Hur drivs smarta persienner?

0
66
IKEA

Smarta persienner kan drivas av nätspänning, lågspänning, batteri och till och med solenergi. Varje strömkälla har sina fördelar och nackdelar.

Du kan anta att smarta persienner alla är batteridrivna, men det finns fler än ett fåtal sätt att driva den automagi av en smart persiennenhet.

Linjespänning: Massor av effekt

Gammaldags automatiska persienner och vissa moderna smarta persienner använder linjespänning—samma spänning som hittades i butikerna i ditt hem. För nordamerikanska läsare är det växelström (AC) vid 110 volt.

Om du någonsin har varit i ett hem med gamla skolans automatiska persienner, långt innan smarta hemtekniker var vanliga och till och med semesterbelysningen var automatiserad och molnansluten, hade vissa exklusiva hem halvautomatiska system som styrdes av strömbrytare eller fjärrkontroller—det är en sak som sticker ut: bullret.

Automatiska persienner som går från nätspänning tenderar att ha mycket bullriga AC-motorer, och det finns ingen fråga om huruvida eller inte motorn är i drift. Ljudet kan vara stort i ett stort rum med flera automatiska persienner.

Ett område där nätspänningsdrivna persienner lyser är styrka. De kan vara bullriga, men om du flyttar stora persienner eller tunga gardiner, kommer de att göra det konsekvent och utan att behöva oroa dig för att anstränga motorn eller byta batterier ofta.

Graywind Motorized Light Filtering Shades

Dessa solskydd kan anslutas med fast ledning eller anslutas , och styrs antingen av en manuell switch eller integration med ditt smarta hem.

Amazon

153,99 USD
 

Linjespänningsmotoriserade fönsterbehandlingar kopplas antingen direkt till en krets eller ansluts till ett närliggande uttag. Utanför exklusiva anpassade hem är fönster kopplade med nätspänning för motoriserade fönsterbehandlingar sällsynta.

Det finns en hel del eftermarknadsalternativ där ute för nätspänningssmarta persienner, gardiner och draperier, men de flesta av de mest sålda alternativen direkt till konsument kommer från ett företag som heter Graywind—de erbjuder både batteridrivna och linjespänningsalternativ, men deras linjespänningsalternativ är de mest populära.

Om ditt hem inte var specifikt kopplat för den här typen av automatisering, var beredd på att tugga upp många uttag som ansluter smarta persienner.

Låg Spänning: Kräver speciell ledning eller belastning av uttag

Lågspänningssystem använder likström (DC) vid 12 eller 24 volt. Sällan–och som nätspänningsuppsättningar vanligtvis bara på avancerade anpassade hem–ett hem är kopplat för lågspänningskablar till varje fönster för att driva fönsterbehandlingsmotorerna.

Det är dock mycket ovanligt att ett befintligt hem har en eftermontering av lågspänning i väggen för fönsterbehandlingar, så om du hittar smarta persienner med låg spänning i äldre konstruktioner är det mer sannolikt att du hittar en kontakt -in-modell.

I så fall går de smarta persiennerna från lågspänningslikström som tillhandahålls av en vägg-vårttransformator som är ansluten i närheten. De populära eftermonteringssatserna för rullgardiner av märket Rollerhouse använder till exempel likström från en plugin-adapter.

På uppsidan behöver du aldrig byta batterier. På nackdelen—precis som med trådbundna nätspänningsalternativ—det hänger en ledning nerför din vägg och ett gäng uttag som tas upp av dina smarta blindtransformatorer. Det fungerar, men det är mindre än idealiskt.

Batteridriven: bekvämligheten du vill ha

Om du har gjort några smarta blindshoppingar, kanske i ett försök att avrunda ditt smarta sovrum, har du säkert märkt att den stora majoriteten av alternativen direkt till konsumenten på marknaden är batteridrivna. Erbjudandena från IKEA, Eve, Lutron och andra kräver inga specialledningar eller anslutning till nätspänningar utan använder istället avtagbara eller interna batteripaket.

Lutron’s Serena-serie av smarta persienner använder vanliga gamla alkaliska batterier (och har en häpnadsväckande batteritid på 5+ år vid regelbunden användning), IKEA persienner har ett löstagbart batteri som du laddar en eller två gånger om året, och Eve’ s rullgardiner har ett permanent internt batteri som du laddar på plats för att få runt ett års drifttid. Deras konkurrenter har liknande inställningar med engångsbatterier, löstagbara eller interna batterier.

Oavsett batterityp erbjuder de batteridrivna alternativen bekvämligheten att inte knyta ihop dina uttag eller kräva några speciella ledningar, vilket eliminerar besväret med krångla med batterierna var 6-12:e månad.

Solar Power: Battery Power on Steroids

Det finns några alternativ på marknaden med en strömkälla som är en ganska användbar och självklar lösning när du tänker på det. Solenergi kan vara användbart för att driva dina utomhusövervakningskameror, men det är värdelöst för de flesta tekniker i ditt hem eftersom de saknar konsekvent tillgång till solen. Men dina fönsterbehandlingar finns precis vid fönstret, vilket gör soldrivna smarta persiennermotorer till en naturlig passform.

En av de mer anmärkningsvärda lösningarna på marknaden är de soldrivna alternativen från SmarterHome’s MySmartRollerShades linje (tidigare MySmart Shades by Tilt).

Graywind solpaneler för smarta persienner

Dessa solceller paneltillägg säkerställer att du aldrig mer behöver ladda dina smarta persienner.

Amazon

49,00 USD
 

Utöver MySmarterRollerShades-linjen kan du även hitta en mängd olika erbjudanden från olika mindre företag som inkluderar en solpanel som du kan fästa i fönstret eller placera på fönsterbrädan. Det tidigare nämnda smarta persiennerföretaget Graywind har en eftermarknadspanel som du kan använda för att underhållsladda smarta persienner via mikro-USB- eller USB-C-kabeln.

Små solpaneler är naturligtvis bara väl lämpade för fönster som blir fulla eller delvis sol hela dagen. När det används i fönster som vetter mot norr bör du förvänta dig en blygsam fördel men inte den effekt som aldrig behöver laddas som du skulle få av placeringen av södra fönster.

The 6 Best Smart Blinds and Shades Best Overall IKEA FYRTUR Roller Blinds Shop Now Bästa Premium Serena Smart Roller Shades av Lutron Handla nu Ett annat fantastiskt premiumalternativ Tilt Roller Shades Handla nu Bäst med en rad olika priser Leviosa Shades Handla nu Bäst för redan existerande horisontella persienner Tilt persienner Automation Kit Köp nu Bäst för redan existerande rullgardiner Soma Smart Shades 2 Handla nu LÄS NÄSTA

  • › Facebook Messenger’s krypterade chattar blir bättre
  • › iOS 16.3 låter dig låsa ditt Apple-ID med en fysisk nyckel
  • › Spara tid i Outlook med dessa 6 anpassade snabbstegsexempel
  • › Den här 55-tums TCL Roku TV:n är en stöld för $370
  • › Hur man räknar tecken i Word
  • › Överrösta nattljud med dessa sömnhörlurar för 129,99 USD (50 USD rabatt)