10 drept i masseskyting i Los Angeles etter kinesisk nyttårsarrangement, våpenmann tar selvmord

0
17

En bevæpnet mann drepte 10 mennesker og såret 10 andre på en ballroomdanseklubb i Los Angeles-området etter en månenyttårsfeiring, og satte i gang en jakt på den mistenkte i den siste masseskytetragedien i et amerikansk samfunn.

Sheriff Robert Luna i Los Angeles County identifiserte den mistenkte som 72 år gamle Huu Can Tran. Han sa at ingen andre mistenkte er på frifot.

Søndag drepte denmistenkte seg selv etter at politiet lukket inn varebilen han brukte for å flykte fra åstedet for et nytt skytingsforsøk.

Kapt. Andrew Meyer fra Los Angeles Sheriff's Department sa søndag at de sårede ble ført til sykehus og tilstandene deres varierer fra stabile til kritiske. Han sa at de 10 menneskene døde på åstedet i byen Monterey Park.

Subscriber Only StoriesSe alle

Delhi Confidential: Bollywood-stjerner hyller statsministeren for å ha navngitt Andaman & Nico…

Laget i Chanpatia: Migranter nå gründere i oppstartssonen

Express Investigation – Del 2 | Mistenkt statsminister Awaas lister opp i Vest-Bengal: A…

Forstå Keralas mann-elefant-konflikt Bruk nyttårskampanjekode SD25

Meyer sa at folk “strømmet ut fra stedet og skrek ” da betjenter ankom stedet rundt klokken 22.30. Han sa at offiserer så gikk inn i dansesalen mens brannmenn behandlet de sårede.

Månenyttårsfeiringen hadde tiltrukket seg tusenvis.

Monterey Park er en by med rundt 60 000 mennesker med en stor asiatisk befolkning omtrent 16 kilometer fra Los Angeles sentrum. Det markerte den femte masseskytingen i USA denne måneden og den dødeligste siden 21 mennesker ble drept på en skole i Uvalde, Texas, ifølge Associated Press/USA Today-databasen om massedrap i USA.

Los Angeles County Sheriff’s Department Capt. Andrew Meyer snakker med journalister under en briefing i Monterey Park, California, søndag 22. januar. (AP Photo) Les også |Kinesere ber for helse i Lunar New Year som Covid-dødstallet stiger

Den siste volden kommer to måneder etter at fem mennesker ble drept på en nattklubb i Colorado Springs.

Annonse

Seung Won Choi, som eier sjømatgrillrestauranten Clam House rett over gaten fra hvor skytingen skjedde, fortalte Los Angeles Times at tre personer skyndte seg inn i virksomheten hans og ba ham låse døren.

Les også |Tusenvis protesterer i Brussel krever løslatelse av belgisk hjelpearbeider i Iran

Folket fortalte også Choi at det var en skytter med en pistol som hadde flere runder med ammunisjon på seg. Choi sa at han tror skytingen fant sted på en danseklubb. Wong Wei, som bor i nærheten, fortalte The Los Angeles Times at vennen hans var på badet på en danseklubb den kvelden da skytingen startet. Da hun kom ut, sa han, så hun en våpenmann og tre kropper. Vennen flyktet deretter til hjemmet sitt rundt klokken 23, sa Wei, og la til at vennene hans fortalte ham at skytteren så ut til å skyte vilkårlig med en lang pistol. “De vet ikke hvorfor, så de løper,” sa han til avisen.

Etterforskere samles på en scene der en skyting fant sted i Monterey Park, California, søndag. (AP Photo) Les også |Peru arresterer 200 i Lima; Machu Picchu beordret stengt mens protester blusser

Skytingen skjedde i nærheten av der tusenvis av mennesker hadde deltatt på en månenyttårsfeiring. Lørdag var starten på den to dager lange festivalen, som er en av de største Lunar New Year-arrangementene i Sør-California.

Annonse

Videoer som ble lagt ut på sosiale medier, viste folk som ble lastet på bårer og plassert i ambulanser. Andre bilder viste blodige og bandasjerte ofre som ble behandlet av brannmenn i Monterey Park på en parkeringsplass.