Na het verbod op bijeenkomsten, is Nara Lokesh padayatra het brandpunt tussen de regering van Jagan en TDP

0
57

Na weken van sparren over verbodsbevelen die openbare bijeenkomsten verbieden na stormlopen op bijeenkomsten van Telugu Desam Party (TDP), gaan de door Y S Jagan Mohan Reddy geleide regering van Andhra Pradesh en de door Chandrababu Naidu geleide partij op weg naar een nieuwe confrontatie. De laatste aanleiding zijn veiligheidsregelingen voor een padayatra onder leiding van TDP nationaal algemeen secretaris N Lokesh Naidu, de zoon van Chandrababu Naidu.

Onlangs schreef TDP Politburo-lid Varla Ramaiah een brief aan de directeur-generaal van de politie (DGP) K V Rajendranath Reddy om te vragen om veiligheidsregelingen in Lokesh's Yuva Galam (jeugdstem) Yatra die op 27 januari begint. Lokesh hoopt bijna 4.000 km in 400 dagen als onderdeel van de yatra en consolideer de positie van de partij onder de jeugd.

Ook in Political Pulse | Pakistaanse OTT-app, YouTube-video's, nu BBC-film: How Center heeft IT Rules-noodbevoegdheden gebruikt

Maar de reactie van de DGP op Ramaiah, in een brief van 21 januari, lijkt de leiding van de TDP op te hitsen. De DGP zocht informatie over het “datumgewijze schema met betrekking tot tijd, plaats in elk district; een gedetailleerde routekaart door de wijken; het aantal personen dat deelneemt aan de voorgestelde padayatra met hun gegevens; samenstelling van de entourage met details van het voertuigtype, hun nummers, kentekenplaat en andere; plaatsen van nachtstop; en het lokale contactnummer van het district”.

Ramaiah bekritiseerde de politiechef en zei: “De DGP heeft verschillende ongewenste en ongewenste vragen gesteld over de padayatra van Lokesh. De volledige dienstregeling en routekaart kunnen niet in één keer worden gegeven omdat deze kunnen veranderen. De padayatra kan vertraging oplopen als mensen willen communiceren … Op verzoek van het publiek kan de route veranderen.”

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken UPSC-sleutel – 24 januari 2023: weten over Netaji Subhas Chandra Bose, Trans …

De terughoudendheid van Duitsland ten opzichte van tanks komt voort uit zijn geschiedenis en zijn politiekUpendra Singh Kushwaha en Nitish Kumar: een lange haat-liefdeverhouding< /figuur>Voor technologiebedrijven leveren jaren van gemakkelijk geld op in moeilijke tijdenNieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

De oppositieleider voegde eraan toe: “We hebben gezegd dat de lokale politie op tijd op de hoogte zal worden gebracht van de route en het schema om afspraken te maken, maar de DGP wil het volledige schema. Hoe kunnen we het exacte aantal voertuigen in het konvooi geven als er onderweg zoveel mensen kunnen aansluiten? Dit wordt gedaan zodat toestemming voor de padayatra met dit excuus kan worden geweigerd.Ramaiah zei dat “dit niet de eerste keer in de geschiedenis van de natie is dat een leider een padayatra onderneemt”, zei Ramaiah, “wijlen N T Rama Rao en Y S Rajasekhara Reddy (voormalig Andhra Pradesh CM's), N Chandrababu Naidu, en degenen die voor onafhankelijkheid vochten, zoals Mahatma Gandhi, gingen ook op een padayatra. “de leiders van de oppositiepartijen worden onderworpen aan verschillende vormen van intimidatie en krijgen geen toestemming om zelfs maar vreedzame programma's te organiseren”.

Advertentie

Verwijzend naar het verzoek van de TDP om veiligheidsregelingen, zei DGP Reddy dat “de politie in een betere positie zou zijn om goede beveiliging te bieden en regelingen te treffen voor de openbare veiligheid tijdens de padayatra als alle details worden verstrekt”.

In zijn brief als reactie op de DGP noemde Ramaiah de lopende Bharat Jodo Yatra van congresleider Rahul Gandhi en de padayatra van Y S Sharmila, de zus van Jagan Mohan Reddy, als voorbeelden. Ramaiah zei: “Ik heb de DGP opnieuw verzocht maatregelen te nemen om de Yuva Galam die door Lokesh zal worden uitgevoerd, goed te beveiligen. Het gedetailleerde schema van de padayatra zal voorafgaand aan het schema worden verstrekt aan de lokale sub-divisiepolitieagenten (SDPO's) om de lokale politie in staat te stellen de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen.”

Hij schreef in de brief: “In een democratie is het heel normaal dat de politieke partijen het publiek op verschillende manieren ontmoeten om dichter bij de mensen te komen en hun grieven aan te pakken. De padayatra is slechts één zo'n mechanisme. Het aantal mensen dat deelneemt aan de padayatra hangt af van de lokale problemen en de lokale politie moet inschatten en beoordelen hoeveel mensen aan het programma zullen deelnemen.”

Advertentie

Hij verduidelijkte ook dat het gedetailleerde schema, inclusief de nachtelijke stops op verschillende plaatsen, zou worden doorgegeven aan de lokale politie. Hij noemde ook de details van voertuigen die Lokesh zouden vergezellen als onderdeel van zijn konvooi tijdens de yatra.

“Vrijheid van meningsuiting en vrijheid om vreedzaam samen te komen worden gegarandeerd door de grondrechten die zijn vastgelegd in de grondwet,” Lokesh zei, eraan toevoegend dat hij “door zou gaan met de padayatra, ongeacht of de politie toestemming geeft of niet”.

Ramaiah zei dat Lokesh met de padayatra van plan is het publiek bewust te maken van zaken als het ontbreken van banen en slechte welvaart en ontwikkeling van de staat.

De padayatra zal naar verwachting beginnen vanuit Kuppam in het Chittoor-district en omhoog gaan naar Itchapuram in het Srikakulam-district. Het zal 125 assemblee-segmenten beslaan, zei Ramaiah.

Op 3 januari, nadat 11 mensen waren omgekomen bij stormlopen bij twee afzonderlijke TDP-programma's die door Chandrababu Naidu werden toegesproken, vaardigde de regering van Andhra Pradesh een bevel uit onder de bepalingen van de Politiewet, 1861, om politieke partijen te verbieden openbare bijeenkomsten en bijeenkomsten te houden op wegen, inclusief rijkswegen. De regering haalde een van de incidenten in haar bevel aan.

Advertentie

De TDP en de Jana Sena-partij onder leiding van acteur Pawan Kalyan hebben zich tegen het bevel gekant en beschuldigden de regering ervan te proberen de openbare bijeenkomsten.