IMD voorspelt volgende week wijdverbreide regenval in delen van Noord-India

0
56

De Meteorologische Dienst van India (IMD) heeft een wijdverbreide regenbui voorspeld boven Punjab, Haryana, Delhi en Uttar Pradesh van 24-27 januari, als gevolg van de verstoring in het westen van Noordwest-India.

< p>Volgens het IMD-bulletin op zondagochtend zal de actieve westelijke storing zich waarschijnlijk van 23 tot 27 januari oostwaarts verplaatsen van Afghanistan naar de westelijke Himalaya-regio, met wijdverbreide regenval/sneeuwval in Jammu-Kashmir, Himachal en Uttarakhand tot gevolg. De piekactiviteit is waarschijnlijk van 24 tot 26 januari.

Westerse onlusten zijn stormen die hun oorsprong vinden in het Middellandse Zeegebied en winterregen naar Noordwest-India brengen. De nationale hoofdstad heeft deze winter een langdurige droge periode gekend zonder regenval tot nu toe in november, december en januari, waardoor dit de langste droge periode in de winter in ongeveer zes jaar is.

Het IMD voorspelt een stijging van de minimumtemperaturen met 2-3 graden Celsius in de meeste delen van Centraal-India tot 22 januari en in Oost-India met 2-4 graden Celsius gedurende de komende 5 dagen. Op geïsoleerde plaatsen is waarschijnlijk onweer met hagel voorspeld boven Himachal, Punjab, Haryana en Uttarakhand op 23 en 24 januari.

Alleen abonneesVerhalenAlles bekijken

Delhi Confidential: Real & Reel Heroes

UPSC-sleutel – 23 januari 2023: weten over brandtragedie, digitaal gewasonderzoek …Congres’ godsdienstdilemma slaat om, alles maakt plaats voor ‘…

Vivek Katju schrijft: BBC-documentaire over PM Modi roept vragen op over int …Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

Ondertussen zijn de koudegolfcondities in de nationale hoofdstad afgenomen, aangezien de stad een maximumtemperatuur van 23,3 graden Celsius registreerde, twee stappen boven normaal op zaterdag. Het weerbureau heeft mist voorspeld voor zondag met de minimum- en maximumtemperaturen die waarschijnlijk zullen dalen rond respectievelijk 8 graden Celsius en 23 graden Celsius.

Koude omstandigheden bleven Punjab en Haryana op zaterdag treffen, met Hisar als de koudste plaats in de regio, met een minimumtemperatuur van 3,5 graden Celsius. De minimumtemperatuur in Chandigarh bleef ondertussen op 5,8 graden Celsius.

De minimumtemperatuur daalde zaterdag in de divisies Bikaner en Jaipur in Rajasthan, waarbij Karauli de koudste plaats in de staat was en een minimumtemperatuur registreerde van 3,2 graden Celsius, gevolgd door Pilani van 3,9 graden.