.

De zesde editie van Pariksha Pe Charcha wordt gehouden op 27 januari in Talkatora Stadium in New Delhi zullen naar verwachting ongeveer 1200 studenten aan het evenement deelnemen. Het evenement wordt gehouden in gemeentehuisformaat, in 2021 vond Pariksha Pe Charcha online plaats vanwege de pandemie. Terwijl het live wordt gestreamd via televisie en sociale mediaplatforms, kreeg een selecte groep leerlingen, docenten en ouders ook live interactie met de premier.

Advertentie Ze worden geselecteerd via een online creatieve schrijfwedstrijd, waarvoor thema's worden gedeeld met scholen door het hele land. Ongeveer 38,80 lakh-deelnemers (studenten – 31,24 lakh, leraren – 5,60 lakh, ouders – 1,95 lakh) hebben zich dit jaar aangemeld voor het evenement, vergeleken met ongeveer 15,7 lakh in 2022, volgens het ministerie van Onderwijs. (Met input van Express News Service)

© IE Online Media Services Pvt Ltd