Efter premiärministerns direktiv planerar BJP mega minoritetsuppsökande: 60 Lok Sabha-platser i fokus

0
64

För att ta premiärminister Narendra Modis budskap till marginaliserade och minoritetsgrupper har BJP-minoriteten Morcha identifierat cirka 60 Lok Sabha-valkretsar, i 10 stater och ett unionsterritorium, där minoriteter utgör mer än 30 procent av befolkning. Partiet kommer att lansera ett fyra månader långt uppsökande program på dessa platser, bland annat kongressledarens Rahul Gandhi valkrets Wayanad.

BJP-arbetarna kommer att identifiera 5 000 personer från var och en av dessa valkretsar som uppskattar premiärminister Modi eller hans välfärdsprogram och använda dem som ambassadörer för att nå ut till samhället. Som en del av initiativet kommer partiet att organisera en skoter yatra och en sneh yatra i mars-april och uppsökandet kommer att kulminera med ett offentligt möte i Delhi i maj som talas av PM Modi. Alla ambassadörer från de 60 platserna kommer att delta i evenemanget.

“Vi har formulerat den här planen för att förverkliga budskapet från Modi ji på det nationella ledningsmötet. Premiärministern har sagt att vi måste nå ut till fler människor och att så länge varje sektion inte är utvecklad kommer Indien inte att utvecklas. Han sa att vi måste ta med alla, så vi måste stärka vår räckvidd, säger BJP Minority Morchas nationella president Jamal Siddiqui till The Indian Express.

Politisk puls |I PM Modis meddelande till BJP, undertexten: Att hitta en annan redskap, skapa mjuk kraft och goodwill

“Även om Modi ji sa att vi inte borde göra det här för röster, är vi ett politiskt parti och vi måste vinna val. Så vårt arbete kommer att ha båda faktorerna i åtanke – att säkerställa att regeringens program har nått varje sektion och även att utöka BJP:s räckvidd till alla samhällen”, sa Siddiqui.

Subscriber Only StoriesView Alla

Delhi Konfidentiellt: Bollywood-stjärnor berömmer PM för namngivning Andaman & Nico…

Made in Chanpatia: Migranter nu entreprenörer i Start-up Zone

Express undersökning – del 2 | Misstänkt premiärminister Awaas listar i Västbengalen: A…

Förstå Keralas man-elefant-konflikt Använd nyårskampanjkod SD25

Bland de identifierade Lok Sabha-platserna finns 13 vardera från Uttar Pradesh och Västbengalen, fem från Jammu och Kashmir, fyra från Bihar, sex vardera från Kerala och Assam, tre från Madhya Pradesh, två vardera från Telangana och Haryana, och en vardera från Maharashtra och Lakshadweep.

Västbengalernas valkretsar på BJP-listan inkluderar Behrampur (64 procent minoritetsbefolkning, Jangipur (60 procent), Murshidabad (59 procent) och Jaynagar (30 procent). Från Bihar, Kishanganj (67 procent), Katihar (38 procent), Araria (32 procent) och Purnia (30 procent) finns på listan, medan de parlamentariska platserna i Kerala där BJP kommer att fokusera inkluderar Wayanad (57 procent minoriteter), Malappuram (69 procent). ), Ponnani (64 procent), Kozhikode (37 procent), Vadakara (35 procent) och Kasargod (33 procent). Platserna från Uttar Pradesh inkluderar Bijnor (38,33 procent), Amroha (37,5 procent) , Kairana (38,53 procent), Nagina (42 procent), Sambhal (46 procent), Muzaffarnagar (37 procent) och Rampur (49,14 procent).

Liz Mathew skriver |Innan utträde, Brij Bhushan Singh grävde in sig när oron växte i BJP

Partiet har valt Gurugram (38 procent minoriteter) och Faridabad (30 procent) från Haryana, medan Hyderabad (41,17 procent) och Secunderabad (41 procent) 0,17 procent) är Lok Sabha-platserna i Telangana i sikte.

Annons

Som en del av uppsökandet kommer BJP-arbetare att få kontakt med affärsmän, läkare, advokater och andra yrkesverksamma såväl som religiösa ledare. “Det finns muslimer och andra minoritetsgrupper som har en positiv attityd till Modij i’s budskap och regeringens välfärdsprogram. Vi kommer att nå ut till dem, få ihop dem och nå ut till andra medlemmar i deras grupper. Vi kommer att organisera en sneh yatra – för att prata om regeringens folkorienterade program och vi kommer att ha olika läger för att se att dessa program når alla”, sa Siddiqui.

Med Modi hyllade Sufi helgon i sitt tal, förbereder minoritetscellen också planer på att få kontakt med anhängare av sufiislam. “Det programmet kommer att rullas ut parallellt”, sa han.

I sitt tal till BJP:s nationella styrelse förra veckan bad Modi partiarbetare att nå ut till Pasmandas, Bohras, muslimska yrkesverksamma och utbildade muslimer utan förväntar sig röster i gengäld och initiera förtroendeskapande åtgärder.