Microsoft starter teknologiinntektene som har falt mest siden 2016

0
58

Amerikanske teknologiaksjer er i ferd med å treffe sitt neste hinder når inntjeningssesongen for det mest innflytelsesrike segmentet av S&P 500-indeksen starter den kommende uken: forsvinnende fortjeneste.

Den teknologitunge Nasdaq 100-aksjeindeksen går inn i denne avgjørende strekningen midt i et mørkere bakteppe som kortsluttet en sterk start på året. For å understreke risikoen foran, Microsoft Corp., som starter gruppens rapportering tirsdag, sluttet seg til Amazon.com Inc. i å begynne å kutte tusenvis av jobber denne uken ettersom salget avtar. Google-forelder Alphabet Inc. fulgte med sine egne planer om å krympe arbeidsstyrken.

Wall Street har kuttet inntjeningsanslagene i flere måneder for teknologisektoren, som anslås å være den største belastningen på S&P 500-fortjenesten i fjerde kvartal, viser data samlet av Bloomberg Intelligence. Faren for investorer er imidlertid at analytikere fortsatt viser seg å være for optimistiske, og etterspørselen etter bransjens produkter smuldrer opp etter hvert som økonomien avkjøles.

Les også |Fra Sundar Pichai til Satya Nadella: How big tech CEOs justified layoffs

“Teknikk driver mye av den generelle inntjeningsresesjonen som vi ser i S&P,” sa Michael Casper, en aksjestrateg hos Bloomberg Intelligence. “Selv om det er mye bakt inn, avhengig av om denne resesjonen dukker opp og hvor ille den oppstår, er det absolutt en viss negativ revisjonsrisiko for sektoren.”

Subscriber Only StoriesView All

UPSC Key- 23. januar 2023: Vet om branntragedie , Digital Crop Survey …

Vivek Katju skriver : BBC-dokumentar om statsminister Modi reiser spørsmål om int…UPSC Essentials | Nøkkelord fra den siste uken med MCQs

ExplainSpeaking: Mutterne og boltene til et Union Budget Bruk nyttårskampanjekode SD25

Firmaer inkludert Texas Instruments Inc., Lam Research Corp. og Intel Corp. rapporterer også neste uke. Apple Inc., Alphabet og andre storheter kunngjør uken etter. Konsernet har stor innflytelse over banen til det totale markedet, med infoteknologi som står for mer enn 25 % av S&P 500s markedsverdi.

Inntjeningen i fjerde kvartal for teknologibedrifter i referanseindeksen er anslått å falle 9,2 % fra samme periode året før, det bratteste raset siden 2016, viser data samlet av BI. Hastigheten på forverringen av sentimentet er bemerkelsesverdig: For tre måneder siden så Wall Street bare at fortjenesten ble flat.

Inntektsveksten for disse selskapene avtar i forhold til de siste par årene, da pandemien og påfølgende nedstengninger økte salget for alt fra digitale tjenester til personlige datamaskiner og komponentene som driver dem. Høyere kostnader presser også inn fortjenesten.

Annonse

Bekymringer om verdivurdering

Bekymringen er imidlertid at verdivurderinger fortsatt er langt fra billige til tross for fjorårets 33 % fall i Nasdaq 100. Måleren er priset til omtrent 21 ganger fortjenesten anslått over de neste 12 månedene, sammenlignet med et gjennomsnitt på 20,5 for det siste tiåret , og ytterligere estimatkutt ville bare få det til å se dyrere ut. Multippelen nådde bunnen på 17,7 i 2020 og på 11,3 i 2011, i kjølvannet av resesjonen som endte i 2009.

For Sameer Bhasin, rektor ved Value Point Capital, har de fleste dårlige nyhetene vært priset inn. Han forventer at resultatanslagene for første kvartal kan ha ytterligere å falle, men sier at noe av frykten er overdreven.

Les også |Microsoft kutt i jobben: Nadellas åpne brev til ansatte innrømmer at det er en ‘utfordrende tid’

“Teknikk lider ikke av et problem i industrien, den lider mer av en fordøyelse av utskeielsene som ble bygget inn under pandemien,” sa han. «Det er penger på sidelinjen som venter på å bli satt tilbake i sektoren.»

Annonse

Analytikere forventer at teknologifortjeneste vil gå tilbake til vekst i andre halvår, viser data samlet av BI. Det vil gjøre ledernes utsikter for hele året desto mer kritiske for aksjer.

Når inntektene ruller inn i løpet av de neste ukene, vil investorene ha mange risikoer å overvåke.

Blant dem er muligheten for at inflasjonen viser seg å være mer forankret enn mange forventer, samt effekten av høyere renter på fortjenesten, sier Nick Getaz, en porteføljeforvalter i Franklin Rising Dividends Fund.

“Monetary politikken har et etterslep, og vi er sannsynligvis fortsatt i vinduet for det, sa han. «Vi har ikke sett inntjeningseffekten du forventer å se fra renteøkninger.»