10 doden bij massale schietpartij in Los Angeles na Chinees Nieuwjaar, schutter pleegt zelfmoord

0
28

Een schutter doodde 10 mensen en verwondde 10 anderen in een dansclub in de omgeving van Los Angeles na een viering van het nieuwe maanjaar, waarmee een klopjacht op de verdachte van de laatste massale schietpartij in een Amerikaanse gemeenschap begon.

Sheriff Robert Luna uit Los Angeles County identificeerde de verdachte als de 72-jarige Huu Can Tran. Hij zei dat er geen andere verdachten vrij rondlopen.

Zondag pleegde de verdachte zelfmoord nadat de politie het busje had ingesloten waarmee hij vluchtte voor de plaats van een poging tot tweede schietpartij.

Kapitein. Andrew Meyer van de sheriffafdeling van Los Angeles zei zondag dat de gewonden naar ziekenhuizen zijn gebracht en dat hun toestand varieert van stabiel tot kritiek. Hij zei dat de 10 mensen ter plaatse stierven in de stad Monterey Park.

Alleen abonneesVerhalenAlles bekijken

Delhi Confidential: Bollywood-sterren loven PM voor het benoemen van Andaman & Nico…

Made in Chanpatia: Migranten nu ondernemers in Start-up ZoneSnel onderzoek – Deel 2 | Verdachte premier Awaas lijsten in West-Bengalen: een…

Het man-olifantconflict in Kerala begrijpenNieuwjaarspromotiecode SD25 toepassen

Meyer zei dat mensen “schreeuwend de locatie uitstroomden 'toen agenten rond 22.30 uur ter plaatse kwamen. Hij zei dat agenten vervolgens de danszaal binnengingen terwijl brandweerlieden de gewonden verzorgden.

De viering van het nieuwe maanjaar had duizenden mensen aangetrokken.

Monterey Park is een stad met ongeveer 60.000 inwoners en een grote Aziatische bevolking op ongeveer 16 kilometer van het centrum van Los Angeles. Het was de vijfde massale schietpartij in de VS deze maand en de dodelijkste sinds 21 mensen werden gedood in een school in Uvalde, Texas, volgens de database van The Associated Press/USA Today over massamoorden in de VS.

Kapitein Andrew Meyer van de sheriffafdeling van Los Angeles County praat met verslaggevers tijdens een briefing in Monterey Park, Californië, zondag 22 januari. stijgt

Het laatste geweld komt twee maanden nadat vijf mensen werden gedood in een nachtclub in Colorado Springs.

Advertentie

Seung Won Choi, eigenaar van het visbarbecuerestaurant Clam House aan de overkant van de straat waar de schietpartij plaatsvond, vertelde de Los Angeles Times dat drie mensen zijn zaak binnenstormden en hem zeiden de deur op slot te doen.

Lees ook |Duizenden protesteren in Brussel eist vrijlating van Belgische hulpverlener in Iran

De mensen vertelden Choi ook dat er een schutter met een geweer was die meerdere munitie bij zich had. Choi zei dat hij gelooft dat de schietpartij plaatsvond in een dansclub. Wong Wei, die in de buurt woont, vertelde The Los Angeles Times dat zijn vriend die avond in een badkamer van een dansclub was toen de schietpartij begon. Toen ze naar buiten kwam, zei hij, zag ze een schutter en drie lichamen. De vriend vluchtte vervolgens rond 23.00 uur naar zijn huis, zei Wei, eraan toevoegend dat zijn vrienden hem vertelden dat de schutter lukraak leek te schieten met een lang geweer. “Ze weten niet waarom, dus rennen ze weg”, zei hij tegen de krant.

Onderzoekers verzamelen zich zondag bij een plaats waar een schietpartij plaatsvond in Monterey Park, Californië. (AP Foto) Lees ook |Peru arresteert 200 in Lima; Machu Picchu bevolen te sluiten vanwege protesten

De schietpartij vond plaats in de buurt van de plek waar duizenden mensen een nieuwjaarsviering hadden bijgewoond. Zaterdag was de start van het tweedaagse festival, een van de grootste nieuwe maanjaar-evenementen in Zuid-Californië.

Advertentie

Video's die op sociale media werden gepost, lieten zien dat mensen op brancards werden geladen en in ambulances werden geplaatst. Andere foto's toonden bebloede en verbonden slachtoffers die werden behandeld door brandweerlieden van Monterey Park op een parkeerplaats.