Na de richtlijn van PM plant BJP mega-minderheidsbereik: 60 Lok Sabha-zetels in focus

0
51

Om de boodschap van premier Narendra Modi over te brengen aan gemarginaliseerde en minderheidsgemeenschappen, heeft de BJP-minderheid Morcha ongeveer 60 Lok Sabha-kiesdistricten geïdentificeerd, in 10 staten en een Unieterritorium, waar minderheden meer dan 30 procent van de bevolking uitmaken. bevolking. De partij zal een outreach-programma van vier maanden lanceren in deze zetels, waaronder het kiesdistrict Wayanad van Rahul Gandhi van de congresleider.

De BJP-medewerkers zullen 5.000 mensen uit elk van deze kiesdistricten identificeren die premier Modi of zijn welzijnsprogramma's en gebruiken ze als ambassadeurs om de gemeenschap te bereiken. Als onderdeel van het initiatief zal de partij in maart-april een scooter-yatra en een sneh-yatra organiseren en de outreach zal uitmonden in een openbare bijeenkomst in Delhi in mei, toegesproken door premier Modi. Alle ambassadeurs van de 60 zitplaatsen zullen het evenement bijwonen.

“We hebben dit plan uitgestippeld om de boodschap uit te voeren die Modi ji in de nationale bestuursvergadering heeft gegeven. De premier heeft gezegd dat we meer mensen moeten bereiken en dat zolang niet elk onderdeel wordt ontwikkeld, India niet zal worden ontwikkeld. Hij zei dat we iedereen mee moeten nemen, dus we moeten ons bereik versterken”, vertelde de nationale president van BJP Minority Morcha, Jamal Siddiqui, aan The Indian Express.

Politieke impuls |In de boodschap van PM Modi aan BJP, de subtekst: uitrusting, creëer zachte kracht en goodwill

“Hoewel Modi ji zei dat we dit niet moeten doen voor stemmen, we zijn een politieke partij en we moeten verkiezingen winnen. Dus ons werk zal beide factoren in gedachten houden – om ervoor te zorgen dat de programma's van de overheid elke sectie hebben bereikt en ook om het bereik van de BJP uit te breiden naar elke samenleving, 'zei Siddiqui.

Alleen voor abonnees StoriesView All

Delhi Confidential: Bollywood-sterren prijzen PM voor naamgeving Andaman & Nico…

Made in Chanpatia: Migranten nu ondernemers in Start-up ZoneUitdrukkelijk onderzoek – Deel 2 | Verdachte premier Awaas lijsten in West-Bengalen: A…

Het man-olifantconflict in Kerala begrijpenNieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Onder de geïdentificeerde Lok Sabha-stoelen zijn er 13 elk uit Uttar Pradesh en West-Bengalen, vijf uit Jammu en Kasjmir, vier uit Bihar, zes elk uit Kerala en Assam, drie uit Madhya Pradesh, twee elk uit Telangana en Haryana, en één uit Maharashtra en Lakshadweep.

De West-Bengaalse kiesdistricten op de BJP-lijst omvatten Behrampur (64 procent minderheidsbevolking, Jangipur (60 procent), Murshidabad (59 procent) en Jaynagar (30 procent). Van Bihar, Kishanganj (67 procent), Katihar (38 procent), Araria (32 procent) en Purnia (30 procent) staan ​​op de lijst, terwijl de parlementaire zetels in Kerala waar de BJP zich op zal richten Wayanad (57 procent minderheden), Malappuram (69 procent ), Ponnani (64 procent), Kozhikode (37 procent), Vadakara (35 procent) en Kasargod (33 procent). De zetels uit Uttar Pradesh omvatten Bijnor (38,33 procent), Amroha (37,5 procent). , Kairana (38,53 procent), Nagina (42 procent), Sambhal (46 procent), Muzaffarnagar (37 procent) en Rampur (49,14 procent).

Liz Mathew schrijft |Voor vertrek, Brij Bhushan Singh zette zich schrap toen de onrust groeide in BJP

De partij heeft Gurugram (38 procent minderheden) en Faridabad (30 procent) uit Haryana gekozen, terwijl Hyderabad (41,17 procent) en Secunderabad (41 procent) .17 procent) zijn de Lok Sabha-stoelen in Telangana in het vizier.

Advertentie

Als onderdeel van de outreach zullen BJP-medewerkers in contact komen met zakenmensen, doktoren, advocaten en andere professionals, evenals met religieuze leiders. “Er zijn moslims en andere mensen uit de minderheidsgemeenschap die positief staan ​​tegenover de boodschappen van Modiji en de welzijnsprogramma's van de overheid. We zullen contact met ze opnemen, ze bij elkaar brengen en contact opnemen met andere leden van hun groepen. We zullen een sneh yatra organiseren – om te praten over de mensgerichte programma's van de regering en we zullen verschillende kampen hebben om ervoor te zorgen dat deze programma's iedereen bereiken', zei Siddiqui.

Met Modi die Sufi prees heiligen in zijn toespraak, bereidt de minderheidscel ook plannen voor om contact te maken met de volgelingen van de soefi-islam. “Dat programma zal parallel worden uitgerold”, zei hij.

In zijn toespraak tot de Nationale Uitvoerende macht van de BJP vorige week vroeg Modi partijmedewerkers om contact op te nemen met Pasmandas, Bohras, moslimprofessionals en geschoolde moslims zonder stemmen in ruil verwachten en vertrouwenwekkende maatregelen initiëren.