De bästa bildskärmarna för Mac 2023

0
73
Jack Skeens/Shutterstock.com

Innehållsförteckning

Vad man ska leta efter i en Mac-skärm 2023
Bästa Mac-skärm totalt: Dell U2723QE
Bästa Budget Mac-skärm: Gigabyte M27Q
Bästa Premium Mac-skärm för Proffs: Apple Pro Display XDR
Bästa Mac-skärm för kreativa användare: BenQ SW271C
Bästa Ultrawide Mac-skärm: BenQ PD3420Q
Bästa Mac-spelskärm: Acer Predator XB273U

< blockquote class="admonishment_update">Uppdatering, 2023-01-14: Vi har granskat våra rekommendationer och är övertygade om att dessa fortfarande är de bästa Mac-skärmarna du kan köpa.

Vad du ska leta efter i en Mac-bildskärm 2023

Medan bildskärmsmarknaden erbjuder många alternativ måste du ha några saker i åtanke innan du väljer en för din Mac.

Det viktigaste är att du vill ha en bildskärm som fungerar sömlöst med din maskin. Beroende på vilken Mac du använder kan du ansluta till en bildskärm på ett av två sätt—Thunderbolt via USB-C eller en HDMI-port.

Eftersom Thunderbolt-porten är mer mångsidig än HDMI-porten är det bättre att ta upp en bildskärm med USB-C/Thunderbolt-ingång för att minska kabeltrassel. För MacBook-datorer som bara inkluderar en Thunderbolt-port är skärmar med Thunderbolt- eller USB-C-stöd det enda alternativet.

I en idealisk värld bör du kunna välja vilken skärm som helst och förvänta dig att den fungerar felfritt med din Mac. Tyvärr är så inte fallet.

RELATERAT< /strong>När ska du byta ut din gamla bildskärm

När du köper en bildskärm måste du också kontrollera om den är kompatibel med Mac-datorer, särskilt om du använder de nya Apple Silicon-drivna maskinerna. Förutom att be bildskärmstillverkaren att bekräfta supporten kan du kontrollera recensioner och kundfeedback på återförsäljarwebbplatser.

Förutom kompatibilitet och inmatningsstöd är din budget, tillgängligt utrymme, avsedd användning och skärmstorlek också avgörande. Till exempel föredrar kreativa proffs färgnoggrannhet och bättre täckning av olika färgrymder, medan spelare vill ha en panel med hög uppdateringsfrekvens och låg ingångsfördröjning.

Skärmupplösning är en annan viktig del av en bildskärm. Även om 4K har blivit ganska vanligt, ger QHD-upplösning en utmärkt mellanväg mellan 4K- och Full-HD-upplösningar. Så du kan välja den upplösning som passar din budget.

För mer användbar information om att köpa en bildskärm kan du kolla in vår detaljerade förklaring om hur du väljer rätt bildskärm.

Med grunderna ur vägen är det nu dags att gå in i våra rekommendationer.

RELATERAT: Hur man väljer rätt bildskärm för din PC< /strong>

Bästa Mac-skärm totalt sett: Dell U2723QE

Dell

Proffs

 • ✓ 4K-upplösning
 • ✓ Ergonomiskt stativ
 • ✓ Utmärkt färgnoggrannhet från förpackningen
 • ✓ Fullständig täckning av sRGB och nästan perfekt täckning av DCI-P3

Nackdelar

 • ✗ Uppdateringshastighet begränsad till 60Hz
 • ✗ Kedjeproblem

Dell’s USB-C-utrustade Ultrasharp-serieskärmar är populära. När allt kommer omkring erbjuder de utmärkt bildkvalitet och färgnoggrannhet. Ett tillägg från 2022 till denna serie—Dell U2723QE—är inget undantag.

Denna imponerande bildskärm har en svart IPS-panel, som ger ett bättre kontrastförhållande än vanliga skärmar av IPS-typ samtidigt som de traditionella IPS-fördelarna behålls, såsom vida betraktningsvinklar och exceptionell färgnoggrannhet.

Skärmens 27-tums 4K-skärm erbjuder skarpa bilder och text. Dessutom får du ett anmärkningsvärt färgomfång. U2723QE täcker hela sRGB-färgrymden och har utmärkt täckning av AdobeRGB och DCI-P3.

Dells bildskärm utmärker sig också på anslutningsfronten. Den har inte bara en DisplayPort 1.4-port, en HDMI 2.0-port och en USB-C-port med DP Alt-läge för videoingång utan kommer också med fem USB 3.2 Gen 2 Type-A-portar, en USB 3.2 Gen 2 Type-C-port , och en Ethernet-port för dina USB-hubbbehov.

