Twinkle Khanna zegt: 'Het is niet onze taak om onze kinderen een perfecte kindertijd te geven'; psycholoog is het daarmee eens

0
49

Acteur die auteur werd Twinkle Khanna deelde een bericht over ouderschap waarin ze zegt dat ouders & #8217; Het is niet onze taak om kinderen een perfecte jeugd te geven, maar om hun hoofd te vullen met innovatieve ideeën en onvoorwaardelijk van ze te houden. Ze voegde eraan toe dat moeders zichzelf er elke dag aan moeten herinneren dat ze veel meer zijn dan alleen mama's voor hun kinderen.

“Het is niet onze taak om onze kinderen een perfecte kindertijd te geven. Het is om hun hoofd met ideeën te vullen, hun sterke punten te eren en hen bewust te maken, maar nooit hun zwakheden te onderstrepen. Het houdt in dat je ze waanzinnig liefhebt en een paar groenten door hun strot gooit. We moeten permanent een groot aantal van onze neuronen wijden aan hun muggenbeten, slechte cijfers en gekwetste gevoelens”, schreef de auteur van 'The Legend Of Lakshmi Prasad'.

 

Bekijk dit bericht op Instagram

 

Een post gedeeld door Twinkle Khanna (@twinklerkhanna)

Ze voegde verder toe: “En we moeten dit allemaal doen, dag na dag, zonder alles uit het oog te verliezen wat we zijn en kunnen zijn, samen met met hun moeders zijn”.

LEES OOK |4 manieren om de band met je kind te versterken

Veel beroemde mama's zoals Malaika Arora, Namrata Shirodkar, Tisca Chopra, Tahira Kashyap en anderen prezen de observaties van Twinkle.

We spraken met klinisch psychologe Kritika Zutshi, Fortis Hospital Kalyan en Mulund en zij lijkt het ermee eens te zijn dat ouders niet moeten streven naar 'perfectionisme'.

LEES OOK |7 leefstijlgewoonten om je kinderen te leren

“Perfectie is mogelijk in ideale omstandigheden. Ideale situaties bestaan ​​echter niet in de echte wereld. Daarom zou het accepteren van onszelf effectiever kunnen zijn om betere ouders te zijn, omdat ze zouden weten wanneer ze hun opvoedingsstijl moeten veranderen op basis van situaties”, zegt Zutshi.

Ze voegde eraan toe: 'Ouders hoeven zich geen zorgen te maken of ze perfect of ideaal zijn, want ouderschap is als een vaardigheid en onze ervaring maakt ons beter. Verwachten perfect te zijn kan onrealistische verwachtingen aan ouders opleggen en falen kan met veel zelfkritiek worden waargenomen.

Dingen die ouders hun kinderen nooit mogen aandoen

Streven naar perfectionisme is een vergissing en kan ouders ertoe brengen een schadelijke houding aan te nemen, zoals veroordelend en kritisch zijn ten opzichte van hun kinderen.Dit gedrag is schadelijk voor de gezonde groei van een kind. Zuthshi somt enkele punten op waar de ouders rekening mee moeten houden:

1. Ouders die perfectionisme eisen, stellen ook die verwachtingen aan kinderen die de voorwaarden van waarde voor de kinderen kunnen worden.

Advertentie

2. Ouders mogen kinderen niet bestraffen of bestraffend gedragen als ze fouten maken. Fouten maken deel uit van menselijk gedrag en er moet ruimte zijn voor fouten voor de natuurlijke groei van kinderen.

Alleen abonneesVerhalenAlles bekijken

ExplainSpeaking: de moeren en bouten van een vakbond Budget

Madhav Chavan bij Idea Exchange: 'Curriculum wordt steeds moeilijker…beca. ..

Indian Railways AI-module brengt hoop op kortere wachtlijsten voor tickets

Express Investigation – Deel 1: PM Awaas is voor de armen op het platteland, maar in West Be…Pas nieuwjaarspromotiecode SD25 toe

3. Nalatig, autoritair of overdreven toegeeflijk gedrag kan leiden tot ongezonde emoties en gedrag bij kinderen.