Leiders bij Yatra, arbeiders verspreid om steun te verzamelen, het hoofdkwartier van het congres in Srinagar wacht op Rahul Gandhi

0
31

Er is geen geroezemoes op het congreshoofdkwartier in Srinagar. In feite is het bijna verlaten. Partijleiders vertellen je dat ze allemaal in Jammu zijn om deel te nemen aan Rahul Gandhi's Bharat Jodo Yatra, terwijl de arbeiders “ter plaatse zijn om de boodschap” van harmonie van de voormalige vice-president van het Congres uit te dragen. , en nodig mensen uit voor zijn Yatra, die zal eindigen met het hijsen van de vlag in Srinagar op 30 januari.

Op Maulana Azad Road in Srinagar, het hoofdkwartier van het congres, zijn er minder dan een dozijn arbeiders en het partijbureau dat de leiding had, Mohammad Anwar Bhat. Het is op dit partijkantoor dat Rahul zijn Yatra van meer dan 3.000 km zal bekronen met het hijsen van de driekleur.

Het is op dit feestkantoor dat Rahul zijn Yatra van meer dan 3.000 km zal bekronen met het hijsen van de driekleur. (Express-foto)

Bhat, een inwoner van Pulwama in Zuid-Kashmir, is tegenwoordig misschien wel de enige partijleider in de Valley. “Iedereen werkt voor de Yatra,” zegt Bhat, omringd door een half dozijn arbeiders, waaronder twee vrouwen.

Bhat praat enthousiast over de Yatra en het 'succes' ervan en zegt dat honderden partijmedewerkers in “elk deel van Kasjmir” zijn om mensen uit te nodigen voor de mars. “Ze zijn naar de mensen gegaan met de slogan van Rahulji. Ze leggen het ze uit en nodigen ze uit,” hij zegt. “Je zult zien, er zullen duizenden mensen op straat zijn — van Teetwal (op de Line of Control in Kupwara), van Uri (op Line of Control in Baramulla), vanuit het zuiden van Kasjmir. En het zullen niet alleen congresmedewerkers of sympathisanten zijn. Er zullen mensen zijn, ongeacht hun partijlidmaatschappen. ,79″ />

Delhi Confidential: Bollywood-sterren prijzen PM voor het benoemen van Andaman & Nico…

Made in Chanpatia: Migranten nu ondernemers in Start-up ZoneUitdrukkelijk onderzoek – Deel 2 | Verdachte premier Awaas lijsten in West-Bengalen: A…

Het man-olifantconflict in Kerala begrijpenNieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen Uitdrukkelijke mening |Bharat Jodo Yatra: een eigenzinnige yatra en Kasjmir

Op 26 januari zal Rahul de driekleur hijsen bij Banihal in Jammu, vervolgens de Jawahar-tunnel oversteken en op de ochtend van 27 januari in de vallei aankomen. Hij zal stukken van de Srinagar-Jammu National Highway lopen en er wordt van hem verwacht dat hij blijft. op het Government Degree College in Khanabal, Anantnag, voor de nacht. Op de ochtend van 28 januari zal hij zijn mars hervatten en tegen de avond aankomen in Panthachowk, aan de rand van de stad Srinagar.

Congresleider Rahul Gandhi met aanhangers tijdens de 'Bharat Jodo Yatra' van de partij, in het district Kathua, vrijdag 20 januari 2023 (PTI-foto)

Er is een welkom gepland door het congres in Qazigund in Zuid-Kashmir. De Democratische Volkspartij (PDP), die de uitnodiging van het congres om lid te worden van de Yatra heeft aanvaard en de meest enthousiaste van de reguliere politieke partijen in Kasjmir is, plant ook een receptie voor Rahul in Zuid-Kasjmir.< /p>

Partijbronnen zeiden dat PDP-werknemers zaterdag een bijeenkomst hielden in Zuid-Kashmir om de regelingen voor het welkom van Rahul en Yatra af te ronden. Een groot aantal PDP-werknemers zal naar verwachting deel uitmaken van de voetmars van Rahul.

Advertentie

“We hebben er een duidelijk standpunt over. We twijfelen er niet aan dat dit voor de verbetering van het land is vanwege de giftige atmosfeer die is gecreëerd, & #8221; zegt senior PDP-leider Naeem Akhtar. “Het ziet eruit als een oprechte poging.

Mening uiten |Lal Chowk, het plein in het centrum van Kasjmir

De president van de Nationale Conferentie (NC) en voormalig eerste minister Farooq Abdullah sloot zich eerder aan bij de Yatra in Jammu. NC-woordvoerder Imran Nabi zei dat wanneer het in Kasjmir aankomt, “we ons bij hen zullen voegen, zowel onze leiders als onze arbeiders”.

De BJP deed de Yatra af als “een oefening om het imago van Rahul op te bouwen”. 'Het is een Yatra voor persoonlijk voordeel. Het komt het land niet ten goede. Er is geen nationaal belang bij. India was één, is één en zal één blijven,” BJP media verantwoordelijk voor Kashmir Manzoor Bhat zei in een commentaar op de slogan van de mars van “Bharat Jodi”.

Advertentie

De BJP-leider voegde eraan toe: “Als hij (Rahul) zich echt zorgen maakt over de natie, moet hij praten over PoK (Pakistan Occupied Kashmir). Hij zegt dat hij naar zijn huis komt (aangezien zijn voorouders tot Kasjmir behoorden), waarom herinnerde hij zich zijn huis al die jaren niet toen de mensen, moslims, hindoes en sikhs, hier werden vermoord?” >

Hoewel van de regering wordt verwacht dat ze instemt met het Rahul Yatra-plan, zeiden bronnen dat hem gevraagd zou kunnen worden om enkele kleine wijzigingen aan te brengen en bepaalde gebieden te vermijden die als een veiligheidsdreiging worden beschouwd.

Bhat zei dat ze dat hadden gedaan. nog geen routeplan voorgesteld door de overheid. Bronnen in het congres zeiden dat ze niet vies zouden zijn van kleine veranderingen, omdat ze “de regering geen kans willen geven om de Yatra te saboteren”.

In Srinagar, Rahul zal bepaalde delegaties en bezoekers ontmoeten en met hen communiceren, en een openbare bijeenkomst toespreken in het Sher-i-Kashmir Cricket Stadium op 30 januari. Op dezelfde dag zal hij de driekleur hijsen op het hoofdkwartier van het congres, waarmee hij het einde markeert van het grootste publieksbereikprogramma van de partij in de afgelopen jaren.