USB-C-videoingången kan också leverera upp till 90W ström till en ansluten bärbar dator, vilket räcker för att snabbladda de flesta MacBook-datorer. Kort sagt, du kan ansluta U2723QE till praktiskt taget allt du behöver.

Dell U2723QE har ett diskret utseende, typiskt för monitorer i Ultrasharp-serien. Det finns smala ramar på alla sidor, och det medföljande stativet stöder lutning, vridning, vridning och höjdjusteringar.

Men monitorn är inte felfri. Till exempel fungerar inte bildskärmar med seriekoppling med den inbyggda DisplayPort-utgången som det är tänkt på Mac-datorer, och U2723QE speglar sig bara till den andra bildskärmen. Dessutom, medan U2723QE är HDR-kompatibel och DisplayHDR 400-certifierad, är monitorns HDR-prestanda inte den bästa.

Medan Dell U2723QE är den bästa övergripande bildskärmen för de flesta, om du vill ha en inbyggd webbkamera, inbyggda högtalare, 5K-upplösning och bättre byggkvalitet, är Apple Studio-skärmen ett bra alternativ. Det kostar dock mer än två gånger priset på Dell-skärmen, så du måste betala för den uppgången i specifikationer och funktioner.

Bästa Mac-skärm totalt sett

Dell U2723QE

Dell U2723QE ger utmärkt bildkvalitet, massor av anslutningsalternativ och otrolig ergonomi. Den har också en inbyggd USB-hubb och KVM-switchfunktioner.

Amazon

518,00 USD
779,99 USD Spara 34 %< /p> Bästa köp

549,99 USD
584,99 USD Spara 6 %

Bästa Budget Mac-skärm: Gigabyte M27Q

Gigabyte

Proffs

 • ✓ Panel med hög uppdateringsfrekvens
 • ✓ KVM-switch finns
 • ✓ Utmärkt färgnoggrannhet

Nackdelar

 • ✗ USB-C-porten kan bara leverera 10W ström
 • ✗ Begränsad HDR-prestanda

Du behöver inte spendera stora pengar för att få en bra bildskärm till din Mac. Till exempel, Gigabyte M27Q, vårt val för den bästa budgeten Mac-skärm, kostar vanligtvis runt 330 USD men är fortfarande full av funktioner.

Även om Gigabyte kallar det en spelskärm, är det mer av en allsidig. Oavsett om du gör kontorsuppgifter, tittar på Netflix eller spelar, kommer det att erbjuda en fantastisk upplevelse. M27Q har QHD-upplösning och har en 27-tums IPS-panel. Skärmen stöder också HDR, men den är bara klassad för DisplayHDR 400.

RELATERATSå här ställer du in din nya Mac

Andra funktioner inkluderar en uppdateringsfrekvens på 170 Hz, låg ingångsfördröjning och utmärkt svarstid. Du får även stöd för en KVM-switch, så att du kan använda ett enda tangentbord eller mus över flera enheter.

Skärmen har enastående färgnoggrannhet och den erbjuder 92 % täckning av DCI-P3-färgrymden och fullständig täckning av sRGB. Du får också nästan full täckning av Adobe RGB-färgprofilen.

När det gäller ingångsportar kan Gigabyte-skärmen ta emot visningssignaler från HDMI-, DisplayPort- och USB-C-portar. USB-C-porten kan dock bara leverera 10W ström. Om du använder M27Q med en MacBook måste du ladda den bärbara datorn separat.

M27Q saknar också vridjustering och kan inte rotera till stående läge. Detta är dock ett vanligt problem med budgetövervakare. Om du behöver en bildskärm som är lätt att justera, måste du titta på något som är lite dyrare.

Bästa Budget Mac Monitor

Gigabyte M27Q

Detta kan vara en budgetövervakare, men Gigabyte snålar inte med funktionerna. Den har en 170Hz-skärm, stor färgnoggrannhet och utmärkt täckning av färgprofiler.

Amazon

299,99 $
 

Bästa köp

299,99 USD
359,99 USD Spara 17 %

Bästa Premium Mac-skärm för proffs: Apple Pro Display XDR

Apple

Proffs

 • ✓ Sofistikerad design
 • ✓ Exceptionellt färgexakt
 • ✓ Överlägsen HDR-prestanda
 • ✓ Hög ljusstyrka

Nackdelar

 • ✗ Dyrt
 • ✗ Lider av att blomma
 • ✗ Visning utanför axeln är felaktig

Apples fantastiska Pro Display XDR ligger i en helt egen kategori. Denna professionella bildskärm har flera saker för sig, och om du behöver färgnoggrannhet på referensskärmsnivå och överlägsna HDR-möjligheter finns det inget bättre alternativ än Pro Display XDR.

