Offentlige ordninger som trengs til penetrering av elektriske kjøretøyer krysser en bestemt terskel: Girish Wagh

0
16

Støtte gitt av regjeringen for å fremme elektriske kjøretøyer og nullutslippskjøretøyer gjennom ordninger som FAME II, må videreføres til penetrering av slike biler krysser en bestemt terskel med et godt lokaliseringsnivå, ifølge Tata Motors administrerende direktør Girish Wagh .

Det er også en sak for å vurdere utvidelsen av FAME II-ordningen, som vil avsluttes neste år og inkludere større elektriske busser for å få støtte, sa han til PTI.

< p>“Regjeringen har gjort en fantastisk jobb for å fremme, eller mer enn å fremme, vil jeg si, tenne etterspørselen etter elektriske kjøretøy eller nullutslippskjøretøyer. Enten det er FAME fase I, fase II, nå PLI og statlig nivå insentiver, mange politiske tiltak, har regjeringen virkelig gjort en fantastisk jobb,” sa han.

Wagh sa videre: «Så, vår forventning ville være at regjeringen fortsetter med dette til elbilpenetrasjonen krysser en bestemt terskel der det er et godt lokaliseringsnivå. Når du først har en bestemt terskel på veien, vil angstproblemene til kundene for øvrig også bli løst, og da tror jeg det vil være av seg selv.” Han svarte på spørsmål om forventninger fra det kommende Union Bugdet.

Subscriber Only StoriesSe alle

Delhi Konfidensielt: Bollywood-stjerner hyller PM for å navngi Andaman & Nico…

Laget i Chanpatia: Migranter nå gründere ved oppstartssone

Express Investigation – Del 2 | Mistenkt statsminister Awaas lister opp i Vest-Bengal: A…

Forstå Keralas mann-elefant-konflikt Bruk nyttårskampanjekode SD25

Spesifikt for FAME II, da han ble spurt om det er en sak å forlenge varigheten av ordningen utover neste år, sa Wagh: «Jeg kan bare snakke for min bransje. Så, ja, jeg tror for busser, det kommer til å være veldig viktig, og for øyeblikket tror jeg det også er begrenset til de mindre kjøretøyene.” Sannsynligvis er det også en sak å se på noen av de andre kategoriene kjøretøy som er godstransporterende, som ellers ikke er der under ordningen, for eksempel mellomkategorien i 19-20 tonns området, la han til.

“Hvis de er inkludert i FAME, så selv der, kan vi begynne å se penetrering eller i det minste en seeding av elektriske kjøretøy,” han sa Wagh foreslo at regjeringen kan ha diskusjoner med industrien og ta deres innspill for å vurdere om det er fornuftig å inkludere disse kjøretøyene for tilskudd under FAME II-ordningen.

I 2021 hadde regjeringen utvidet 10 000 crore Rs FAME II-ordningen, som er rettet mot å fremme elektrisk mobilitet, med to år frem til 31. mars 2024.

Annonse

Den første fasen av FAME-ordningen ble opprinnelig lansert i april 2015 for en periode på to år med et utlegg på Rs 795 crore. Den ble deretter utvidet til 31. mars 2019 med et økt utlegg på Rs 895 crore.

Den andre fasen startet fra 1. april 2019 for en periode på tre år med et totalt utlegg på Rs 10 000 crore.

På den overordnede forventningen fra budsjettet sa Wagh at det ville være regjeringens fortsatte bruk på infrastrukturutvikling siden det har en multiplikatoreffekt, som fører til grunnleggende forbedring i etterspørselen.