Under hvilke nødkrefter har BBC-dokumentaren om statsminister Modi blitt blokkert?

0
36

Informasjons- og kringkastingsdepartementet har gitt instruksjoner om å blokkere den første episoden av BBC-dokumentaren «India: The Modi Question» på YouTube, sa informerte kilder lørdag (21. januar). Den sosiale medieplattformen Twitter ble bedt om å blokkere mer enn 50 tweets som inneholder lenkene til videoen på YouTube, sa kildene.

Også i Explained |'Anklageark er ikke offentlige dokumenter': Bryter ned SC-avgjørelsen

Instruksene ble angivelig utstedt av informasjons- og kringkastingssekretæren på fredag ​​ved bruk av nødmyndigheter under IT-reglene, 2021. Både YouTube og Twitter har fulgt instruksjonene, sa kildene.

Hva er disse. nødkrefter?

Regel 16 i IT-reglene, 2021 – formelt kjent som Information Technology (Intermediary Guidelines and Digital Media Ethics Code) Rules, 2021 – varslet 25. februar 2021, beskriver regjeringens makt med hensyn til «Blokkering av informasjon i nødstilfeller ”.

Regelen sier at “I nødstilfeller kan sekretæren, informasjons- og kringkastingsdepartementet, hvis han er overbevist om at det er nødvendig eller hensiktsmessig og forsvarlig å blokkere for offentlig tilgang til all informasjon eller deler av denne gjennom en datamaskinressurs og … som et midlertidig tiltak gi instruksjoner som han anser som nødvendige til slike identifiserte eller identifiserbare personer, utgivere eller mellomledd som har kontroll over slik datamaskinressurs som er vert for slik informasjon eller deler av denne uten å gi ham en mulighet til å høre det.»

Subscriber Only StoriesView Alle

ExplainSpeaking: The nuts and bolts of a Union Budsjett

Madhav Chavan ved Idea Exchange: 'Læreplanen blir tøffere…fordi…

Indian Railways AI-modul gir håp om kortere ventelister for billetter

Express Investigation – Del 1: PM Awaas er for fattige på landsbygda, men i West Be…Bruk nyttårskampanjekode SD25

Slike ordre kan sendes på visse spesifiserte grunner, inkludert nasjonal sikkerhet og offentlig orden.

Best of Forklart

Klikk her for mer

Hva har regjeringen sagt om dokumentaren?

Informasjons- og kringkastingsdepartementet har avvist dokumentaren produsert av BBC som et “propagandastykke” som mangler objektivitet og reflekterer en kolonial tankegang. Dokumentaren ble ikke gjort tilgjengelig i India av BBC, men den var tilgjengelig på YouTube en stund.

Kilder sa at høytstående tjenestemenn i departementer inkludert MEA, Home og I&B har undersøkt dokumentaren og fant det å være et forsøk på å hevde autoriteten og troverdigheten til Høyesterett i India, skape splittelse mellom ulike indiske samfunn og komme med udokumenterte påstander angående handlinger fra utenlandske myndigheter i India.

Annonse

Dokumentaren ble følgelig funnet å undergrave Indias suverenitet og integritet, og ha potensial til å ha en negativ innvirkning på Indias vennlige forhold til fremmede stater samt den offentlige orden i landet, sa kildene.