Pro Display XDR är 32 tum stor och har en 6 016×3 384 pixlars upplösning, även känd som 6K. Dessutom delar den mycket av sin designestetik med 2019 Mac Pro, särskilt mönstret av kylventiler på baksidan. Sammantaget ser bildskärmen elegant och sofistikerad ut.

RELATERAT< /strong>Vad är en IPS-panel (In-Plane Switching)?

Även om företaget har packat en panel av IPS-typ i monitorn, kan Pro Display XDR erbjuda ett rimligt kontrastförhållande tack vare full-array lokal dimning. Men det faller fortfarande kort jämfört med många OLED-skärmar. så detta är något att tänka på om kontrasten är ett problem.

Dess färgprestanda är imponerande med 100 % sRGB, 99 % Adobe RGB och 99 % DCI-P3-täckning. Med ett Delta E på endast 0,57 är färgnoggrannheten också exceptionell. Dessutom lyser bildskärmen på ljusstyrkans front med 1000 nits bibehållen helskärmsljusstyrka och 1600 nits toppljusstyrka. De höga ljusstyrkanivåerna hjälper monitorn att ta fram även de minsta höjdpunkterna i högt dynamiskt område.

Medan Apple-skärmen gör många saker rätt, kommer den till kort på vissa områden. Till exempel lider den av blomning och luminansfall utanför axeln. Avsaknaden av ett stativ eller VESA-monteringsadapter från paketet är också en besvikelse. Men om du har pengar till övers går det inte att slå Pro Display XDR’s övergripande professionella kvalitet.

Bästa Premium Mac-skärm för kreativa proffs

Apple Pro Display XDR

Med en fantastisk design och pro-grade färgnoggrannhet är Apple Pro Display XDR en utmärkt bildskärm för kreativa proffs.

Amazon

4699,99 $
4999,00 $ Spara 6%

Bästa Mac-skärm för annonsmaterial: BenQ SW271C

BenQ

Proffs

 • ✓ Inbyggd 4K-upplösning med utmärkt färgnoggrannhet
 • ✓ Kan visa 10-bitars färg
 • ✓ Massor av anslutningsalternativ
 • ✓ Helt ergonomiskt stativ

Nackdelar

 • ✗ Dålig HDR-prestanda
 • ✗ Låg ljusstyrka

Om Apple Pro Display XDR är överdriven för dina krav eller om du inte har budgeten för det, är BenQ SW271C en fantastisk 4K-skärm som kommer att tillfredsställa behoven hos många annonsmaterial.

En efterföljare till den åldrande SW271, SW271C ger många välkomna uppgraderingar, inklusive 60W kraftleveransstöd via Thunderbolt 3-porten. Som ett resultat kan du bara använda en kabel för allt med din MacBook.

I hjärtat av skärmen finns en 8-bitars + FRC (Frame Rate Control) IPS-panel som BenQ hävdar kan visa 10- lite färg. Monitorn åstadkommer detta genom att snabbt blinka de intilliggande färgerna till de saknade originalfärgerna. Detta resulterar i att det mänskliga ögat uppfattar den saknade färgen.

När det gäller färgrymden erbjuder bildskärmen nästan fullständig täckning av AdobeRGB, 90 % av DCI-P3 och full täckning av sRGB. Dessutom får du förstklassig färgnoggrannhet med en Delta E på mindre än 2. Detta är bra för när du gör ett kreativt arbete vill du att färgerna som visas av monitorn ska matcha så nära som möjligt med hur det mänskliga ögat uppfattar dem.

Bland andra höjdpunkter finns det stöd för tredje parts hårdvarukalibrering. Du kan till exempel använda hårdvarukalibratorer med Calman Studio eller Light Illusion’s ColourSpace-programvara för att få färgen perfekt balanserad.

HDR är ett område där SW271C dock saknar lite. Även om den stöder HDR10 och HLG är skärmen inte tillräckligt ljus för att uppfylla DisplayHDR 400-specifikationen. För kreativt arbete är det dock långt ifrån en deal-breaker.

Bästa Mac-bildskärmen för annonsmaterial

BenQ SW271C

BenQ SW271C har mycket att göra, från 4K-upplösning till enastående färgnoggrannhet. Dessutom kan den visa 10-bitars färg.

Amazon

1499,99 $
1599,99 $ Spara 6 %

Bästa Ultrawide Mac-skärm: BenQ PD3420Q

BenQ

Fördelar

 • ✓ Fantastisk färgnoggrannhet
 • ✓ Bred 34-tumsskärm med 1440p-upplösning
 • ✓ Antireflexbeläggning
 • ✓ KVM-switch tillgänglig

Nackdelar

 • ✗ Saknar AdobeRGB-läge
 • ✗ Dyrt för en WQHD-skärm

BenQ PD3420Q är en mångsysslares dröm. Det är en 34-tums WQHD-skärm som använder en panel av IPS-typ. Så du får tillräckligt med skärmobjekt för att öppna flera program samtidigt utan att behöva oroa dig för att minimera dem.

