7 anledningar till att du behöver skaffa ett Goodreads-konto nu

0
41
Nick Beer/Shutterstock.com

Är du en ivrig läsare? Eller gjorde du ett nyårslöfte att läsa mer i år? Om så är fallet vill du se till att du har allt du behöver för att gå vilse i en bra bok. Du kanske tror att du är redo om du har ett bibliotekskort och en e-läsare. Men även med dessa väsentliga bokmalar, saknar du fortfarande något: ett Goodreads-konto.

För att hjälpa dig att nå dina läsmål och få bästa möjliga upplevelse förklarar vi vad Goodreads är och lyfter fram sju anledningar till att du behöver registrera dig för ett gratis konto idag.

Innehållsförteckning

Vad är Goodreads?
1. Goodreads kommer att inspirera dig att läsa mer
2. Goodreads kan hjälpa dig upptäcka nya favoriter
3. Goodreads gör läsning till en social strävan
4. Goodreads låter dig få kontakt med författare
5. Goodreads är värd för Giveaways för Få gratisböcker
6. Goodreads erbjuder gratissaker för bokmalar
7. Goodreads kan synkroniseras med din Kindle

Vad är Goodreads?

Innan vi börjar lyfta fram alla fördelar med Goodreads är det vettigt att prata om vad den här tjänsten är. När du går direkt till källan får du veta “Goodreads är världens största webbplats för läsare och bokrekommendationer.”

RELATERAT17 sätt bokälskare kan tillfredsställa sitt läsberoende

Den här meningen förklarar kortfattat funktionen hos Goodreads, men plattformen är så mycket mer än en plats att få bokrekommendationer. Det är en webbplats där du kan få kontakt med dina vänner och andra läsare. Det är någonstans att hålla reda på böckerna du har läst och älskat. Det är också ett av de bästa ställena att se bokrecensioner för att ta reda på om en klassiker eller en ny utgåva passar dig.

Enkelt uttryckt finns det mycket att älska med Goodreads. Om du fortfarande är osäker på om du behöver ett gratis Goodreads-konto kan följande skäl övertyga dig.

1. Goodreads kommer att inspirera dig att läsa mer

Goodreads

Det som motiverar dig är lika unikt som du är. Du kanske är någon som trivs med att tävla eller tackla en utmaning. Eller kanske att bocka av saker på en lista och se dina framsteg motiverar dig. Hur som helst, att ha ett Goodreads-konto kan motivera dig att göra detta till det år du läser mer än någonsin tidigare.

Om du är någon som älskar en utmaning, låter Goodreads dig utmana dig själv att läsa en visst antal böcker på ett år. Numret du väljer är upp till dig, och du kan titta på vad andra medlemmar i Goodreads-communityt har valt för sitt mål (hej, konkurrens!).

Goodreads erbjuder motiverande verktyg som tilltalar dem som älskar att se de där markeringarna för slutförande. Du kan ange när du har avslutat en bok och gå tillbaka för att se allt du har läst sedan du började fylla i ditt Goodreads-konto. När antalet böcker växer, kommer din motivation också att växa.

2. Goodreads kan hjälpa dig upptäcka nya favoriter

Goodreads

Det finns bara en nackdel med att avsluta en riktigt bra bok. Det kan vara svårt att hitta en som kommer att leva upp till det. Inte oroa dig dock. Goodreads gör det enklare att hitta din nästa läsning genom att ge bokrekommendationer baserat på vad du har uppskattat tidigare.

Goodreads erbjuder en hel del av webbplatsen som är tillägnad bokrekommendationer som är skräddarsydda efter dina preferenser. Dina rekommendationer förbättras när du betygsätter fler böcker, väljer dina favoritgenrer och markerar böcker du inte gillar som “Inte intresserad.”

Ett annat bra sätt att hitta nya favoriter är att utforska “Läsarna tyckte också om” urval för varje bok samt sök efter böcker efter genre och utforska de nya utgåvorna.

3. Goodreads gör läsning till en social strävan

Goodreads

De flesta tror att läsning är en ensam sysselsättning om de inte går med i en bokklubb. Goodreads kan dock ge dig det bästa av två världar eftersom du kan vara vän med och följa andra läsare. Du kan se vad de läser nu och hur de har betygsatt böckerna de har läst tidigare.

Och på tal om bokklubbar, Goodreads erbjuder massor av grupper och diskussioner som låter dig få kontakt med andra läsare. Vissa av dessa tar formen av virtuella bokklubbar medan andra är utformade mer för att dela förslag och andra tankar.

4. Goodreads låter dig komma i kontakt med författare

Goodreads

Att ställa en fråga till din favoritförfattare kan verka som en dröm, men Goodreads kan göra det till verklighet. Det beror på att Goodreads gör det möjligt att få kontakt med både vanliga läsare och kända författare. I avsnittet Fråga författaren kan du ställa frågor till någon av de listade författarna.

Ett bra sätt att komma igång är att utforska “Utvalda författare.” Du kan dock också se om någon av “Författare du följer” accepterar frågor.

5. Goodreads är värd för Giveaways för Få gratisböcker

Goodreads

Det enda som är bättre än att läsa en bok är att läsa en bok som du fick gratis. Biblioteket är en utmärkt källa för gratis böcker, men det är inte det enda sättet. Goodreads har rutinmässigt giveaways som ger gratisböcker till vinnarna.

Du har alltid gott om möjligheter att vinna gratisböcker i Giveaways-sektionen. Författare och förlag sponsrar dessa giveaways. Allt du behöver göra för att ha en chans att vara bland de lyckliga vinnarna är att anmäla dig.

6. Goodreads erbjuder gratissaker för bokmalar

Goodreads

Giveaways är inte det enda sättet att få gratisböcker från Goodreads. Avsnittet Goodreads Freebies är ett annat ställe att leta efter böcker som inte kommer att sätta en buckla på ditt bankkonto. Det här avsnittet innehåller böcker från en mängd olika genrer och författare som är helt gratis.

Dessutom kan vissa andra böcker ge dig möjlighet att ladda ner ett utdrag för att se om du vill läsa mer. Det här är ett bra sätt att se om du vill satsa på att köpa och läsa hela boken utan att spendera en krona.

7. Goodreads kan synkroniseras med din Kindle

Amazon

Om du vill få ut det mesta av din Kindle kan ett Goodreads-konto hjälpa dig att göra det. Det fina med att synkronisera ditt Goodreads-konto med din Kindle är att du sömlöst kan föra läsuppgifter, betygsätta böcker och få personliga rekommendationer.

För att ansluta till dina Goodreads behöver du bara trycka hemikonen på din Kindle och välj menyknappen. Därifrån väljer du Inställningar, följt av Ditt konto och sedan Socialt nätverk. För det sista steget väljer du Goodreads. Efter det kan du börja skörda fördelarna med Goodreads.