Vad betyder “IG” och hur använder du det?

0
71
Roman Samborskyi/Shutterstock.com

I SMS och snabbmeddelanden står IG vanligtvis för “I Guess”. Det används för att hålla med om ett påstående eller meddelande samtidigt som det visar osäkerhet eller brist på entusiasm.

Har någonsin undrat vad “IG” betyder eller vad det står för i ett sms? Det finns ingen anledning att gissa på innebörden—vi har alla svar du behöver för denna inline initialism.

Jag antar

h2>

IG står vanligtvis för “I Guess” när det ses i onlinemeddelanden och sms. Det visar på osäkerhet eller brist på entusiasm kring ett påstående eller fråga. Till exempel, “Det skulle vara okej, ig,” eller “IG du kan låna mina favoritklackar om du är försiktig.”

Den kan ha en lite passiv-aggressiv underton och används ibland istället för ett direkt uttalande om misstro. Svarar på ett meddelande med “IG” liknar någon som använder “Whatever” eller “W/E” för att svara på en fråga.

RELATERATHur du får din Instagram-länk

IG kan också användas som en förkortad form av “Instagram.” Som med flera andra internetförkortningar hjälper sammanhanget till att räkna ut innebörden av IG i en mening. Om någon skriver “Kolla in min IG,” det borde vara uppenbart att de hänvisar till den sociala medieplattformen och inte använder den för att betyda “ antar jag.”

Historien av IG

Initialism IG har använts sedan åtminstone tidigt 2000-tal när populariteten för SMS och snabbmeddelanden verkligen tog fäste. Denna period är en härd för SMS och internetslang och gav upphov till många av de mest välkända förkortningarna och initialismerna som fortfarande används idag. Användningen av IG för att betyda “Jag antar” förblev konsekvent tills sociala medier kom.

Det började också användas för att betyda Instagram strax efter lanseringen av appen för sociala medier 2010. På samma sätt förkortas Facebook ofta till “fb” i onlinechattar. Konstigt nog ser du sällan några andra sociala medier initierade så här. Snapchat, till exempel, kommer mer sannolikt att förkortas till “Snap” än “SC.”

Det finns några andra kända användningsområden för IG, förutom att betyda Instagram. De är inte utbredda och är, i vissa fall, specifika för en viss aktivitet. Till exempel kan IG betyda “In Game” när man diskuterar tv-spel eller spel. Det kan också ibland användas av vissa personer för att betyda “Ignorera” eller “ignorera det.”

Hur använder du IG i text?

Som nämnts ovan, IG kan användas som ett jakande svar, blandat med en viss osäkerhet. Det skrivs oftast som “ig”, men kan också visas med versaler. Den kan användas i slutet av en föregående mening/meddelande eller som ett fristående svar.

Här är några exempel:

  • “Om du är desperata kan du låna min, ig”
  • F: “Vill du hänga ikväll?” S: “IG”
  • “IG som skulle kunna fungera”
  • “Jag har inget annat alternativ ig& #8221;

Användningen av IG kanske inte är lika vanlig som LOL eller IDK, men det betyder inte att det inte dyker upp i onlinekonversationer. Att ha ett bättre grepp om internetförkortningar kan hjälpa till att förbättra kommunikationen i en tekniskt kunnig värld.

Fler Internetfraser Internet Slang LOL · LMK · TBH · IDK · JK · NSFW · BTW · IDC · TBF · TLDR · Yeet · FOMO · IRL · FWIW · SMH · IIRC · TIL · ICYDK · AFK · NVM · ICYMI · HMU · IKR · AMA · GG · TTYL · HBU · LMAO · ROFL · IYKYK · YSK · SUS · TMI · TFW · NGL · OP · VPN · NBD · Ship · BB · TIFU · FFS · FUD · F to Pay Respects · TTS · ATH · OBO · EUC · NIP · NTY · PF · Oof · Whoosh · XD · FTW ·    FTW ·                                        för YouTube · Bop · BFD Networking ISP, LAN, WAN, IPv4 och andra · SSID · VPN · Wi-Fi 6 · Wi-Fi 6E · Wi-Fi 7 Bläddra i vår fullständiga samling av internetförkortningar!