Delhi Konfidentiellt: Stoking Fire

0
58

DAGAR EFTER bilder på några Bihar BJP-ledare som besökte honom i AIIMS, Delhi, underblåste spekulationerna om hans utträde ur JD(U), sa tidigare unionsminister Upendra Kushwaha på söndagen att många fler ledare från hans parti är i kontakt med BJP . Kushwaha gjorde kommentarerna efter att ha återvänt till Patna när journalister frågade honom om bilderna. “Ju större JDU-ledaren är, desto mer är sannolikt att han kommer i kontakt med BJP”, sa Kushwaha, som enligt uppgift är missnöjd med chefsminister Nitish Kumar för att han uteslutit en annan biträdande CM förutom Tejashwi Yadav. Kushwaha försökte dock tona ner betydelsen av att BJP-ledare besökte honom och sa att sådana saker inte borde ses genom politikens prisma.

Seeking Time

En KOMMITTÉ bildad av ministeriet för landsbygdsutveckling för att studera staters prestationer och styrelsefrågor under MGNREGS kommer sannolikt att få lite mer tid på sig att lägga fram sin rapport. Kommittén som leds av den tidigare landsbygdsutvecklingssekreteraren Amarjeet Sinha fick tre månader på sig att lämna in sin rapport, som avslutas denna månad. Det är känt att kommittén planerar att genomföra några fältbesök för att interagera med olika intressenter på plats. Därför har den sökt lite mer tid för att ge sina slutgiltiga rekommendationer.

Nordostskjut

FRÅN ABHISHEK Banerjee lanserar sitt manifest i Meghalaya till att Mamata Banerjee håller på med en roadshow i Tripura, har Trinamool-kongressen satt upp en rad evenemang för att ge en stor skjuts till sina omröstningskampanjer i nordöstra denna vecka. Medan Meghalaya har varit en framträdande plats i TMC:s ledarskaps system, föll Tripura till stor del av sin radar efter att partiet hade en svag prestation i omröstningarna till fyra platser i delstaten 2022. Rajya Sabha MP Sushmita Dev och tidigare West West Bengals minister Rajib Banerjee var stationerad i Tripura men genom att göra frekventa besök i Meghalaya gjorde den högsta ledningen sitt val klart. När Tripura går till val den 16 februari kommer West Bengal CM sannolikt äntligen att göra ett tvådagarsbesök i delstaten den 6-7 februari.

Berättelser endast för prenumeranterVisa alla

Tysklands motvilja mot stridsvagnar härrör från dess historia och dess politik

Upendra Singh Kushwaha och Nitish Kumar: Ett långt kärlek-hatförhållande

För teknikföretag ger år av lätta pengar till svåra tider

Delhi Konfidentiellt: Bollywood-stjärnor lovordar PM för namnge Andaman & Nico…Använd nyårskampanjkod SD25

© The Indian Express (P) Ltd