Det är en utmärkt bildskärm för innehållsskapare, designers och videoredigerare. Du får en stenhård färgnoggrannhet ur lådan med en Delta E på mindre än tre. Skärmen erbjuder 98 % av DCI-P3 och full täckning av sRGB-färgrymden. Tyvärr saknar dock PD3420Q AdobeRGB-läge.

HDR10-stöd finns dock och bildskärmen uppfyller DisplayHDR 400-specifikationerna.

RELATERATDe bästa ultravida monitorerna 2022

PD3420Q kommer också med gott om inmatningsalternativ. Du kan använda HDMI, DisplayPort eller Thunderbolt 3 via USB-C. Den sista kan också användas för att leverera ström till din bärbara dator på upp till 65W. Dessutom kan bildskärmen fungera som en USB-hubb och inkluderar tre USB 3.1 Type-A-portar.

Slutligen har BenQ-skärmen en robust byggkvalitet och den ser bra ut. Den ger också bra ergonomi och har en antireflexbeläggning. Det är dyrt, men om du vill ha en ultrabred bildskärm kan du inte gå fel med

Bästa Ultrawide Mac-skärm

BenQ PD3420Q

BenQ PD3420Q är en utmärkt ultrawide monitor. Den har en 34-tumsskärm, superfärgnoggrannhet och Thunderbolt 3-stöd.

Amazon

799,99 $
899,99 $ Spara 11 %

Bästa Mac-spelskärm: Acer Predator XB273U

Acer

Proffs

 • &#10003 ; 240Hz inbyggd uppdateringsfrekvens
 • ✓ Stöd för Adaptive-Sync
 • ✓ Mycket låg ingångsfördröjning

Nackdelar

 • ✗ Genomsnittligt kontrastförhållande
 • ✗ Begränsad HDR-prestanda

Mac-datorer är inte kända för spel, men det finns några fantastiska titlar tillgängliga på plattformen. Så om du då och då skjuter upp sådana som Shadow of Tomb Raider, Metro Exodus och Fortnite på din Mac är Acer Predator XB273U rätt bildskärm för dig.

Acers Predator-skärm har en inbyggd uppdateringsfrekvens på 240Hz, som du kan överklocka till 270Hz, och stöder Adaptive Sync. Du får också exceptionellt låg ingångsfördröjning och utmärkt svarstid, vilket resulterar i en fantastisk spelupplevelse.

RELATERATDe bästa spelskärmarna 2022

Tack vare IPS-panelen är betraktningsvinklarna bra, men kontrastförhållandet är genomsnittligt. Monitorn når även höga ljusstyrkanivåer i SDR. HDR-ljusstyrkan, å andra sidan, är inte särskilt imponerande, även om skärmen blir tillräckligt ljus för att uppfylla DisplayHDR 400-certifieringen.

Skärmen har också bra ergonomi. Som ett resultat kan du ställa in det som du vill utan några kompatibilitetsproblem. Dess smala ramar kommer att vara till hjälp vid konfigurationer med dubbla bildskärmar.

Standardinmatningsalternativen finns, inklusive USB-C. USB-C-porten kan också leverera upp till 65W ström till den anslutna bärbara datorn och stöder uppströms, så att du kan överföra data från lagringsenheter som är anslutna till bildskärmen.

Bästa Gaming Mac-skärm

Acer Predator XB273U

Med en uppdateringsfrekvens på 240 Hz, exceptionellt låg ingångsfördröjning och stöd för Adaptive-Sync är denna Acer-skärm perfekt för spel.

Amazon

249,99 USD
449,99 USD Spara 44 %

The Best Desktop Macs of 2023 Best Desktop Mac 24-inch iMac M1 (Four ports, 2021) Amazon

$1449.99
 

Best Budget Desktop Mac M1 Mac mini (2020) Amazon

$569.96
$699.00 Save 18%

Bästa stationära Mac för videoredigering Mac Studio Apple Store Bäst för studenter 24-tums iMac M1 (två portar, 2021) Amazon

1249,00 USD
 

Bästa högpresterande Mac Mac Studio (2022) Apple Store LÄS NÄSTA

 • › Hur stor är för stor för en datorskärm?
 • › Så här fixar du en flimrande extern skärm på en Mac
 • › De bästa stationära Mac-datorerna 2023
 • › Vilken mus är bäst för min Mac?
 • › Det är okej att snåla med dessa 10 tekniska produkter
 • › De bästa datorskärmarna 2023
 • › De bästa MacBook-datorerna 2023
 • › Återställ inte din Hue Bridge för att åtgärda problem, använd en av dessa appar