Verhaal over de fundamentele eenheid van het leven, verteld door een meesterverteller

0
31

The Emperor of All Maladies: A Biography of Cancer (2010) dat hem een ​​Pulitzer opleverde, kanker onderzocht met de precisie van een “cellulaire bioloog”, waarbij de zoektocht naar genezing werd vastgelegd, terwijl The Gene: An Intimate History (2016) zijn familiegeschiedenis om het verhaal te vertellen van wat hij noemt “de geboorte, groei en toekomst van een van de krachtigste en gevaarlijkste ideeën in de geschiedenis van de wetenschap”.

De in New York gevestigde oncoloog, onderzoeker en auteur Siddhartha Mukherjee's nieuwste non-fictiewerk, The Song of the Cell: An Exploration of Medicine and the New Human, vertrekt van de studie van de fundamentele eenheid van het leven – de cel – en leidt de lezer door de integrale rol die het speelt in de medische wetenschap.

Siddhartha Mukherjee bij Express Adda |'We creëren mensen die, in oude technologieën, cyborgs zullen worden genoemd'

Een kroniek van de ontdekking dat alle organismen zijn gemaakt van elementaire deeltjes, het is een verhaal, zegt Dr. wat gebeurt er als cellen disfunctioneren, “ons lichaam kantelt van cellulaire fysiologie in cellulaire pathologie”.

“Een heupfractuur, een hartstilstand, de ziekte van Alzheimer, dementie, aids, longontsteking, longkanker, nierfalen, artritis, COVID – ze kunnen allemaal worden gezien als de resultaten van cellen of celsystemen die abnormaal functioneren”, schrijft dr. Mukherjee. “En ze kunnen allemaal worden gezien als loci van cellulaire therapieën”, zegt hij.

Alleen abonneeverhalenAlles bekijken

Vooruitlopend op deze Dag van de Republiek is de Grondwet een onrustige aanwezigheid

Toekomst ontmoet verleden: 'Ghostwriter' is een door AI aangedreven typemachine die…

'It's venomous': P Sainath on Centre blocking BBC-documentaire over Modi, 20…

Lal Chowk, het plein in het centrum van KashmirApply Nieuwjaarspromotiecode SD25

De ontdekking van cellen – en het herkaderen van het menselijk lichaam als een cellulair ecosysteem – kondigde de geboorte aan van een nieuw soort medicijn gebaseerd op therapeutische manipulaties van cellen. De 'nieuwe mens' in de titel van zijn boek is dan niet, een schepsel van sciencefiction, 'een Keanu Reeves in een zwarte muumuu, maar' een mens opnieuw opgebouwd met gemodificeerde cellen die eruitziet en voelt (meestal) zoals jij en ik.”

Dr. Mukherjee, ook een assistent-professor in de geneeskunde aan de Columbia University, die met zijn heldere geschriften het openbare discours over geneeskunde en gezondheid heeft gedemystificeerd en gehumaniseerd, laat zien hoe cellen worden hergebruikt als hulpmiddelen om ziekte te bestrijden. Hij laat zowel de reikwijdte van cellulaire manipulatie zien als de beperkingen ervan, geïllustreerd door de verhalen van Sam P, een sportschrijver die aan zijn melanoom viel, en Emily Whitehead, een jong meisje dat opmerkelijk herstelde – “twee nieuwe mensen, voorbeelden van cellulaire manipulatie”. manipulatie en re-engineering”.

Net als de eerdere werken van de auteur die ons door het verleden, het heden en de toekomst leidden, waar het nu uit het toen vloeide, waar persoonlijke verhalen elkaar kruisten met wetenschappelijke, The Song of the Cell wordt verlicht met een scala aan referenties. Niet alleen wetenschappers, maar ook filosofen en dichters worden genoemd terwijl oude ideeën in moderne debatten terechtkomen.

Advertentie

Vragen over waar we van gemaakt zijn en waar we vandaan komen van bezette filosofen van Aristoteles tot de 13e-eeuwse Duitse broeder Albertus Magnus. Van de 17e-eeuwse Nederlandse stoffenhandelaar Antonie van Leeuwenhoek die een microscoop trainde die hij gebruikte om textielvezels op een druppel water te onderzoeken, tot de Engelse polymath Robert Hooke die “doosjes” observeerde toen hij een dun plakje kurk onder een microscoop legde, aan de Pruisische arts Rudolf Virchow, die aantoonde dat cellen zich delen en nieuwe cellen voortbrengen, beschrijft The Song of the Cell de evoluerende studie van cellen.

Het boek is verdeeld in zes delen en schuwt een chronologische volgorde om zijn verhaal te vertellen – zoals dr. Mukherjee zegt: “de structuur is cellulair, als je wilt”.

Explained Books |Kritische perspectieven van een filmmeester

De medische mysteries van Covid-19 staan ​​centraal in dit boek, omdat, schrijft dr. Mukherjee, celbiologie centraal staat in medische mysteries. Het boek onderzoekt de interactie van SARS-CoV-2 met onze cellen waardoor het virus de wereldwijde pandemie kon ontketenen, en onderzoekt onderzoek dat wijst op de mogelijke redenen waarom sommige mensen een ernstige ziekte opliepen en andere niet.

Advertentie

Zelfs met zijn grondige kennis van het immuunsysteem (dr. Mukherjee heeft gewerkt aan immunologische behandelingen voor kanker), verraste SARS-CoV-2 hem en andere wetenschappers.

Best of Explained

Klik hier voor meer

“In the early winter of 2020, before onze zelfverzekerdheid stond op zijn kop, het leek alsof het immuunsysteem, van alle complexe cellulaire systemen in het lichaam, degene was die we het beste begrepen… En toen, bijbels gezien, tuimelden we”, schrijft hij. “De pandemie vereist allerlei soorten autopsies, maar een autopsie van onze kennis over celbiologie is ook noodzakelijk.”

De vooruitgang en de mislukkingen, het verleden en de toekomst, The Song of the Cell legt ze allemaal vast . En als dit het tijdperk van de cel is, dan is er misschien niemand beter dan Siddhartha Mukherjee om ons er doorheen te leiden.

Titel | The Song of the Cell: An Exploration of Medicine and the New Human
Auteur: Siddhartha Mukherjee
Uitgever: Penguin Allen Lane< br /> Pagina's: 576
Prijs: Rs 799

© The Indian Express (P) Ltd