‘Waarom worden christenen aangevallen, beschuldigd van bekering?’: dagen na het advies van Modi neemt de minister van de Unie contact op

0
63

Twee dagen nadat premier Narendra Modi er bij BJP-leiders op aandrong om alle geledingen van de samenleving te bereiken, met name de minderheden, weerlegde vakbondsminister John Barla hier zaterdag krachtig de beschuldigingen van bekering door christelijke groeperingen, en onderstreepte hij de “immense bijdrage” van de gemeenschap aan de vooruitgang van het land.

Op 17 januari, tijdens de nationale uitvoerende vergadering van de BJP in Delhi, had Modi herhaald dat de BJP contact moest opnemen met groepen zoals Pasmandas, Bohras, moslimprofessionals en geschoolde moslims “zonder electorale overwegingen”. “De oproep was vooral bedoeld om vertrouwen op te bouwen onder deze gemeenschappen”, zei een senior BJP-leider.

In Premium |In PM Modi's bericht aan BJP, de subtekst: Om een ​​andere versnelling te vinden, creëer zachte kracht en goodwill

De minister van Minderheden van de Unie, Barla, won de Lok Sabha-verkiezingen van 2019 vanuit Alipurduar in Noord-Bengalen, waar een meerderheid van de bevolking ofwel Adivasi-christen is zoals hij, ofwel moslim.

Vrijdag een vredesbijeenkomst Bij de bijeenkomst in Kolkata somde Barla de vele bijdragen van de christelijke gemeenschap op en zei: “Na zoveel bijdragen is er geen respect meer. Waarom zijn er beschuldigingen dat we mensen bekeren? Nee, we bekeren geen mensen. Logo-42.png?resize=450,253″ />UPSC-sleutel – 23 januari 2023: weten over brandtragedie, digitaal gewasonderzoek …UPSC Essentials | Kernbegrippen van de afgelopen week met MCQ's

ExplainSpeaking: De moeren en bouten van een Uniebegroting

Madhav Chavan bij Idea Exchange: 'Curriculum wordt steeds moeilijker…omdat…Toepassen Nieuw Jaarpromotiecode SD25

Hij voegde eraan toe: “Er zijn christelijke scholen in het meest afgelegen deel van het land waar geen overheidsinstellingen zijn. Christenen zijn niet tegen de regering. Zakenlieden en politici sturen hun kinderen naar christelijke scholen. Waarom worden we dan in elkaar geslagen? Waarom krijgen christenen de schuld van bekering?”

Lees ook |Politiek warmt op in Chhattisgarh als zetel verloren door BJP ternauwernood kern van stammengeweld

Een van de redenen, zei Barla, was dat christenen er niet in waren geslaagd om hun bijdrage aan de natie. “Daarom krijgen we geen enkel respect van de overheid.” Hij voegde er echter aan toe: “Het is geen politiek probleem. Christenen willen alleen vrede en ontwikkeling.

Een senior BJP-leider zei dat het standpunt van Barla niet verrassend was gezien de steun die hij nodig heeft van de christelijke gemeenschap om te winnen. Hij zei echter: “Het is waar dat we de afgelopen jaren, toen we meer nadruk hebben gelegd op een Hindutva-agenda en hebben geprobeerd hindoe-stemmen te consolideren, ons niet hebben geholpen stemmen te mobiliseren tegen regerende partijen in staten (met een hoge minderheidsbevolking). zoals West-Bengalen, Kerala en enkele noordoostelijke staten. Dus daar moeten we uit komen, zoals de premier zei, en ons meer concentreren op minderheidsgemeenschappen.”

Advertentie

Barla noemde gezondheidscentra, bejaardentehuizen, onderwijsinstellingen opgezet door christelijke groeperingen, en zei dat een aantal persoonlijkheden, van Mahatma Gandhi tot filmster Shah Rukh Khan, aan dergelijke instellingen hadden gestudeerd.

Must Read |Geweld in Narayanpur nasleep: in het stadion waar 'christenen' wonen die zijn gevlucht voor aanslagen, gescheiden gezinnen, kinderen die niet naar school gaan

“Vanaf het moment dat ik predikant werd, als minister van minderheden, als christen, dacht ik: ‘Wat is onze bijdrage aan het land? Wat hebben we gegeven en wat hebben we ervoor teruggekregen, zowel voor als na de onafhankelijkheid? Welk respect kregen we voor onze bijdrage?”

Barla noemde ook de recente aanvallen op christenen in het door het Congres bestuurde Chhattisgarh, in verband met vermeende religieuze bekeringen. Hoewel ten minste één BJP-leider is gearresteerd voor het geweld, zei Barla dat de partij er niet bij betrokken was en dat het geweld tussen twee stammen was.

Advertentie

Paritosh Canning, de voorzitter van de Bengaalse Christelijke Raad en bisschop van Calcutta, Kerk van Noord-India, zei: “Ons doel is om alle christenen van West-Bengalen op één platform te brengen. We willen ook de bijdrage van andere minderheden benadrukken — Moslims, Boeddhisten, Sikhs, etc — om het land, de staat en de samenleving op te bouwen.”

Mis niet |BJP outreach naar Pasmanda-moslims: hun identiteit verstoort de ideologische premisse van Hindutva niet.

Congresvoorzitter Adhir Chowdhury zei, & #8220;De BJP realiseert zich dat de acceptatie van haar Hindutva-politiek afneemt. Nu proberen ze de minderheden voor zich te winnen. Maar de minderheden weten wat de BJP is en wat ze in het verleden heeft gedaan. Het enige wat ze doen is niets anders dan drama.

TMC-parlementslid Shukhendu Shekhar Roy zei: “Vanwege het volksvijandige economische beleid van de BJP, de kloof tussen rijk en arm neemt toe. De BJP verliest met de dag zijn acceptatie. Nu vergieten ze krokodillentranen voor minderheden.

© The Indian Express (P) Ltd