Is het waar dat Twinkies niet verlopen?

0
36
AnBB/Shutterstock.com

Je hebt het waarschijnlijk al eerder gehoord. Twinkies kunnen een apocalyps overleven en ze verlopen nooit. Maar voordat je begint te kauwen op degene die je in de uitsparingen van je voorraadkast hebt gevonden, wil je misschien controleren of dat waar is of niet.

Het blijkt dat het niet. Twinkies kunnen verlopen, en het is eigenlijk sneller dan je denkt.

Over het algemeen zijn Twinkies maximaal 25 dagen houdbaar. Dat is aanzienlijk langer dan veel andere snackcakes, maar veel korter dan de oneindige datum die door velen wordt genoemd. Wat ervoor zorgt dat Twinkies langer meegaan dan andere, is dat het vrij is van zuivelproducten en verpakt in luchtdicht cellofaan.

Webake Twinkie-cakevorm

Probeer het thuis zelf te maken!

Amazon

$ 13,99
 

Terwijl je misschien denkt dat de “crème&#8221 ; in het midden van de cake is op zuivel gebaseerd, het is eigenlijk bakvet, suiker, eieren, smaakstoffen en stabilisatoren. Dus nee, de mythe dat Twinkies uit volledig chemische ingrediënten bestaan, is ook niet waar.

Dus waar komt deze mythe vandaan? Blijkbaar heeft een natuurkundeleraar in Maine 40 jaar lang een Twinkie boven op het schoolbord van zijn klas gehouden! Ja, 40 jaar! De Twinkie werd broos, maar volgens de leraar leek hij nog steeds eetbaar.

Of je nu een Twinkie-fan bent of niet, dit popcultuuricoon is onmiskenbaar een van de meest herkenbare snacks in de Verenigde Staten. Eet er gewoon geen als je niet weet hoe lang het al bestaat.