Etter forbud mot stevner, Nara Lokesh padayatra flammepunktet mellom Jagan-regjeringen og TDP

0
66

Etter uker med sparring om forbudsordrer som forbyr offentlige møter etter stampede på møter i Telugu Desam Party (TDP), er den Y S Jagan Mohan Reddy-ledede Andhra Pradesh-regjeringen og det Chandrababu Naidu-ledede partiet på vei mot et nytt oppgjør. Den siste utløseren er sikkerhetsordninger for en padayatra ledet av TDP nasjonal generalsekretær N Lokesh Naidu, som er sønnen til Chandrababu Naidu.

Nylig skrev medlem av TDP-politbyrået Varla Ramaiah til statens generaldirektør for politi (DGP) KV Rajendranath Reddy for å be om sikkerhetsordninger gjennom Lokeshs Yuva Galam (ungdomsstemme) Yatra som etter planen skal begynne 27. januar. Lokesh håper å dekke nesten 4000 km på 400 dager som en del av yatra og konsolidere partiets posisjon blant ungdommene.

Også i Political Pulse |pakistansk OTT-app, YouTube-videoer, nå BBC-film: How Center has wielded IT Rules-nødmakter

Men DGPs svar til Ramaiah, i et brev datert 21. januar, ser ut til å ha opprørt TDP-ledelsen. DGP søkte informasjon om «datomessig tidsplan med hensyn til tid, sted i hvert distrikt; et detaljert rutekart gjennom distriktene; antall personer som deltar i den foreslåtte padayatraen med deres detaljer; sammensetningen av følget med detaljer om kjøretøytypen, deres nummer, nummerskilt og andre; steder av natt stopp; og distriktsmessig lokalt kontaktnummer.”

I kritikk av politisjefen sa Ramaiah: “DGP har reist flere uønskede og uønskede spørsmål angående Lokeshs padayatra. Hele tidsplanen og rutekartet kan ikke gis samtidig fordi det kan endres. Padayatraen kan bli forsinket hvis folk ønsker å samhandle … På offentlig etterspørsel kan ruten endres.”

Historier kun for abonnenterSe alle

UPSC Key- 24. januar 2023: Vet om Netaji Subhas Chandra Bose, Trans …

Tysklands motvilje mot stridsvogner stammer fra landets historie og politikk

Upendra Singh Kushwaha og Nitish Kumar: Et langt kjærlighet-hatforhold

< /figure>For teknologiselskaper, år med enkle penger gir etter for vanskelige tider. Bruk nyttårskampanjekode SD25

Opposisjonslederen la til, “Vi har sagt at det lokale politiet vil bli informert om ruten og tidsplanen i tide for å gjøre ordninger, men DGP vil ha full tidsplan. Hvordan kan vi gi det nøyaktige antallet kjøretøy i konvoien når så mange mennesker kan bli med på veien? Dette gjøres slik at tillatelse til padayatra kan nektes med denne unnskyldningen.»

#Politics |‘Hvem er SRK til Shri SRK på bare 24 timer’: Opposisjonen graver i Himanta Biswa Sarma

Ramaiah sa at «dette er ikke for første gang i nasjonens historie at en leder gjennomfører en padayatra», «avdøde N T Rama Rao og Y S Rajasekhara Reddy (tidligere Andhra Pradesh CMs), N Chandrababu Naidu, og de som kjempet for uavhengighet som Mahatma Gandhi dro også på en padayatra.”

Til å anklage delstatsregjeringen for å “prøve å skremme TDP og ødelegge padayatraen ved å nekte tillatelse”, sa TDPs statspresident K Atchen Naidu at “lederne av opposisjonspartiene blir utsatt for ulike typer trakassering og får ikke tillatelse til å organisere selv fredelige programmer.”

Annonse

Med henvisning til TDPs forespørsel om sikkerhetsordninger, sa DGP Reddy “politiet ville være i en bedre posisjon til å sørge for skikkelig sikkerhet og legge til rette for offentlig sikkerhet under padayatraen hvis alle detaljer er gitt.”

I sitt svar til DGP siterte Ramaiah den pågående Bharat Jodo Yatra av kongresslederen Rahul Gandhi og padayatraen utført av Y S Sharmila, Jagan Mohan Reddys søster, som eksempler. Ramaiah sa: “Jeg har igjen bedt DGP om å ta tiltak for å sørge for riktig sikkerhet for Yuva Galam som skal gjennomføres av Lokesh. Den detaljerte tidsplanen for padayatra vil bli gitt til de lokale underavdelingspolitioffiserene (SDPOer) i forkant av tidsplanen for å gjøre det lokale politiet i stand til å sørge for nødvendige sikkerhetsordninger.”

Han skrev i brevet: «I et demokrati er det ganske naturlig at de politiske partiene møter offentligheten på ulike måter for å komme nærmere folket og adressere deres klager. Padayatra er bare en slik mekanisme. Antallet personer som deltar i padayatra avhenger av de lokale problemene, og det lokale politiet må estimere og vurdere hvor mange personer som vil delta i programmet.»

Annonse

Han klargjorde også at den detaljerte tidsplanen, inkludert nattestopp på forskjellige steder, ville bli antydet til det lokale politiet. Han nevnte også detaljene om kjøretøy som ville følge Lokesh som en del av konvoien hans under yatra.

«Ytringsfrihet og frihet til å møtes fredelig er garantert under de grunnleggende rettighetene som er nedfelt i Grunnloven,” Lokesh sa, og la til at han “ville gå videre med padayatraen uavhengig av om politiet gir tillatelse eller ikke”.

Ramaiah sa at Lokesh gjennom padayatraen har til hensikt å bevisstgjøre publikum om spørsmål som mangelen av arbeidsplasser og dårlig velferd og utvikling av staten.

Padayatra forventes å starte fra Kuppam i Chittoor-distriktet og gå opp til Itchapuram i Srikakulam-distriktet. Den vil dekke 125 forsamlingssegmenter, sa Ramaiah.

Den 3. januar, etter at 11 mennesker ble drept i stormfloder ved to separate TDP-programmer adressert av Chandrababu Naidu, utstedte Andhra Pradesh-regjeringen en ordre i henhold til bestemmelsene i Politiloven, 1861, for å forby politiske partier å holde offentlige møter og stevner på veier, inkludert nasjonale motorveier. Regjeringen siterte en av hendelsene i sin rekkefølge.

Annonse

TDP og Jana Sena-partiet ledet av skuespilleren Pawan Kalyan har motarbeidet ordren og anklaget regjeringen for å prøve å begrense offentlige møter.